Apollo 1 – DWO 1, het verslag

Apollo ’69 1 – DwO ’15 1

Op zaterdag 16 Oktober stond er wederom een derby op de planning op de Zuudoek. Na de winst tegen de nieuwe combinatieclub HKW was het ditmaal DWO die op visite kwam. De laatste pot werd gespeeld op Ovezande en was meer dan spannend, na zogenaamd “bloed, zweet & tranen”werd er gewonnen met 1-2. Lukt het om de tweede derby van dit jaar ook te winnen? Lees snel verder om te ontdekken of we vol trots door ‘de zak’ kunnen paraderen de komende tijd!

De sfeer binnen het elftal was toch wel iets wisselend na de wedstrijd tegen Nieuwland, het spel was niet slecht, zeker gezien er binnen het uur een rode kaart viel. Echter werd dit toch wel gezien als onnodig puntenverlies. Snel vergeten en door naar volgende week. Dat is dus de dag van vandaag! Met de nodige blessures en de schorsing van Masciano is Jordy voor deze wedstrijd met de volgende opstelling gekomen:

Ramon, Justin, jaimy, David T, Robin, Jelle, Timo, Jermaine, Collin, David v W, Marcus.

Op de bank namen plaats: Pascal Korsuize, Duncan de Haas, Ruben Veerhoek & Wesley Wisse.

Dan het begin van de wedstrijd. In de beginfase lijkt het alsofde verhoudingen redelijk gelijk liggen. Apollo heeft meer balbezit en komt ook een eind met die bal op de helft van DWO maar het is de uitploeg die met de rappe jonge spits de gevaarlijkere kansen mag noteren. Toch is het Apollo dat in de 15de minuut het net weet te vinden. Na een mooie aanval schiet Jermaine van Aerde de bal van buiten de 16 meter hard en hoog achter de keeper. Eigenlijk gaat het in de eerste helft nog wat op en neer, maar echt grote kansen zijn voor beide teams niet meer te noteren.

In de tweede helft zien we toch wel een ander beeld. Waar DWO de ploeg lijkt te zijn die wat verder vooruit wil gaan voetballen, is het Apollo dat een vrij vroege 2-0 scoort. Het is Collin Tolhoek die uit een scrimmage kan binnen prikken. De assist is overigens van Wesley Wisse. Die op dat moment is ingevallen en zich dus direct nuttig maakt!

Eigenlijk is het de hele 2de helft hetzelfde spelbeeld. Het is Apollo met de bal en het kan eigenlijk zonder al te veel moeite die bal in de ploeg houden. Het scoort ook nog 1 x en wel een beauty van Timo Copal, een uithaal die stijf in de winkelhaak beland. Een hele mooie treffer om de middag mee af te sluiten. Overigens zijn deze wedstrijd alle spelers op de bank ook ingevallen, dit betekend dat iedereen steeds fitter aan het worden is en dat is ook wat we nodig hebben om onze doelen deze competitie te bereiken. Hard blijven werken en dan komt de beloning van zelf!

Het volgende stukje over de wedstrijd tegen Schoondijke zal geschreven worden door Marcus Joosse