Oorwassingen voor Apollo

MZVC – Apollo 8-1
Zaterdag 20 oktober 2018, de dag van MZVC 1 – Apollo`69 1 en het etentje.
De hele week is er goed getraind en na de 5-0 overwinning op Cadzand is er vertrouwen dat we de 3 punten uit Middelburg mee kunnen nemen. Nadat we aangekomen zijn verteld Jordy de opstelling:
Op goal Ramon, in de verdediging Jaimy, Robin K, Justin en Ardjan.
Op het middenveld RJ, Jelle en Moreno en in de aanval Roan, Jermaine en Jeffrey.
De wissels vandaag waren Robin V, Roy, Marcus en Daniel.


De wedstrijd begint redelijk gelijkwaardig maar al snel komt MZVC op voorsprong door een miscommunicatie bij apollo achterin,1-0. 15 minuten is de wedstrijd oud als we al 2-0 achter staan en we al tegen een bijna onoverbrugbare achterstand staan. Apollo moet wat gaan forceren en gaat wat meer aanvallen en dit resulteert al gauw in de 2-1, de hoop is terug. Die wordt al gauw weer de grond in geboord want 1 minuut na de 2-1 valt de 3-1, onnodig. MZVC komt voor rust ook nog op 4-1 waardoor we gaan rusten met 4-1 achter. In de rust wordt er verteld dat we gewoon moeten gaan voetballen en proberen er wat van te maken. In de tweede helft probeert Apollo wel te voetballen, maar komt er nauwelijks doorheen en elke fout wordt dodelijk afgestraft. Apollo heeft de bal maar komt niet verder dan wat afstandsschoten uit de tweede lijn, die wel gevaarlijk zijn, maar het geluk dan ook niet mee hebben, terwijl het aan de andere kant elke keer prijs is. Zo had de spits van MZVC wel een hele lekkere middag met 6 goals van zijn kant, eindstand 8-1.
Dezelfde avond het teamuitje waar de teleurstelling is weggedronken en het toch lang gezellig bleef.
Apollo – Patrijzen 2-6
Een week later volgt de thuiswedstrijd tegen Patrijzen.
Voor velen een volstrekt onbekende tegenstander, Patrijzen komt immers uit het zondagvoetbal.
De opstelling luidde als volgt: Ramon op doel, in de verdediging Jaimy, Tom, Robin K en Ardjan. op het middenveld RJ, Moreno en Jelle en in de aanval Roan, Jeffrey en Bas. Op de bank begonnen Jermaine , Justin en Robin V.
Over het begin van de wedstrijd kunnen we heel veel zeggen maar dat het niet goed was is een understatement, 15 minuten op de klok en 0-3 op het bord. Een eerste helft zoals wel vaker afgelopen weken , een helft waarin je zelf 0 kansen creëert en blij mag zijn dat het geen 0-5 staat bij rust. Dat dit Apollo onwaardig is, daar was iedereen het dan ook mee eens in de rust. Patrijzen is een goeie ploeg, daar kan je van verliezen maar absoluut niet op deze manier. We kunnen veel beter dan we laten zien en dat moest in de tweede helft maar gebeuren, de schroom van ons afgooien en er flink inklappen. Dat gebeurde dan ook zowaar in de tweede helft. Binnen een paar minuten stond het 1-3 door een goeie goal van Bas, maar binnen 3 minuten stond het ook alweer 1-4. Het spel golft nu wat meer op en neer en wordt ook wat gemener waarbij de scheids af en toe vreemde beslissingen neemt voor beide partijen. Zo geeft de leidsman een vrije trap aan patrijzen op de rand van de 16 terwijl er overduidelijk een overtreding op Jaimy wordt gemaakt in plaats van andersom. Deze wordt ook binnengeschoten door de speler van Patrijzen en wanneer er achterin een fout gemaakt wordt staat het na 75 minuten 1-6. Na een minuut of 80 krijgt Apollo nog een penalty na een vermeende handsbal van een patrijzen speler, waar die in mijn ogen niet veel aan kon doen.
Moreno schiet zo de 2-6 op het bord en dit is tevens de eindstand.
Twee flinke nederlagen, en veel onnodige tegengoals. Er zal de aankomende weken gevochten moeten worden voor de punten en de vorm en dat zal als eerste moeten gaan gebeuren uit tegen Spui, aftrap om 14.30. Hoe dit verloopt kunt u lezen in het verslag van onze spits die er hopelijk een paar in het mandje gaat leggen, Jeffrey Otten.

Aanvullende gegevens