Behalve voor de jongste jeugd van Apollo, is ook de spannende decembermaand begonnen voor de jongens en meiden van JO15. Daar waar de Nederlandse clubs al voor de winterstop Europees zijn uitgespeeld en zo nog maar in het ritme zitten van 1 wedstrijd per week, speelt de JO15 vijf wedstrijden in 2 weken. 5 spannende wedstrijden, 4 voor de competitie waar het gaat om het najaarskampioenschap en afsluitend met de 1/8 finale op 16 december tegen Axel.

Vanochtend vroeg was de eerste. Thuis tegen de buren van SSV’65 JO15-2 uit Goes. Waar vorige week nog slap werd begonnen, was iedereen nu wel scherp bij de les. Al in de 1e minuut zette Roel goed door, kreeg een forse duw in z’n rug in de 16 meter en de goed fluitende scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Roel ging zelf achter de bal staan en schoot hard binnen (1-0). Apollo zette de furieuze start door en binnen 10 minuten schoot Roel op aangeven van Bas de 2-0 binnen. Na een kwartier was de wedstrijd gespeeld toen Jens een voorzet van Roel binnen kopte (3-0). Een knap afstandsschot van SSV , betekende vlak erna de 3-1. Maar voor rust besliste Apollo vroegtijdig de wedstrijd. Eerst scoorde Roel de 4-1, daarna volgde de mooiste aanval van de wedstrijd. Een steekpass van Bas op Roel, die voorzet op Martijn en met een volley de 5-1 binnenschoot.

Na rust bleef Apollo de boventoon voeren. Jens en Bas scoorden binnen 2 minuten na elkaar de 6-1 en 7-1. Daarna pakte ook Sem z’n doelpuntje mee. Met (wederom) een fraai afstandsschot was het 8-1. In de laatste minuten redde SSV de eer. Op de eerste inzet had Camiel in de 1-1 situatie nog een antwoord, maar de rebound was voor SSV. Een fraaie 8-2 eindoverwinning. Enige smet op de mooie zege was het onsportieve gedrag in de eerste helft van enkele ouders van de tegenstanders.
Komende woensdagavond de topper om 19.00 uur thuis op de Zuudoek tegen de nummer twee Rillandia.

Hieronder de link naar het fotoverslag van de wedstrijd:
https://photos.app.goo.gl/f1RFHZ1ttNwDwg8z1 

Aanvullende gegevens