De eerste helft van het tweeluik tegen Goes ging voor de ’s Gravenpoldernaren in eigen huis na een 2-0 voorsprong nipt verloren met 2-3 door net name twee zeer discutabele beslissingen van de toenmalige leidsman, die zijn aanwezigheid in de zaterdag vierde klasse niet onopgemerkt laat. Goed, we kunnen hier natuurlijk nog veel langer over napraten, maar het is tijd om vooruit te kijken.

In de winterstop is er door Apollo tweemaal geoefend, en jawel, twee keer op een kunstgrasveld. Ondanks dat dit voor de blauw-witten niet gewend is werd er wel keer de volle winst gehaald tegen respectievelijk de derde klassers Smerdiek en de Bevelanders. Apollo beschikte in deze wedstrijden over goed combinatiespel, een goede drive, goede veerkracht en scorend vermogen. Het netje werd over deze twee wedstrijden maar liefst zeven keer gevonden. Wat zou het vandaag lekker zijn om weer eens punten te pakken na een nederlaag tegen de koploper((nr 2"redactie"?)van de competitie in de eerste wedstrijd na de winterstop.De Siberische winter welke de afgelopen weken van januari ons Nederland in rep en roer zette is op zaterdag 2 februari eindelijk opgetrokken maar een nasleep van winterse koude en druilerige neerslag trekt nog langzaam over de Zeeuwse velden. Hoe dan ook, er gaat gevoetbald worden vandaag. V.v. Goes beschikt namelijk over een kunstgrasveld, waar het leder om 14.30uur zal gaan rollen onder leiding van Harry van Meerkerk.

De basis-11 bestaat vandaag uit op de goal, Youri bal. In de achterhoede van de links naar rechts: Robin Vermeulen, Jaimy Ijzer, Tom Anthonise en Roy Remijn. Het middenveld trekt ten strijde met van links naar rechts: Jermaine van Aerde, Robin Korsuize, Robert-Jan van de Genugten en Jelle Goerree. In de voorhoede starten Bas de Kraker en Roan Kole.

De wedstrijd gaat van start en Apollo lijkt allerminst last te hebben van een kater na de 25+ (Peter had ook niemand gezien in de stad). Er wordt verdienstelijk gestart wat uitmondt in enkele kansen in de openingsfase van de wedstrijd. Bas de Kraker krijgt zijn kansje evenals Roan Kole en Jelle Goerree zouden de openingstreffer kunnen maken maar deze blijft uit. Het spel van de thuisploeg wordt vroeg vast gezet waardoor zij er niet onderuit kunnen voetballen. Halverwege de eerste helft is het toch Goes wat de leiding neemt in een mindere fase van Apollo. Even wordt er geen druk gezet en zo krijgen de snelle aanvallers van Goes het beetje ruimte wat ze nodig hebben waar dan ook direct van wordt geprofiteerd. 1-0 na 25 minuten spelen. Richting het einde van de tweede helft is het de taak aan de gasten uit ’s Gravenpolder om zich terug in de wedstrijd te knokken en het spel van het eerste deel van de wedstrijd weer te herpakken, wat tot aan de rust matig lukt. Gemiste kansen van met name de thuisploeg houdt Apollo in het wiel.

In het tweede bedrijf zal het anders moeten. Goes moet weer vroeg vastgezet worden, de strijd op het middenveld zal weer gewonnen moeten worden door de Apollo, ouderwets de beuk erin, dat is het wapen waar de zaterdagafdeling van Goes mee bevochten moet worden. Duidelijke woorden zou je denken, maar de ervaring leert dat de theorie niet altijd gemakkelijk uit te voeren is in de praktijk. En zo ook vandaag lijkt het niet te gaan lukken voor Apollo. Na 6 minuten in de tweede helft wordt de score pijnlijk verdubbelt. Bajram Bajra, ex-Apollo-speler EN plaaggeest van de eerste ontmoeting tussen Apollo en Goes eerder deze competitie weet Youri Bal uit een vrije trap te verrassen in de lange hoek. 2-0.

S.V. Apollo ’69 weet geen vat meer te krijgen op de wedstrijd en in de 58e minuut wordt de 3-0 tegen de netten geschoten en valt het doek voor de uitploeg. Er worden vrijwel geen kansen meer gecreëerd door de blauw-witten en Goes 1 zaterdag lijkt er ook wel vrede mee te hebben. De ingebrachte reserves Robin Braam, Pascal Korsuize en Ardjan Bolink kunnen geen potten meer kraken op het Schenge en zo eindigt de wedstrijd in een 3 – 0 overwinning voor Goes.
Er zal volgende week uit een ander vaatje getapt moeten worden. Jong Ambon reist dan af naar de Zuudoek en zullen zich niet gemakkelijk gewonnen geven. Er zal weer gestreden moeten worden voor elke meter, duels zullen met het mes tussen de tanden aan moeten worden gegaan en Apollo mag zich niet weer het kaas van hun brood laten eten.

Jaimy Ijzer zal jullie volgende week op de hoogte brengen van de gebeurtenissen en scoreverloop van deze wedstrijd.

Ardjan Bolink.

Aanvullende gegevens