Zaterdag 23 februari stond de inhaal wedstrijd SV Apollo'69 – Spui op het programma. Spui dat één na laatste staat zal echt moeten winnen om in de buurt te komen van Apollo. Aan het weer zal het vandaag niet liggen. Het veld was misschien een beetje droog, omdat het al lang niet meer heeft geregend maar verder waren de omstandigheden prima.

De opstelling:

                                             Jeffrey

                                            Jermaine

                           Bas     Robert-Jan   Jelle    Roan

                        Robin V    Jaimy    Justin   Roy

                                             Youri

 

Wisselspelers: Mitchel, Jochem, Marcus

Nadat de scheidsrechter nog wat moest controleren wat niet heel snel ging konden we eindelijk beginnen aan de wedstrijd. Spui dat moet winnen vandaag begon afwachtend en liet Apollo komen.

 

Spui die het moet hebben van de snelle spelers voorin konden het nog niet laten zien in de eerste fase van de 1e helft. Apollo probeerde via de cross de buitenspelers te bereiken ook dat ging niet heel goed en moesten de toeschouwers nog wachten op een grote kans. In de 11e minuut werd Bas De Kraker diep gestuurd via de linkerkant. Hij maakte een actie buitenom en werd neergehaald in de zestien door een verdediger van Spui. Strafschop! Bas die zelf de actie had opgezet mocht niet de penalty nemen maar liet het over aan zijn spits Jeffrey Otten die altijd een doelpunt wil maken als spits zijnde. Het is de 12e minuut en Jeffrey zet Apollo op een 1-0 voorsprong. 10 minuten na de goal van Apollo maakte Roy Remijn een handsbal in de zestien. Geen twijfel mogelijk een strafschop voor Spui! Het is de 24e minuut en Youri dat als eerst in actie moest komen deed dat uitstekend. Hij keerde de strafschop en liet Spui niet op een 1-1 komen. Verder kwamen er kleine kansjes voor Spui maar ze weten het maar niet de benutten. Apollo kon kort daarna de score verdubbele maar de bal wilt er weer niet in gaan. Rust.

In de 2e helft pakte Apollo het goed op en drukte Spui tegen hun eigen zestien aan. Er kwamen weer aantal kleine kansjes aan de kant van de ploeg die nog altijd met 1-0 voor staat. Er was veel balbezit voor Apollo en het was alleen wachten tot de 2-0 binnen viel. Die kwam pas in de 77e minuut dankzij Bas. Die een goeie actie in huis had en die de score verdubbelt naar 2-0. Spui dat moeilijk kon voetballen creëerde in de 2e helft ook weinig en hoeft Apollo deze keer niet te vrezen voor problemen achterin. In de 90e minuut legde bas de bal terug op de zestien werd gepakt door Jermaine die voor zijn man kroop en zo voor de keeper stond om de 3-0 te maken. Spui dat niet veel te zeggen had deze wedstrijd ziet Apollo niet morsen en bleven de 3 punten op de Zuudoek.

Aanstaande zaterdag speelt Apollo weer thuis tegen MZVC om 14:30 uur op de Zuudoek. Tot dan!

Hoe dit ging kunt u lezen in het verslag van Youri Bal.

Aanvullende gegevens