Yerseke 4 – Apollo 3

Apollo 3 mocht afgelopen zaterdag naar Yese om daar te spelen tegen het vierde elftal van Yerseke. De tribune zat volgepakt en de koppies stonden gespannen voor de start. Oppas Niels stond in de basis, vandaar dat het ook langs de lijn aardig vol stond.
Apollo ging als een gek van start en stond na een minuut of zeven al op voorsprong via Mark de Bat. In de twaalfde minuut gaf de scheidsrechter terecht een penalty na een goede actie van buitenspeler Maarten Bakker. De rode kaart liet de scheidsrechter op zak en op aanraden van de grensrechter maakte hij er zelfs een vrije trap van. Voor Pieter Gijssen geen probleem, want hij maakte er gemakkelijk 2-0 van uit de verkregen vrije trap.

In de 15 minuten die daar op volgenden kreeg Apollo veel kansen om de voorsprong te vergroten. In de laatste minuut van de eerst helft liet Apollo zich toch nog foppen. Martijn de Goffau, broertje van de beste keeper van Zuid-Beveland, pakte de inzet in eerste instantie goed, maar in de rebound was het alsnog raak voor Yerseke. Met een 1-2 ruststand gingen we de kleedkamer in.

Na rust bracht Yerseke 4 veel nieuwe spelers in. Het spel van de tegenstander werd aanvallender en het was even zoeken voor Apollo hoe er gespeeld moest worden. Een paar aanvallen van de tegenstander werden er kunstig uitgehaald door het uitstekende centrale duo. Rond minuut zestig kreeg Apollo de 2-2 om de oren. De stand bleef onveranderd en Apollo moet met één punt naar huis. Na een uitstekend eerste kwart viel dat toch wat tegen, maar uiteindelijk was het gewoon weer geen slechte wedstrijd.
Apollo 3 wordt steeds een beetje beter en ziet uit naar het volgende weekend!