Zaterdag 14 April 2018, 22 graden, SV Nieuwdorp 2 tegen Apollo 2.
Ideale omstandigheden voor een middagje voetbal.

De startende strijdkracht van vandaag:

                     Joeri

Emiel   Richard   Dennis  Robin

Kevin  Sander     Andy    Jelle

            Pascal    Jeffrey

Begin
Het gaat vanaf het begin gelijk op. Maar Apollo wint veel duels. Veel lange ballen resulteren in weinig kansen. Wel een groot aantal kopkansen van onze éénkoppige luchtmacht Richard. Maar het mocht niet baten.
 
Toen daar in de 20e minuut 1 lage strakke bal van Robin kwam en dat was gelijk dan ook een doelpunt van Jeffrey. 0-1!

30e minuut. Apollo verzuimt een aantal keren om duels het op middenveld aan te gaan. De middenvelder  van SVN anticipeert hier wel op en speelt de lange bal in de richting van hun voorhoede. Richard kan hier nog net tussenkomen, maar speelt de bal volgens de gehele 12 man tellende selectie (de scheids had volgens mij ook een SVN shirtje aan) al vallend met zijn hand. Onterecht in mijn ogen. Maarja met een scheidsrechter als tegenstander is het lastig. De kleine middenvelder van SVN schiet de vrijetrap vervolgens onberispelijke in de lange hoek binnen. Daar konden we niks op aanmerken

Met deze stand (1-1) gaan we de rust in.

De trainer besloot een aantal posities te veranderen voor de 2e helft. Pascal ging eruit voor Jochem en Pieter kwam erin voor Kevin.

2e helft
Het vechtvoetbal gehalte ging omhoog mede door de apatische scheidsrechter die met de armen op de rug gebonden wel even dacht het spel te kunnen leiden.

SVN won steeds minder duels en de kansen voor Apollo namen toe. Dit leidde dan ook tot de 1-2 van wederom Jeffrey op de assist van onze sleurende veteraan: Pluis.

De flanken werden vanaf de 2e helft goed gebruikt. De buitenspelers Pieter en Jelle kwamen meer en meer op en gaven een paar goede strakke voorzetten.

Doordat Apollo meer druk ging zetten kwamen er ook uitbraken voor SVN. De 2-2 werd dan ook ingeleid door een uitbraak inclusief voorzet. Deze werd ondanks de coaching net gemist door de verdediger van Apollo en bij de 2e paal door de aanvaller van SVN net in dat ene gaatje waar de bal doorheen kon binnengewerkt.

Maar we gaven niet zomaar op!

De druk naar voren van Apollo hield aan maar opnieuw brak SVM uit en strafte de geboden ruimte genadeloos af met een strakke voorzet en binnentikker. 3-2...

Gelukkig kwam kort daarna eindelijk een beloning voor het harde werken van de 11 van Apollo 2. Een goede voorzet  (van ik dacht Kevin) die schitterend naar de verre hoek wordt gekopt door een goed voorkomende Sander. Wat een ontlading bij deze 3-3.

Het kan dus nog, dat voelde iedereen. De knop ging om en iedereen werkte nog harder. Niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor elkaar.

Minuut 75. Een uitbraak op links. Een harde strakke voorzet van Jelle gaat richting Jochem. Die mist hem... Maar Jeffrey staat daar nog. Die schiet half op de bal waardoor deze onder zijn voet stropt. Met de keeper vlak voor zijn neus besluit hij nog een station verder te zoeken waar Pieter in komt stormen en die schiet de bal dan ook achter de keeper in de korte hoek. JAA! Van 3-2 naar 3-4!

Dit kostte wel kracht. Misschien wel iets te veel kracht.

Mensen liepen op hun laatste krachten en dit zorgde voor ruimte over en weer.
Tom viel nog goed in om als stofzuiger de ballen bij de spitsen te bezorgen.

Maar helaas.. in één van de laatste minuten kwam SVN nog een keer richting het doel van Apollo. Een schot! gepakt door de wederom goed keepende Joeri, maar hij slaat hem terug het doelgebied in. Robin kan niks anders doen dan springen en hopen de bal weg te koppen. Echter heeft een oplettende aanvaller van SVN een ideaal aanloopje en kopt de bal binnen. 4-4, helaas.

Hierbij blijft het voor de rest van de wedstrijd.

Volgende week wederom een strijd om 3 punten tegen de ploeg die 1 plaatsje boven ons staat: Duivenland 2.

Daarvoor geef ik mijn pen toch echt door aan een ander. Andy succes jongen!Een fijn weekend gewenst van de vrienden Apollo 2 en tot de volgende!
 

Aanvullende gegevens