Geschiedenis

Op 13 februari 1967 was het dan eindelijk zover, in ‘s-Gravenpolder werd een echte voetbalclub opgericht : V.V. ‘s-Gravenpolder. In ‘s-Gravenpolder waren in deze tijd nog geen sportvelden aanwezig, daarom werd de eerste jaren gebruik gemaakt van de velden van zondagclub V.V. Kwadendamme. De allereerste officiële wedstrijd werd gespeeld op 12 augustus 1967. De competitie 67/68 werd gestart met 2 seniorenteams en 2 juniorenteams. Het “eerste” elftal speelde in de 3e klasse van de afdeling Zeeland. Eind 1968 werd een bestemmingsplan ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd, V.V. ‘s-Gravenpolder kreeg zijn eigen speelveld!

Dit eerste seizoen werd dit team kampioen van de 3e klasse afdeling Zeeland, er werd slechts 1 wedstrijd verloren en 1 keer gelijkgespeeld, V.V. ‘s-Gravenpolder werd kampioen op 11 mei 1968, in en tegen Wissenkerke werd met 3-1 gewonnen.

apollo-geschiedenis

Waar komen de clubkleuren vandaan? De eigenlijke clubkleuren van S.V. Apollo ’69 zijn blauwe shirts met een witte band, door een foutje van de leverancier destijds is dit omgedraaid naar witte shirts met een blauwe band. Dit zijn nog steeds de officiële clubkleuren.

In 1969 is de V.V. ‘s-Gravenpolder gefuseerd met “De Beren” uit Baarland. Hieruit ontstond de club S.V. Apollo ’69. De naam Apollo is gebaseerd op de eerste raketlancering. Vanaf de fusie verliep alles in stijgende lijn, het ledenaantal groeide en ook de prestaties lieten niets te wensen over.

In het seizoen 80/81 haalde S.V. Apollo ’69 zelfs de 4e klas KNVB. Op ‘s-Gravenpolder werd in die tijd een tweede veld aangelegd, een kantine en kleedlokalen gebouwd, en er werd zelfs gedacht aan een derde veld. Na 2 seizoenen 4e klas KNVB degradeerde Apollo helaas naar de 1e klas afdeling en in het seizoen 89/90 degradeerden we zelfs nog verder naar de 2e klas afdeling.