Beste lezers, fans en trouwe supporters laat me jullie snel even updaten over deze voetbalmiddag want René was na afloop van de wedstrijd gelijk weg. Dus huphup!

De zomer liet vandaag eindelijk weer zijn gezicht zien! Een graadje of 20, een licht briesje. Kortom, heerlijk weer voor een verhitte strijd om 3 punten.

Voor deze punten werden vandaag gestreden door de volgende heren:

                         Joeri

Emiel     Dennis     Richard       Robin

Pieter     Tristan     Sander      Jelle

              Jochem    Bas

Vooraf aan de wedstrijd was iedereen het ermee eens... "We moeten vanaf nu alles zetten op het feit we vandaag moeten winnen". Vooral omdat bleek dat onze oud ploeg-/ clubgenoot Bajram en bekende van velen, Ibi,onze tegenstander vandaag zouden versterken. Dus: The game is on! Deze tegenstander mogen we zeker niet onderschatten.

--Begin van de wedstrijd--
De verhouding was redelijk gelijk in het begin van de wedstrijd. Maar hoe scherp en gefocust we ook begonnen.. we liepen na een minuut of 10 toch tegen de lamp. 0-1.

Echter werd de moed zo snel nog niet opgeven en streed Apollo stug door. Dit resulteerde in kansen. HEEL VEEL kansen... Sommige verdedigers werd het zelfs even te veel en konden het niet laten om de onmacht te uiten. Iets in de trant van: "Schiet hem er nou *#$&@!#^ eens in".

Maar niks van dat voor rust. We waren gewoon te druk voor de goal. Achterin werd er hard gestreden om de stand niet te laten oplopen. Dit werd door de jonge keeper Joeri met verve gedaan! Met een handje vol magistrale katachtige reddingen zorgde hij er persoonlijk voor dat de schade beperkt bleef.

--Rust--
Er werd nog maar eens benoemd dat er voor de goal nèt iets meer rust gehouden moest worden.
Dit mocht de 2e helft gefixt worden door Bas en Sander, aangezien de wereldreiziger Jochem een helftje rust gegund werd. Daarnaast kwam Andy voor Tristan en Kevin voor Pieter. Sander schoof daardoor een plekje door naar de spits.

--2e helft--
Deze wisseling bleek achteraf goud waard. De werklust van "Het Twidde" werd al snel beloond met de verdiende gelijkmaker op naam van Bas. 1-1!!! Deze assist kwam overigens van de voet van Joeri. Ja die keeper die de eerste helft zo goed de ballen eruit hield, ging nu ook assists leveren.

Vanaf toen ging het snel. De bal ging sneller rond en dat deed het spel goed.

Wederom een lange peer van Joeri werd door Bas goed ontvangen en verlengt om door Sander te worden ontvangen die hem snoeihard achter de keeper van Bevelanders schoot.
Wat een ontlading! 2-1!

Deze krachtsinspanning bleek Sander veel kracht te hebben gekost waardoor hij een 10 minuten later "ietwat vermoeid" werd gewisseld. Rick mocht Sander zijn taak overnemen.

Bas kreeg het na deze wissel op zijn heupen en besloot zijn rendement flink op te krikken door kort achter elkaar 2 keer te scoren en zo de stand op 4-1 te brengen.
Bevelanders leek verloren te zijn en de kracht was er uit bij de tegenstander.

Het werd helaas nog spannend doordat een voorzet uit een uitbraak maar half werd verwerkt door Robin en onder de Apollo keeper door werd geschoven. 4-2.. zonde en onnodig..

De strijd was dus nog niet gestreden en Bevelanders leek ook kracht te putten uit dit doelpunt en besloot nog even extra gas te geven. Door het drukken van Bevelander kwam er wel veel ruimte achter hun verdediging die toch maar matig werd benut door Apollo.

In de 90e minuut was het nog wel één keer raak. Een snelle ingooi van Robin achter de verdediging (Dit keer met 2 handen) werd door Bas ingeleverd bij Rick en die schoof de 5-2 netjes achter de keeper.

Al met al een goeie uitslag waar het verschil misschien nog wel meer het kunnen zijn.

Voor nu, bedankt voor het lezen en op naar volgende week. Dan staat de clash tegen Nieuwdorp gepland. Kijken of Het Twidde ze weer kan pakken zoals in de eerste speelronde.

Ik geef hierbij de pen door aan... oh nee wacht. Ik hou hem gewoon.

Ciao!
Robin V.

Aanvullende gegevens