Jong Ambon 1 – Apollo 1

Jong Ambon 1 – SV Apollo 69 1

Nadat de voorbereidingen en bekerwedstrijden zijn geweest, mogen we vandaag van start voor het echte werk. Namelijk de eerste competitie wedstrijd uit tegen Jong Ambon.
Zoals jullie hebben kunnen lezen in het verslag van Justin, is de voorbereiding redelijk goed verlopen en heb ik de indruk dat we met een sterker team staan dan vorig jaar.

Helaas zijn er nog veel spelers geblesseerd, maar gaan we wel met een goed team op weg naar Middelburg. Helaas kregen we te horen dat de oud voorzitter van Jong Ambon is overleden, en we wensen de vereniging sterkte met dit verlies.

Aangekomen op Middelburg, waren de weersomstandigheden goed. Het zonnetje scheen, en de temperatuur was prima voor een middagje voetbal. Het was jammer dat het gras wat aan de hoge kant was, en we kregen van Jordi te horen dat we strak in de passing moesten wezen.

De volgende 11 mochten starten aan deze wedstrijd: Ramon, Jaimy, Robin K, Rick, Justin, Jelle,   David vW, Timo, Masciano, Moreno en Jermaine. En de wissels waren: Roan, Duncan, Pascal, Mitchel en Collin. Deze wedstrijd werd gefloten door: Scheidsrechter Schippers.

Nadat we met zijn allen hadden besproken hoe we gingen voetballen, klonk het fluitsignaal. Apollo begon sterk, en zette veel druk. Dit leidde tot kleine kansen. Het tempo hoog houden was vandaag 1 van de opdrachten.

Dit leidde ook tot een aantal mooie grote kansen, zo waren er een paar mooi diepte ballen gegeven en was het voor jong ambon alle hens aan dek om een doelpunt te voorkomen. Helaas was het vizier niet scherp en waren de 100% doelpunt kansen niet goed. Wel was het Apollo die dominanter was dan Jong Ambon.

2de deel van de 1ste helft, waren de kansen en het voetbal redelijk gelijk. Apollo kwam er op sommige momenten niet meer lekker uit, waardoor Jong ambon een paar goede kans kreeg om een doelpunt te forceren.

Rust 0-0

In de rust werden we toegesproken door Jordi, Rust blijven bewaren en blijven voetballen zijn de handvatten die we meekregen voor de 2de helft.

De 2de helft begint en Apollo kwam goed uit de kleedkamer, het is Masciano Weeda die in de 47ste minuut de 0-1 op het scorebord kreeg. Nog geen 3 minuten later de tegentreffer, er werdt niet goed uit verdedigd. Ruimtes waren te groot en te zwak verdedigd. Gelukkig werdt er niet bij de pakken neer gezeten en iedereen zetten elkaar weer op scherp.

En dat werd gehoord en was het weer 3 minuten later dat er gescoord werd, dit maal gelukkig door Apollo.

Het was David van Wirdum die zijn debut doelpunt scoorde voor Apollo, en een belangrijke de 1-2 voorsprong.

Na dit doelpunt werd het helaas wat grimmiger, en zo ontstond helaas nog een  opstootje. In mijjn ogen nergens voor nodig. Daarna was het Jong Ambon die nog wat kansjes kreeg maar Apollo hield stand, na het opstootje waren we niet meer in ons spel. Maar bleven wel vechten om de voorsprong te behouden.

De eerste 3 punten zijn binnen in de competitie. Belangrijke 3 punten m ons doel van dit seizoen te halen. Volgende week de Derby zoals dat vroeger was, alleen dit keer zonder geschilderde palen of een ontbrekende middenstip.

Ook weer een wedstrijd waar die 3 punten heel belangrijk zijn voor ons, maar dat gaan we horen van Jelle Goerree.