De voorbeschouwing

Normaal beginnen we met de wedstrijd die zaterdag op het programma staat.

Apollo 1 – Wemeldinge 1, meestal een leuke pittige pot waar altijd doelpunten vallen. Onder leiding van Harry Koster beloofde het een Leuke middag te worden op de Zuudoek, maar helaas……

We hebbe er met zn allen op de Zuudoek zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Looproutes, 1,5 m afstand, tafels met max vier zitplaatsen binnen en buiten. Het heeft niet mogen baten. Eerst de kantine dicht en publiek verbannen naar de dijk en niet meer langs de lijn of op de tribune. Het was niet leuk en ook erg ongezellig maar we mochten voetballen. Verloren, gewonnen en gelijk. Het was nog niet wat de staf in gedachten had maar het ging in de goede richting. De komende weken zou het er zeker uit komen.

Maar toen werd het 13 oktober 19.00 uur en ging de amateursport op slot. De volgende 4 wedstrijden zijn al afgelast en de eerste wedstrijd waar we op mogen hopen is 14 november, Schoondijke uit. We hopen maar dat we dan weer mogen.

Het positieve wat overbljft is de jeugd die wel mag trainen en onderling wedstrijdjes tegen elkaar mag spelen. Wel van dezelfde club. Dinsdag de 20e gaat dit ook gelijk gebeuren want dan speelt JO15 tegen JO17 zonder publiek maar wel lekker ballen! Ook Apollo 1 gaat niet stil zitten de komende weken. Want in groepjes van vier exclusief de trainer mag er op 1,5e meter van elkaar worden getraind. Hoe we dit gaan doen wordt intern uitgedacht. Ook wordt gewerkt aan een andere samenwerking om bewegen voor Apollo leden mogelijk te houden. Hierover later meer.

We zitten sportief en qua derde helft dus even in de lockdown, maar blijven in beweging en hopen dat we na deze vier weken weer mogen ballen. Het advies vanuit onze vereniging, houd je aan de adviezen/ maatregelen dan hebben wij als vereniging er alles aan gedaan om weer snel aan de slag te mogen.

p.s. De lancering van de nieuwe website komt steeds dichterbij! We hopen hem dit jaar nog in de lucht te krijgen. Waarom heten we anders Apollo, naar de bekende raket.

Tot snel op de velden van de Zuudoek!