Apollo 1 koploper 4e klasse A

Het is al even geleden, maar het is zover. Wij staan bovenaan!

Een de blamage op 27 november waar met 7-1 werd verloren van Wemeldinge betekend een slecht begin van de winterstop. Hier kwam ook nog een lockdown achteraan wat maalte dat de vieze smaak van het verlies lang bleef hangen.

Toen we eindelijk weer het gras op mochten werd op 29 januari eerst geoefend tegen de club van onze nieuwe trainer, Patrijzen 1. Een 3e klasser die met een keurige 2-1 zege terug naar ‘s-Heerenhoek werd gestuurd. Hierna volgt op 12 februari de volgende oefenpot. Weer een 3e klasser, Zaamslag. Hier werd onverdiend verloren met 3-2.

Op naar 19 februari. Koplopen, ongeslagen, een hele sterke tegenstander komt naar de Zuudoek. VC Vlissingen. Apollo heeft wat afwezigen door blessures, maar genoeg strijders die het Vlissingen moeilijk kunnen maken en wellicht verslaan.

De volgende spelers mogen het gaan doen vandaag. Ramon, Jaimy, David T, Mitchel, David v W, Jelle, Roan, Timo, Jermaine, Masciano en Moreno. Op de bank, Justin, Duncan, Pascal, Collin en Marcus.

Met flink wat publiek langs de kant en op de tribune gaan we onder leiding van scheidsrechter Ahmed Karacelik uit Dordrecht gaan we van start. Vanaf het begin een open wedstrijd met twee ploegen die willen voetballen. Het spel gaat dan ook lekker op en neer richting de twee keepers.  In de 12e minuut. Druk op een van de verdedigers van Vlissingen die in de fout gaat. Masciano palkt de bal af en geeft hem goed aan Moreno die niet aarzelt en de bal in het netje schiet. 1-0.

In de eerste 30 minuten zien we veel balbezit voor Vlissingen, maar wordt er niets gecreëerd. Apollo komt er regelmatig sterk uit en krijgt wel kansen. In de 30e minuut gaat Moreno na een paasmvan Jelle alleen op de keeper af, maar komt niet to scoren. Een vervelende knak in de hamstring betekend einde wedstrijd. Marcus vervangt hem. In de 33e minuut laat Marcus meteen zien dat Vlissingen wat van hem kan verwachten. Hij pegelt de bal keihard op de lat en de rebound wordt door Masciano in het doel gekopt. 2-0. Vlissingen schiet in de eerste helft nog een keer op de lat, maar krijgt verder geen kans 2-0 is ook de ruststand.

in de rust, waar bij Apollo tevredenheid heerst in de kleedkamer en er wordt gewaarschuwd voor een tweede helft waar Vlissingen fel van start zal gaan, klinken uit de kleedkamer van onze tegenstander harde woorden. De wedstrijd is nog niet gespeeld.

De tweede helft een Vlissingen wat wel wat beter lijkt te gaan voetballen, maar waar Apollo in de 58e en 59e minuut twee 100% kansen krijgt op het verlossende doelpunt maar waar men de keeper in een een op een situatie laat winnen.

Minuut 75, Collin en Duncan zijn eerder ingevallen voor Roan en David v W. Het blijft stiekem toch spannend. Als je de kansen zelf niet scoort blijft te tegenstander hopen. In de 81e minuut lijkt de wedstrijd beslist. Een prachtige aanval wordt afgemaakt en de 3-0 lijkt een feit. Helaas zag de assistent scheidsrechter het anders en blijft het 2-0.

De 90 minuten zijn verstreken, maar door blessures en wissels wat tijd erbij. In de 93e minuut krijgt Duncan zijn 2e geel, dus rood.
Justin en Pascal komen nog in de ploeg voor Masciano en Jermaine. Even later fluit de goed leidende scheidsrechter voor het eind en is Apollo de terechte winnaar en de nieuwe koploper in de 4e klasse A. Een klein feestje wordt op de Zuudoek gevierd.

Vandaag een team wat strijd leverde voor elkaar, als een team. Dit levert een mooie overwinning ip die snakt naar meer. Top mannen!

Donderdag 24 februari oefenen we om 20.00 uur in Yerseke tegen Yerseke 2. Zaterdag 26-2 vrij weekend ivm carnaval. Zaterdag 5 maart spelen we uit in Spui tegen de nummer 4 op de ranglijst.