Met een sterke en goede overwinning wonnen we vorige week van DWO’1,

Maar ook al staat Schoondijke onderaan wisten we wel dat we volle bak er tegenaan moesten gaan om ons spel te spelen, maar vooral om ons doelsaldo op te krikken. Nou dat is gelukkig wel aardig gelukt.

Met als volgende opstelling,

Ramon, Justin, Robin, Mitchel, Collin, Timo, Jelle, Jermaine, David v W, Marcus en Masciano.

Onze doelstelling  was om direct de wedstrijd te domineren en te scoren, maar helaas lukte dat niet gelijk, want vanaf de 1e minuut waren we slordig aan de bal en ook te onrustig. Daardoor kwam schoondijke een paar keer gevaarlijk dichtbij met paar grote kansen. Gelukkig keepte Ramon goed en hield hij de score op nul.

Na een paar kansen van onze kant (maar nog geen doelpunten) kwam in de 23e min Masciano met een goede actie die hem diep gaf op Marcus die goed controle hield en hem aflegde op de 5 meter die door Jermaine binnen werd geknald de 0-1 binnen. Het feest kon beginnen!

Na gelijk een minuut later werd door een goede voorzet van David v W gelijk met het puntje van masciano zijn voet de 0-2 binnen getikt.

Je merkte daarna al snel dat Schoondijke toen al de moed liet zakken, want we kregen vanaf dat moment alleen maar meer kansen.

In de 26e minuut door een goede solo actie van Masciano schoot die de 0-3 erin. Aansluitend daarna in de 28e minuut werd door Timo die de steek bal gaf op Marcus, die sterk de bal vasthield en voorbij de keeper ging en de 0-4 binnen knalde. Daarna kwam er nog een grote kans maar die ging er helaas niet in, en gingen we zo de rust in.

In de kleedkamer zeiden we tegen elkaar dat het goed ging, maar dat we nog veel slordig aan de bal waren en dat we hier met meer dan de 0-4 naar huis zouden moeten kunnen gaan. En dat we daartoe ons aan zouden moeten zetten om ons zelf daarin te belonen door nog meer te scoren.

In de tweede helft kwam Pascal in voor Jermaine die met lichte klachten er uit ging om te rusten.Pascal die een goede wedstrijd speelde scoorde in de 55e min de 0-5 binnen, door een goede voorzet en actie van Timo. In de 56e minuut deed Marcus vanaf de 20 meter die slim zag dat de keeper te ver uit zijn goal stond, een schot op het doel en krulde hem netjes over de keeper heen.

Vlak daarna werd Marcus gewisseld door een weer gelukkig fitte Moreno, die goed speelde door een goede  voorzet op pascal, die daarmee zijn tweede doelpunt scoorde van de wedstrijd.

Door een overtreding in de zestien meter kreeg Apollo een penalty mee, die Moreno er in knalde en de 0-8 maakte. Hierna maakt hij met een mooie solo ook de 0-8.

Zou het Apollo lukken dubbele cijfers te halen? (waar we op zaten te loeren en wat ook onze doelstelling was)

Jazeker! want in de 90e minuut kreeg Apollo een vrije trap mee die werd genomen door onze captain Robin. Voor de vrije trap genomen werd, fluisterde Robin wat in Collin zijn oor, die het daarna tegen de andere mannen door vertelde. Nou dat werkte!, want Robin die legde hem keurig bij de 2e paal die vervolgens binnen werd gekopt door Pascal die als beloning door zijn inzet een hattrick op zijn naam kon schrijven.

De 0-10 was gehaald wat we graag wilden hebben.

Met een goed gevoel ging Apollo weer terug naar de “Zuud-oek”. Met een goede overwinning en een 3e plek in de competitie staan we daarmee op een gelijk aantal punten als de 2e plek van Wolphaartsdijk die net met 1 doelsaldo punt helaas boven ons staat.

Maar Apollo kan dat weg werken aanstaande zaterdag tegen Cadzand.

Of dat gaat lukken hoort u van onze hattrick maker Pascal.