Apollo 1 lijdt eerste puntverlies van de competitie in en tegen Nieuwland

Na twee zeges op Jong Ambon en HKW’21 stond zaterdag 9 oktober de uitwedstrijd tegen Nieuwland op het programma. Een stugge ploeg waar wij het de laatste jaren lastig tegen hebben. Nieuwland is met vier punten ook nog ongeslagen en ook vandaag bleek het maar weer eens een moeilijke en frustrerende wedstrijd te zijn.

Volle goede moed reisden we af richting Nieuw en Sint Joosland, waar we in ons inmiddels vertrouwde spelsysteem begonnen met Ramon, Robin, David Tolhoek, Justin, Rick, Jelle, Collin, Timo, Jermaine, Masciano & Pascal. Door een groot aantal blessures vandaag slechts drie wisselspelers, namelijk Mitchel, Duncan en David van Wirdum.

Om klokslag half 3 klinkt het eerste fluitsignaal en gaan we van start. Al snel zijn de intenties van Nieuwland duidelijk. Ze laten ons het spel maken en gokken in de counter op de snelheid van hun aanvallers. Wij weten de ruimte op het veld helaas niet goed te benutten en zijn af en toe slordig in de passing. Wij weten hierdoor het vele balbezit niet echt om te zetten in doelkansen. Nieuwland is echter wel een paar keer gevaarlijk in de omschakeling.

Halverwege de eerste helft komen we dan toch op voorsprong.Net zoals vorige week draait Robin een vrije trap goed voor de goal, Pascal kopt in en Jermaine geeft op de doellijn het laatste zetje. De rest van de eerste helft hetzelfde spelbeeld. Wij hebben de bal, maar komen niet tot echte kansen en Nieuwland hanteert voornamelijk de lange bal.

Zelf komen wij helaas niet goed uit de rust. Nieuwland begint wat meer aanvallend en zelf zijn we niet goed bij de les. Dit resulteert als snel in twee tegendoelpunten. Gelukkig weten we daarna beter in ons spel te komen en zorgt Masciano voor de gelijkmaker. Even later gaat Masciano weer de 16-meter van de tegenstander in waar hij na een licht tikje gaat liggen. De scheidsrechter ziet hier een schwalbe in en vind dit reden om hem zijn 2e gele kaart te geven. Naar mijn mening wat overdreven en dit betekent dat we nog ruim een kwart wedstrijd met 10 man door moeten. Dit is voor onze tegenstander reden om meer risico te nemen en zelf beperken we ons tot tegenhouden.

In één van de spaarzame momenten dat we nog wel naar voren komen is het de inmiddels ingevallen David van Wirdum die de bal over de keeper heen kopt op aangeven van Timo. Met nog enkele minuten te gaan staat de voorsprong weer op het scorebord. De scheidsrechter laat echter lang doorspelen en Nieuwland dringt aan. In de blessuretijd komen ze dan toch nog langszij. Hun spits wordt in buitenspelpositie ingespeeld, mag het balletje breed leggen, waarna wordt afgerond. De grensrechter geeft aan dat het buitenspel was, maar de scheids wil daar niks van weten en keurt de goal goed.

Zo eindigen we met een 3-3 gelijkspel. We zijn nog ongeslagen, maar zien Vlissingen hierdoor wel 2 punten uitlopen. Jammer dat we na rust even niet de scherpte hadden wat direct werd afgestraft. Tevens helpt een scheidsrechter als deze dan ook weer niet mee. Daarentegen hebben wij als team wel laten zien keihard voor elkaar te willen werken.

Volgende week staat er weer een derby op het programma. De mannen van DWO’15 komen dan op bezoek op de Zuudoek. Hoe dat gaat aflopen kunt u lezen in het verslag van Robin Korsuize.