Wedstrijdverslag Apollo 1-Wolfaartsdijk 1

12-3-2022, 14:30, Apollo 1 – Wolfaartsdijk 1

Na het teleurstellende resultaat van vorige week in Spui, hopen de mannen van Apollo de draad weer op te pakken tegen het geduchte Wolfaartsdijk.

De volgende spelers mogen het opnemen tegen Wolfaartsdijk: Ramon, Jaimy, Wesley, David T, Justin, Jelle, Roan, Timo, David v W, Jermaine, Pascal en op de bank Mitchel, Marcus, Duncan en Ruben. Tijdens de warming-up raakt Jaimy geblesseerd. Hij wordt vervangen door Mitchel.

Iedereen staat klaar en het eerste fluitsignaal klinkt. Wolfaartsdijk begint sterk en komt na 8 minuten al op voorsprong. Een voorzet vanaf de zijkant die diagonaal wordt ingekopt door de spits van de tegenstander. Dit verandert niks aan het doel van de wedstijd: winnen. De twee teams gaan gelijk op. 21e minuut kopt Justin de 1-1 binnen. Een goede voorzet van Jermaine bij de tweede paal wordt teruggekopt, waardoor Justin de bal binnen kan lopen. Wolfaartsdijk is de ploeg die druk zet, maar Apollo geeft niet op. Minuut 40, een corner voor Apollo, de bal komt in de kluts terecht. Uiteindelijk schiet David T de bal tegen de touwen, maar het feestje gaat niet door, er is hands gemaakt.

Ruststand 1-1

De tweede helft begint, er zijn geen wissels plaatsgevonden. Apollo is duidelijk de bovenliggende ploeg, niks aan de hand, maar het gaat mis in de 51e minuut. Wesley verkijkt zich op een pass en de druk zettende tegenstander, waardoor hij verschrikkelijk de fout in gaat, 1-2. Ramon raakt geblesseerd, maar kan de wedstrijd voortzetten. Dit is een mentale tegenslag voor Apollo. De spelers moeten de draad zien op te pakken, maar het gaat in minuut 56 weer mis, 1-3. Het is tijd voor frisse benen, Ruben valt in voor Wesley en Marcus voor Roan. Apollo zet alles op alles om nog een punt binnen te slepen. In minuut 80 komt Apollo op 2-3 door een van richting veranderd schot van Pascal. De hoop komt terug bij de spelers van Apollo. Duncan vervangt een kapot gestreden Jelle. Apollo zet voor de laatste minuten alles op alles om alsnog een punt eruit te slepen, maar het zat er niet in vandaag. Mede door persoonlijke fouten gaan de drie punten richting Wolfaartsdijk.

Volgende week staat de kraker tegen HKW’21 1 in Hoedekenskerke op het programma. Een tegenstander waartegen de eerste wedstrijd nipt maar terecht werd gewonnen. Hopelijk kunnen de spelers het goede spel weer oppakken en de slechte reeks ten einde brengen.