SV Apollo’69 1 – HKW’21 1

Apollo’69 1 blijft ongeslagen na winst in de derby.

1-10-2021, de dag van de derby Apollo’69 1 – HKW’21.
Na de 1e overwinning op de eerste speeldag tegen Jong Ambon, trad Apollo 1 vandaag aan tegen HKW, de nieuwe naam van fusieclub Hoedekenskerke/ Kwadendamme. Een geduchte concurrent die de eerste speelronde verloor van Wemeldinge, maar Apollo altijd een moeilijke dag bezorgd.
De laatste overwinning op deze ploeg dateert nog uit het pre Jordy Heikens tijdperk, dus tijd voor 3 punten is het zeker een keer.

De opstelling voor de derby:
Ramon, Jaimy, Robin K, Justin, Dick (Rick), Jelle, David v.W., Timo, Jermaine, Masciano en Marcus.
Op de bank namen vandaag plaats: Pascal, Collin, Mitchel, David en Peter.
De wedstrijd staat vandaag op naam van scheidsrechter Boer.
Nog voor het eerste fluitsignaal is de eerste winst al binnen.
HKW denkt slim te zijn door snel aan onze kant van het veld te gaan staan, maar gelukkig wint el capitano Jaimy de toss en zo kunnen ze meteen weer naar de andere kant.

De wedstrijd begint en meteen is duidelijk dat er twee teams tegenover elkaar staan die niet veel voor elkaar onder doen. HKW is vanaf het begin wel wat dreigender en dat resulteert al snel in de 0- 1 en 0-2. Twee momenten van onoplettendheid worden keihard afgestraft en weer lijkt het een lastig verhaal te worden tegen deze taaie ploeg. Maar een groot verschil met afgelopen jaren is dat Apollo nu enorme veerkracht kan tonen en door keihard te strijden terug in wedstrijden kan komen. Zo snel als het 0-2 stond staat het ook weer 2-2. 2 uitstekende counters zorgen ervoor dat Apollo weer helemaal terug in de wedstrijd is. De eerste valt na een goed uitgespeelde counter voor de voeten van Masciano die niet twijfelt en de aansluitingstreffer scoort. Apollo ruikt daarna bloed en jaagt op de 2-2. Die tweede valt al snel, na een corner van HKW wordt de bal weggewerkt en komt bij Marcus, die vanaf de middenlijn zijn solo afmaakt. Apollo is weer helemaal terug in de wedstrijd en krijgt kansen op 3-2 maar die valt niet en de rust wordt dan ook opgezocht met een 2-2 ruststand.
Na rust eenzelfde spelbeeld maar dan Apollo wat dreigend begint.
De 3-2 valt dan ook al snel in de tweede helft.

Een vrije trap van Robin valt bij de tweede paal op het hoofd van Masciano, die de bal buiten het bereik van de keeper kopt, 3-2! De voorsprong is binnen, maar zoals verwacht ging HKW nu drukken. Dat leidde ook tot counter mogelijkheden en als snel ook tot de 4-2.
Helaas had de uitstekend fluitende leidsman een overtreding geconstateerd op de doelman en floot toen terecht meteen af. Het bleef dus bij 3-2.
HKW werd nu steeds dreigender en richting het einde zorgde dit voor wat bloedstollende momenten voor het doel van Apollo. Maar door overal op het veld keihard te werken en goed te verdedigen naderde het einde en stond het nog steeds 3-2 en waren er ook nog mogelijkheden
op 4-2. De leidsman had het erg naar zijn zin en besloot om nog eens zo ongeveer 12 minuten erbij te trekken, zo voelde het tenminste. Ook in blessuretijd enkele nog hachelijke momenten voor het doel, maar de uitstekend spelende Ramon hield zijn doel verder schoon.
De overwinning kon met de rest van het drukke sportpark rond half 5 eindelijk gevierd worden.

Zodoende eindelijk weer eens een overwinning op de mannen uit Hoedekenskerke/Kwadendamme. Dat was alweer een tijdje geleden. Tevens het bewijs dat we op de goede weg zijn, en groeiende zijn. Twee jaar geleden zouden we een wedstrijd als deze zeker verloren hebben, maar puur door strijdlust en keihard te werken hebben we deze in de tweede helft over de streep getrokken.
Daar kunnen we op voortbouwen en goed om te weten dat we daar altijd op kunnen terugvallen als het de wedstrijd of tegenstander ernaar is. De derde speelronde mogen we aantreden in en tegen Nieuwland. Een ploeg die ook na twee speelronden nog ongeslagen is na een gelijkspel en overwinning.

Hoe deze wedstrijd verloopt hoort u in het verslag van een van onze man of the matches Ramon.