Op Hemelvaartsdag de inhaalwedstrijd tegen mzc’11. De wedstrijd in Zierikzee eindigde in een teleurstellende 3-2 nederlaag, waar toen wel meer in zat.
De heren uit Zierikzee kunnen vandaag bij een punt of een overwinning de 2e periode pakken en het tweede moet winnen om plek 3 over te nemen en zodoende mogelijk nog voor nacompetitie kan spelen. En dan te bedenken dat we een wedstrijd of 5 terug nog naar beneden moesten kijken. Genoeg om voor te spelen dus.

De opstelling:
                    Youri
Wesley        Dennis       Robin
                   Tom

Marcus   Pieter   Sander   Jelle

         Jochem          Jeffrey

Op de bank beginnen: Senad en Timo

De wedstrijd begint met een minuut stilte wegens het overlijden van de scheidsrechters coördinator van mzc. De wedstrijd begint en vanaf minuut 1 is er maar 1 ploeg die een overwinning verdiend, Apollo speelt prima voetbal bij vlagen maar krijgt de bal er niet in. Zo zijn er een aantal grote kansen voor Jochem, Jeffrey en Jelle, maar deze 3 J’s krijgen de bal er niet in. Apollo blijft erg dominant en geeft achterin vrijwel niks weg. Aan de andere kant van het veld blijft het hetzelfde beeld. Enkele gevaarlijke voorzetten vanaf de zijkanten leveren ook geen doelpunten op en zo staat er bij rust een stand van 0-0 op het bord.

Een vrij unieke score dit seizoen aangezien Apollo 2 de meeste goals voor heeft, maar ook op 2 na de meeste goals tegen heeft. In de rust wordt dan ook aangegeven dat het in principe prima gaat, apollo is veel gevaarlijker en op de laatste 2 minuten in de eerste helft na was apollo heer en meester. Enigste wat er in de tweede helft moet gebeuren is scoren, want er moet gewonnen worden om 3e te worden in de stand.

De tweede helft een vrijwel identiek beeld als in de eerste helft. Apollo valt aan en mzc komt er maar heel spaarzaam uit. Rond de 55e minuut, een vrije trap voor apollo aan de rechterkant. Marcus is links en probeert de bal in te draaien. De keeper pakt de bal maar laat die ook meteen los en Jochem is er als de kippen bij om de bal er in te koppen, een dik verdiende 1-0 voorsprong.

Apollo gaat door en al snel valt de bevrijdende 2-0. De bal beland rond de penaltystip in een scrimmage en wanneer Timo die net is ingevallen als winnaar uit de strijd komt beland de bal voor de voeten van Jelle die de bal achter de keeper schiet. En niet heel lang daarna valt ook nog eens de 3-0.
Een voorzet van Jeffrey beland alweer op het hoofd van Jochem die zijn tweede van de dag erin kopt.

Toch komt mzc er na deze 3-0 steeds meer uit en de 3-1 valt dan ook vrij snel na de 3-0.
Binnen 2 minuten staat het ook alweer 4-1.Jelle komt op vanaf rechts en na een een-tweetje rond de 16 met Senad door de verdediging heen, staat Jeffrey klaar om de voorzet die hier uit voort komt binnen te schieten. Zodoende maken de 3 J’s in tegenstelling tot de eerste helft nu hun kansen wel af.

Mzc blijft nu aanzetten en Apollo raakt een beetje in de verdrukking maar komt er nog een aantal keer heel gevaarlijk uit. Mzc komt met een aanval door het midden voor Youri uit die volgens de scheids hierbij een overtreding begaat. De penalty wordt onberispelijk binnengeschoten en zo wordt het toch nog spannend. Zeker wanneer het in de 92e minuut ook nog eens 4-3 wordt. Totaal onnodig want mzc maakte geen seconde recht op een punt of meer, maar dichtbij komen ze zo wel. Na een laatste vrije trap van mzc fluit de prima fluitende scheids na 95 minuten af en kon er even een klein feestje gevierd worden. We hebben de 3e plek nu in eigen hand en er is bij de tegenstander een periode afgesnoept. Een wedstrijd waar het verschil in de uitslag misschien meer had moeten zijn maar al met al weer een prima overwinning, als we zo blijven voetballen zal het voor elke tegenstander moeilijk tegen ons worden. Aankomende zaterdag de wedstrijd tegen Luctor/Heinkenszand 2. De heenwedstrijd eindigde in een 5-1 overwinning. Aan het twidde dus de taak de 3 punten uit Heinkenszand mee te nemen.

Nog wat wist-je-datjes:

  • Dennis wistjedatjes zo leuk vind dat hij speciaal aan mij vroeg om deze er in te verwerken.
  • Er is nog geen enkele tegenstander geweest waar Apollo 2 2x van gewonnen heeft, zaterdag dus de taak dit wel te doen.
  • Bas mag het volgende stukje schrijven.
  • Keeper Samir zaterdag weer aansluit na maanden op missie te zijn geweest.
  • We weer dicht bij de 0 houden waren, maar het weer niet gelukt is, daar hebben we dan nog 3 wedstrijden de kans voor.

Aanvullende gegevens