Hallo Lieve vriendjes en vriendinnetjes,
Het stukje kan ik beginnen met clichés over het weer, het tijdstip of het open staan van de brug. Uiteraard zit iedereen hier op te wachten, dus bij deze.
Het was schitterend weer, we moesten vroeger beginnen dan normaal en ja, de brug stond open. Tot zover het cliché stukje van het verslag.

Vooraf is het belangrijk om te zeggen dat ik iemand heb beloofd om hem niet te benoemen in mijn stukje. Dus bij deze zal ik dat ook niet doen.

Dan de opstelling:

                   Robin V
Emiel          Tom      Dennis     Daniel

Pieter             Sander              Jelle

Bas                                       Jeffrey

Zo daar gaan we…

Ik wil bij deze de gelegenheidsaanvoerder bedanken voor het eerste tegen doelpunt. Dit betekent dat ik namelijk als stukjes schrijver enkel moet kopieeren/plakken vanuit de vorige verslagjes, scheelt mij weer een hoop werk en de 1-0 is een feit.
De 1-1 laat 10 minuten op zich wachten, deze wordt gescoord door degene die niet meer wist dat zijn hoofd ook mee telt voor het scoren van doelpunten. Of was het toch Jeffrey zijn schouder die de doorslag gaf.
Wat blijkt vlak voor rust, de beste man scoort wederom met zijn bolletje en de 1-2 is een feit. Zou dit dat toch komen door de training van donderdag?

We gaan rusten met een 1-2 voorsprong. Zoals de vaste lezer al wel weet is het voor Apollo 2 gebruikelijk om het 1 minuut na rust vaak weg te geven. Ook dit zou een heerlijke stukje knip en plak werk kunnen betekenen.
Maar niks is minder waar, bij de aftrap roept de spits waarvan ik beloofd heb zijn naam niet te noemen nog “ Kom op, ze kunnen er helemaal niks van”. Dit moet bij die gasten wel zo veel indruk gemaakt hebben, dat ze onze kop koning uit hun rug laten lopen. Jeffrey knikt een ware kop-hattrick binnen.

En dan is de Apollo 2 beer los en raak ik de volgorde van doelpunten kwijt.
De volgende in rij die zich op het scorebord mag bij schrijven is Bas die de 1-4 maakt.
Ook hierna gebeurd er een bijzonder moment, het is Sander die de 1-5 maakt, het bijzondere hieraan is dat het gerucht gaat dat hij sinds de eeuwwisseling niet meer met zijn hoofd heeft gescoord. Hierbij dient gezegd te woorden dat het om een gerucht gaat. Verder wordt dit doelpunt voorbereid door de oh zo belangrijk speler waarvan de naam anoniem blijft.

Ook de 1-6 komt op naam van Sander, dit doelpunt komt meer in de lijn der verwachtingen van de speler S. Nagelkerke.
Op het moment dat er vanuit de verdediging wordt geroepen dat we er geen tegen moeten krijgen, gaat het toch even mis. De 2de van SKNWK is dan toch een feit, het zal echter nooit meer een spannende pot worden.
Vervolgens schiet jeffrey de 2-7 al snel en mooi binnen.

Bas mag bij de 2-8 aanleggen voor een vrije trap en ziet dat de keeper niet helemaal op staat te letten en schiet direct op het goal, de keeper die grabbelt en graait wat en laat de bal door zijn handen schieten. Niks bijzonders aan zou je zeggen, wat blijkt, Bas was 1,5 uur van te voren aanwezig om de tactische bespreking van de tegenstander af te luisteren. Hierin ving hij op dat de keeper al geruime tijd geen handschoenen meer heeft aan gehad, zijn medespelers wisten überhaupt niet dat hij ooit heeft gekeept.

Vervolgens vliegt de 2-9 al snel binnen, waarna de gedachten uiteraard gaan naar het maken van de 10de.
Uiteindelijk komt het 10de doelpunt op naam van Jeffrey, ik zal niet meer weten hoe deze wordt gemaakt of hoe die tot stand kwam. Lang leven Whatsapp waarop netjes was bijgehouden wie de doelpunten gemaakt hadden.
Het zal bij 2-10 blijven en voor wie denkt dat het stukje is afgelopen die kennen mijn stukjes nog niet.

Ik wil bij deze eerst nog wat dingen benadrukken:
Ik wil anoniempje nog een hart onder de riemen steken, je hoeft in een wedstrijd niet te scoren om belangrijk te zijn “ De assist maakt het doelpunt”.
De vervanger van de Weledelgeleerde R. Bal wilde graag in zijn voetsporen treden door de bal snoeihard in het net te koppen. Maar ondanks dat hij goed heeft gekeken naar de meester, mist de perfectie nog enigszins.
Ook wil ik bij deze Apollo 1 feliciteren met het behalen van de 2de periodetitel.

Dan rest mij nog een taak, wie krijgt de pen uitgereikt voor de eer van het schrijven van een stukje. Dit wordt de, door mij altijd gerespecteerde Anoniempje.

Tom

Aanvullende gegevens