Eerst wil ik de dames van Apollo feliciteren met het behalen van het kampioenschap, knap gedaan!
Het toch al geslaagde seizoen van Apollo 2 ging nog even door omdat we vorige week de 3e periode hadden gepakt. Vandaag mochten we aantreden tegen Gpc 3 die 2e waren geworden in de andere 3e klas. We vertrokken rond 1 uur zonder Andy, Tom, Sander, Samir, Jochem, Daniël en Rene naar Vlissingen. De temperatuur was een stuk aangenamer dan vorige week, dus ik verwachte een leuke pot voetbal vandaag.

De opstelling werd bekendgemaakt door de trainer:

                 Joery

Emiel        Dennis      Robin

                 Richard

Marcus     Pieter        Jelle

Jeffrey      Pascal       Bas

De wissels van vandaag waren Wesley, Björn en Kevin

We starten vandaag wederom in een 4-3-3 systeem waar veel ploegen dit seizoen problemen mee hadden. De scheidsrechter was vandaag Bartje Wattel, onze grensrechter Anton aus Tirol en omdat Rene met de dames mee was, was Johnny de leider vandaag. De wedstrijd begon om half 3 en al snel was te zien dat Gpc een goed voetballende ploeg was met een aantal bekende namen in het veld, Braafhart Pinas Ronde. Dit waren toch spelers die op een hoog niveau hadden gespeeld. De eerste minuten van de wedstrijd kreeg Gpc een goede kans, maar spits Ronde schoot hard over. Na 15 minuten was het wel raak voor gpc wat in mijn ogen een overtreding was op keeper Joery maar de scheidsrechter had het niet gezien. Een onterecht doelpunt dus. Na dit doelpunt werden de zenuwen wat weggenomen en gingen wij pas voetballen met af en toe leuk combinatie voetbal. Na 30 minuten kwamen wij verdiend op 1-1 door een doelpunt van pascal. Na dit doelpunt was te zien dat Gpc niet al te sterke verdediging had en hier moesten wij van profiteren. Dat deden we in de 1e helft nog niet ondanks we toch een paar goede kansen hadden gehad.

We gingen dan ook rusten met een 1-1 stand. Emiel gaf aan dat hij wat last had en werd gewisseld voor Wesley, voor de rest werden er geen veranderingen gedaan omdat we prima speelden de 1e helft. In de 2e helft was te zien dat Gpc niet al te fitte ploeg was en moesten het in snelheid afweten tegen onze snelle spitsen. Na 55 minuten kwamen we dan ook op 1-2 doelpunt Pascal. 10 minuten later was het 1-3 door een doelpunt van Bas. Marcus werd gewisseld en Björn kwam er voor in de plaats. Kort na deze wissel scoorde uitblinker pascal zijn 3e doelpunt 1-4. Na dit doelpunt ging Gpc even aanzetten en kwamen onverwacht op 2-4. Na dit doelpunt kwam Kevin in het veld voor kilometervreter Pieter die een prima pot speelde. Even waren we niet bij de les en gpc versierde een strafschop 3-4, dat gingen nog 5 spannende minuten worden. Toch werd Apollo niet gek gemaakt en probeerde de laatste minuten uit te voetballen, met nog 1 minuut werd Johnny gebeld door Sander die samen met Jochem en Samir een weekendje weg was. Ze kregen nog 1 minuut live verslag van John en mochten het doelpunt mee vieren dat op naam kwam van Jeffrey, eindstand 3-5.

Een terechte overwinning van Apollo 2 en het seizoen is nog niet klaar want volgende week mogen wij naar oostkapelle die gewonnen hadden van Gpc 2 die speelden op het veld naast ons. Bij de kleedkamers werd al gezongen door spelers van Oostkapelle en Apollo, helemaal niets bij Gpc. Het beloofd een mooie pot te worden volgende week in oostkapelle en Apollo 2 verwacht dan wel iets meer publiek uit s-Gravenpolder om ons aan te moedigen.

Hopelijk spelen we om 12 uur zodat we de wedstrijd van het 1e elftal kunnen kijken en het 1e kunnen aanmoedigen.

De trainert....

Aanvullende gegevens