Op een championsleaque avond speelt JO15-1G haar eigen champions league wedstrijd. De topper tegen mede kampioenskandidaat Rillandia. Bij verlies klimt Rillandia (met één wedstrijd meer gespeeld) met 1 punt over Apollo heen. Bij winst van Apollo echter is Rillandia kansloos voor de titel en is een titel niet meer te ontgaan. Hansweert kan dan nog gelijk komen in puntenaantal, maar kent een veel slechter doelgemiddelde.

Er zat dus spanning op de wedstrijd en dat was bij beide teams te zien. Het werd een echt spannend avondje op de Zuudoek en dat terwijl Sinterklaas in deze spannende decembermaand voor de JO15 toch echt net terug was naar Spanje. Een tegenvaller vooraf was het afhaken van de zieke Mike,die nog wel de wedstrijd eerst vanaf zolder kon bekijken en door de spanning in de wedstrijd toch ook maar snel goed aangekleed langs de lijn kwam kijken.

Rillandia begon furieus, dat wat juist de laatste weken het handelsmerk van Apollo was. Vanaf de aftrap zette ze druk op de verdediging, gingen goed door en een afvallende bal schoot de middenvelder schitterend in de kruising. Binnen 1 minuut stonden we met 0-1 achter. Wat een schrik, maar de jongens en meiden pakten deze tegenslag goed op. Bas nam de ploeg op sleeptouw en slalomde 5 minuten na de tegentreffer de gelijkmaker binnen. Het spel golfde op en neer. Verdedigend hadden we het taai en Rillandia raakte de lat. Ook wij kregen kansjes via Roel en Martijn en na een kwartier een mooie actie en schot van Martijn die de keeper niet onder controle kreeg. Jens had de aanwijzingen vooraf goed onthouden door bij afstandsschoten door te lopen op de afvallende bal van de keeper en hij tikt op die manier de 2-1 binnen. Met deze voorsprong werd Jens van spits tot voorstopper gebombardeerd en werd met het nieuwe centrale duo Meike/Jens de angel uit de aanvallen van Rillandia gehaald. Met deze stand werd er ook gerust.

We waarschuwen dat Rillandia na rust direct zal komen om zo nog een kans te maken op het kampioenschap. Het gevaar komt van hun rechterkant en tot 2x toe heeft de rechtermiddenvelder de kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar of hij schiet over of hij stuit op Camiel die één van z’n beste wedstrijden staat te keepen. Na een kwartier gaat de Rillandia storm liggen. Uit een uitbraak schiet op aangeven van Ammar, Martijn eerst tegen de keeper. Hij krijgt de bal terug en met z’n rug naar de goal houdt hij het overzicht. De mee opgekomen Sem doet waar hij de laatste weken een patent op heeft. Hij schiet net buiten de 16 meter van afstand, ditmaal met een boogbal over 2 spelers en de keeper, in het lege goal. De jongens en meiden beseffen dat met de 3-1 een grote stap naar de zege en daarmee het kampioenschap is gezet en vieren uitbundig de goal. In de 20e minuut de definitieve genadeklap: Wouter doet het verrassend goed als rechterspits, zet goed druk, waardoor Sarah de bal veroverd. Ook Sarah schuwt het duel niet, wint een fysiek duel en komt één-op-één op de keeper. Beheerst schiet ze de 4-1 binnen. Ondanks het goed verdedigen van Marc, Meike, Jens en Isa lukt het Rillandia 2 minuten voor tijd toch nog een eretreffer te maken en eindstand op 4-2 te zetten.

Al met al een mooie spannende wedstrijd. Door de zege is Apollo alleen nog op doelsaldo te achterhalen, maar met een voorsprong van 20 doelpunten lijkt dat niet realistisch.
Komende zaterdag kan uit bij Wemeldinge het kampioenschap ook formeel worden als minimaal gelijk wordt gespeeld. De trotse coaches hebben hier alle vertrouwen in!

Aanvullende gegevens