Zaterdag 20 april  aanvang (14.00 uur)  Temperatuur: net iets te warm...

Vandaag stond de wedstrijd tegen Duiveland 2 op het programma. In november waren we al op bezoek geweest in Oosterland en daar waren we vrij kansloos. ( 3-0 ) We wisten dus van tevoren dat het een zware tegenstander zou worden.

Op de goal stond vandaag weer Youri Bal.  Hij had vandaag ondersteuning van Tom, Robin, Dennis en Richard die in de verdediging stonden. Op het middenveld stonden Andy, Sander, Pieter en Emiel. De goals moeste de 1e helft komen van onze twee spitsen Bas en Jeffrey. De wissels waren Jochem, Kevin en Jelle

Na een lange/ontspannen warming met een heerlijk muziekje op de achtergrond maakten we ons klaar voor de wedstrijd. Alleen misten we iemand…..onze leider René Tazelaar, hij mocht vandaag eerst met de Dames van Apollo mee naar Bruinisse om tegen de Bruse ladies te voetballen.  Hij nam keurig alle dames en de 3 punten weer mee naar s’gravenpolder en zo zijn de dames weer een stapje dichterbij het kampioenschap.

Duiveland, Apollo en Jan van Ooijen de scheidsrechter van vandaag waren er klaar voor. De wedstrijd werd geopend door Jeffrey Otte die de aftrap nam. Vanaf het begin was Apollo de betere ploeg en kregen gelijk een paar kansjes in het begin van de wedstrijd. Mede dankzij een aantal goeie corners van Bas die precies het hoofd van Richard wist te vinden, alleen helaas stond het vizier nog niet helemaal op scherp. En weer kreeg Apollo een corner, weer nam Bas de corner en weer vond hij het hoofd van Richard, Alleen nu ging de bal via een verdediger van Duiveland de goals in 1-0!!!!!

Na deze goal werden de duels tussen sommige spelers ook wat fysieker en merkte de scheids dat er bij Duiveland en Apollo genoeg spelers vandaag op de praatstoel zaten.  Even tussendoor; Hoe verder u dit stukje aan het lezen bent hoe meer u zult denken klopt dit wel??  Ik heb zelf ook geen idee want er gaat nog een hoop gebeuren. Dus gaat er maar eens goed voor zitten!

1-0 voor Apollo daar waren we gebleven. Na de 1-0 bleef Apollo aandringen en dit resulteerde in de 2-0 een mooie bal over de verdediging van ik dacht Robin (maar pin me er niet op vast) Jeffrey ging er achteraan en schoot de bal langs de keeper. Hierna kwam verassend duiveland terug tot 2-1 hoe die ging kunt u vast teruglezen in het stukje van duiveland zelf.  Hierna kregen we 2 hele grote kansen en moesten we ons belonen door de wedstrijd als op slot te gooien helaas deden we dit niet!!  Dankzij Jeffrey werd het toch 3-1  hoe de goal viel kunt u  zaterdag zelf aan Jeffrey vragen want ik heb geen idee meer.  De 3-2 daarentegen weet ik nog goed hoe die ging. De spits van Duiveland nam de bal aan in de 16 meter van Apollo. Diverse mensen in het veld langs de kant en zelf vanuit de kantine riepen hou voor je!!! Niks doen!!  Alleen Tom dacht aanpakken!!!  De scheids zag dit en floot voor een penalty en deze ging erin.    RUST!!!

In de rust werd ons duidelijk gemaakt dat er niks aan de hand is we zijn gewoon beter zo blijven voetballen paar goaltjes erbij dan voetballen we de wedstrijd rustig uit. Klinkt als een puik plan!!

Iedereen liep weer richting het veld voor de 2e helft, behalve Pieter hij werd gewisseld door Kevin Savonije. Voor hem was deze wedstrijd extra speciaal want er speelden bij Duiveland 2 een aantal collega’s van hem. Zij werken voor YourSuprise.com. Dat zou het ook voor pieter ook worden als hij klaar was met douchen maar daar straks meer over! 

Dus we gaan eens kijken hoe de 2e helft verliep voor Kevin en de rest van Apollo. Een gerust stellende gedachten was dat Kevin voor de wedstrijd al had aangegeven goed geslapen te hebben. En in de 2e helft was René Tazelaar ook er weer bij! De 2e helft begon niet zo heel goed. Mede door een aantal fouten van Apollo en een mooie vrije trap van Duiveland stond het toen Pieter klaar was met douchen en bij de dug-out aankwam en vroeg hoeveel het stond  3-5……  Klaar!! inpakken en wegwezen dacht iedereen. Maaaaaaaar!!!!!!

Andy z'n tank was leeg en daarvoor kwam Jelle in de ploeg!  Jeffrey kreeg weer de bal en zag dat de keeper voor zen goal stond en met een mooie boogbal stond het 4-5!!  Hup bal pakken en dan maar een gelijkspel eruit halen dachten we.  Sander had te veel last van kramp aanvallen en werd gewisseld voor Jochem.  En deze Jochem maakte de 5-5  ook zelf even vragen zaterdag hoe die ging.

Toen kwam er twijfel bij Apollo 1 punt 0 punten 3 punten waar gaan we voor????

3 Punten natuurlijk!! En Jochem zorgde daarvoor 6-5 volgens mij was het een balletje breed van bas en pluis schiet de bal langs keeper, maar nogmaals bind me er niet op vast! Duiveland was eigenlijk bijna de hele wedstrijd al de minderen ploeg maar na de 6-5 leek het nergens meer op en hierdoor kon Bas nog de 7-5 maken!!

Wat een wedstrijd!! Af en toe goed voetbal maar vooral een team dat voor elkaar werkt en veel strijd levert! Nu op naar de volgende wedstrijd Kloetinge 3 de koploper.  Wat kan Apollo 2 nog halen periode 2 ?? periode 3 ?? de 3e plek in de eindstand??  We gaan het zien eerst volgende week maar weer eens 3 punten pakken tegen Kloetinge een wedstrijd waar we al een tijd naar uitkijken. De Jongens van Kloetinge 3 volgens mij iets minder want er is een aantal keer geprobeerd de wedstrijd te verzetten.. Niks joh!! Dag na koningsdag heerlijke dag om te voetballen.  Hoe fit iedereen is en wie het meest naar alcohol stonk u zult het allemaal horen van Tom Anthonise!!

Aanvullende gegevens