Zaterdag 26 mei 2018: vandaag staat de laatste competitiewedstrijd voor ons 2e. Wat gaat deze dag brengen... 2e in de competitie, 3e periode of 3e worden in de einduitslag en periode overnemen van Kloetinge 3?

Onze tegenstander van vandaag is NOAD’67 3 (Nooit Ophouden Altijd Doorgaan 67). Dankzij de overwinning van Apollo 2 tegen MZC’11 3 (4-3) op donderdag 10 mei jl. had NOAD’67 3 al een periode op zak.

Om 11.45 uur vertrokken we richting st.Philipsland, Dennis had de leider een Whatsapp gestuurd dat hij iets later was hij, vertrok 10 minuten later, alleen bij aankomst in st.Philipland was Dennis al aanwezig op het sportpark, via de A4 is toch iets sneller dan over de oesterdam. Nu het wedstrijd verslag...

De volgende spelers waren uitgenodigd om NOAD’67 3 te verslaan:

Tom Anthonise – Richard Bal – Samir Bouyelma – Bjorn Coldenhoff – Emiel van Dalen – Jelle Goeree – Jochem Groen – Dennis Nagelkerke – Sander Nagelkerke – Jeffrey Otten – Marcus Joosse – Wesley Maljaars – Timo Copal – Rowan Mol

Ronnie maakte de opstelling bekend:

                Samir
              
                Tom

Wesley    Dennis    Emiel

Timo        Sander   Jelle

Jeffrey     Jochem   Marcus

Wissel stonden Bjorn, Rowan en Richard

Richard had nog wat last van zijn lies en zou alleen als nood invallen, maar vlaggen was geen probleem.
De wedstrijd begon om 13.15 uur, het was prachtig weer, misschien iets te warm voor een leuke pot voetbal.

De eerste goede voorzet kwam van Emiel, Jeffrey werkte de bal in het doel 0-1, Apollo had het moeilijk tegen het goed spelende NOAD, ze creëerden veel kansen, maar we hielden het doel nog leeg, de volgende aanval van Apollo was goed doorzetten van Sander gaf de bal voor op Jeffrey en wederom lag de bal in het doel 0-2.
NOAD bleef kansen krijgen maar Samir stond af en toe door goed keepers werk in de weg.

Door het warme weer was er een drink pauze , in die pauze benutte Ronnie om de puntjes nog eens op de i te zetten, en van de 4-3-3 gingen we terug naar 4-4-2.
Maar we konden nog steeds niet goed vat krijgen op de wedstrijd, NOAD bleef aandringen en dat leidde tot een penalty voor NOAD, volgens de scheidsrechter vast houden van Tom, de penalty werd goed ingeschoten, Samir zat er dicht bij maar kon de 1-2 niet voorkomen.

Apollo ging weer in de aanval Jeffrey kreeg een grote kans op de 1-3, maar hij wilde de bal te mooi in het doel schieten, helaas ging de bal naast.
De volgende aanval van NOAD maakten ze een prachtig doelpunt, de speler lopte de bal over Samir heen en hij maakte de 2-2.
Gelukkig floot de scheidsrechter vlak erna voor de rust, zodat iedereen zijn zegje kon doen wat er eigenlijk niet goed gaat.

In de rust werd Timo gewisseld voor Bjorn.

We hoopten dat we in de 2e helft iets meer grip op de wedstrijd gingen krijgen, zodat we snel de 2-3 konden forceren.
De 2e helft begon en Apollo zat iets beter in de wedstrijd, NOAD zakte iets verder in , nu konden we van achteruit beter gaan opbouwen, dit resulteerde in een corner voor Apollo die genomen werd door Marcus, speler van NOAD kreeg de bal verkeerd op zijn voeten en scoorde de 2-3 voor ons.

Je zag dat NOAD niet meer kon ze zakten steeds verder in. Rowan Mol kwam in het veld voor de moe gestreden Sander die zich helemaal leeg had gespeeld.
Even later kreeg de ingevallen Rowan de bal en zette de bal voor, Jochem schoot de bal in het doel 2-4.
Scheidsrechter floot voor het einde Apollo 2 pakt de 3e periode.

Nog even dit:

Wat een fantastisch seizoen jongens, vorig jaar gepromoveerd van de 4e klasse naar de 3e klasse, speelden dit seizoen eigenlijk voor behoud in de 3e klasse, maar wat we met zijn allen bereikt hebben is gewoon TOP.

  • 3e plaats in de eindstand
  • 3e Periode gepakt

En wat gaan we nog doen in de nacompetitie, 2 juni spelen we uit bij GPC 3. Hoe deze wedstrijd gaat verlopen, zullen jullie lezen in het stukje dat geschreven wordt door Ronnie van Hoepen.

René

Aanvullende gegevens