Zaterdag 12 mei. Vandaag de wedstrijd Luctor Heinkenszand 2-Apollo 2.

Een keurig gemaaide grasmat (zou het komen dat de gemeente werkplaats zich op hetzelfde terrein bevindt als de voetbal?) en een heerlijk weertje voor een leuk potje voetbal in de derde klasse.
Voor ons staat er nog een periode titel in het vooruitzicht maar voor L-H staat alleen de sportieve plicht op het spel. Je zou dus zeggen dat het een vrij gemakkelijk overwinning moet opleveren voor de mannen van Ronnie en René. Maar niets is minder waar maar daarover zo meer.

De volgende heren mogen het vandaag proberen om de drie punten mee naar s'-Gravenpolder te nemen.
onze vaste keeper is weer terug van vier en halve maand in de zon/zandbak te spelen van onze belasting centen, welkom terug onder de lat Samir. De verdedigers vandaag zijn van links naar rechts Daniël, Dennis, Robin, en Wesley.
De drie middenvelders zijn Jelle, Sander en Pieter.
Voorin staan Bas, Pascal en Jeffrey.
De vier wissels op de bank zijn drie Atjes en iemand die graag anoniem wil blijven, toch Jochem?

Het begin van de wedstijd maakt al vrij snel duidelijk dat L-H nog wel degelijk graag wil winnen en ons dus met goed voetbal het behoorlijk lastig maakte. Waar wij vaak de lange bal hanteren om zo onze spitsen te bereiken zo voetbalde L-H er rustig op los.
De eerste echte grote kans is wel voor Apollo. Een lange bal van achteruit valt goed voor Jeffrey en die lobt hem op zijn Jeffrey's over de keeper maar zijn bal beland helaas op de lat terug het veld in.
Ook een kopbal van Pascal beland op dezelde lat, Het zit dan op dat moment niet allemaal mee maar als we zo blijven voetballen komen de doelpunten vanzelf. Ook omdat we achterin niets weggeven en anders staat Samir op de juiste plaats om de nul te houden.
De volgende grote kans is wel raak, Bas is de hoek in gestuurd en geeft de bal voor op de wel heel vrij staande Jeffrey en die maakt vijf meter voor het doel geen fout en maakt zo de bevrijdende 0-1 voor Apollo.
Daarna krijgt Apollo het vrij gemakkelijk en krijgen we meer kansen om ook de 0-2 te maken, die komt er ook door Bas, Jeffrey knalt van randje zestien op doel maar de doelman heeft zoveel moeite dat hij de bal zo voor de voeten van Bas plaatst en die dus makkelijk de 0-2 voor zijn rekening nam. daarna snel de 0-3 en 0-4 van Jeffrey waardoor we ook met die stand gaan rusten.

Rust.

De punten worden weer op de i gezet maar het lijkt wel of de woorden van René voor niemand bestemt zijn. Zo blijkt wel de tweede helft, Zoveel kansen we de eerste helft creèrden zo slecht was de tweede helft van de kant van Apollo. Sander zet Jeffrey nog wel met een prima voorzet alleen voor de keeper maar zijn schot beland op de keeper en zo dus geen 0-5.
Na een dubbele wissel Jeffrey en Sander eruit voor Jochem en Marcus, gaat L-H steeds beter voetballen en zo komen ook hun tot een doelpunt 1-4. De spanning is onnodig terug in de wedstrijd en L-H gaat op jacht naar meer, Ook de 2-4 komt niet echt uit de lucht vallen. Waar we de eerste helft wel onze duels wonnen gaat er bij de 2-4 veel fout. Na nogmaals een dubbele wissen aan onze zijde Wesley en de vandaag prima spelende Jelle gaan eruit voor Senat en Timo.
Toch mooi dat er op dat moment drie Atjes in het veld staan en prima met ons mee kunnen.
Op dat moment hangt eerder de 3-4 in de lucht dan de 2-5 maar daar denkt Marcus anders over, Een diepe bal van Daan op de in buitenspel staande Jochem maar die laat de bal slim lopen voor Marcus, Die denkt niet na en knalt de bal van 20 meter langs de doelman en schiet zo Apollo op 2-5.
De aftrap is ook meteen het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter en zo komt de derde plaats steeds steviger in handen van Apollo 2.

Volgende week spelen we een thuiswedstijd tegen Ssv en dit verslag zal geschreven worden door onze terug gekeerde doelman Samir.

Aanvullende gegevens