Na 91 dagen was het dan eindelijk weer zover, 't twidde mocht zijn kicksen weer uit het vet halen om een potje te gaan voetballen. De horrorwinter was voorbij en de velden waren goed genoeg om een balletje op te mogen trappen.

Een zo goed als compleet Apollo 2 verzamelde zich op de Zuudhoek om richting Kapelle te gaan. Thuis werd hier nog redelijk makkelijk van gewonnen met 5-2, dus iedereen gaat er dan ook vanuit dat de punten wel even opgehaald worden.

We misten vandaag alleen onze topspits Jeffrey, (wie moet nu het lobje bij de keeper proberen?) Sam en Pluus zijn nog steeds op Black Ops missie in het buitenland, hier kan ik met gevaar voor eigen leven helaas niet over in detail treden.
En Niels kan er helaas de komende 2 weken niet bij zijn.

Na 3 maanden elkaar niet gezien te hebben vielen er toch wel wat dingen op:

  • Is Dolfje nou wat gegroeid?
  • Lijkt Bas nou iets zwaarder geworden?
  • Zijn die wallen bij Kevin van de slapeloze nachten van Ryan?
  • Is Sander met z'n volle baard misschien bekeerd tot de Islam?
  • Zien we daar bij Jelle nou een paar kin haartjes tevoorschijn komen…

Gelukkig zijn er ook dingen die nooit veranderen, Vis was weer eens te laat. Klasse Tris!?

Nadat de dames van Apollo het goede voorbeeld hadden gegeven door met 3-1 van Steen te winnen, vertrokken we naar Kapelle.

Op Kapelle aangekomen stond onze eigen Pieter Bruins ons al op te wachten en konden we met z'n allen de kleedkamer in.

De opstelling voor vandaag was als volgt:

Na een tactische bespreking van +/- 10 seconden was het voor iedereen duidelijk wat er moest gebeuren. Iets met.. vanaf de 1e minuut, net zoals in de eerste wedstrijd, 11 tegen 11, gras is groen en werd er naar buiten gegaan.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, slordig van beide kanten met een aantal kleine kansen voor beide ploegen. Bij Apollo ging veel over de linkerkant waar Bas een aantal x goed zijn man passeert maar dan net te hard de bal voor geeft. 1x is de voorzet precies goed, maar raakt Tom de bal verkeerd waardoor de bal over de achterlijn verdwijnt.

Kapelle komt er door de snelle mannen voorin een paar keer goed uit, maar door goed keepen van Ramon blijft het tot de 25ste minuut 0-0.
De rood witten krijgen dan een corner waaruit gescoord word, Robin (Lamprou) Vermeulen springt nog met zn tegenstander mee maar komt net 56 cm te kort.
1-0 voor Kapelle, Apollo is zeker niet minder maar grote kansen blijven nog uit.
De meegereisde Cor Bal hoopt dan dat Apollo ook nog wat corners krijgt, zodat zijn Richard weer mee naar voren kan. En zo geschiede.. Bas neemt een prima corner, maar niet Richard kopt em in.. maar de kleinste man van het veld, Kevin Savonije kopt em in het netje. 1-1.

Apollo speelt niet best tegen een Kapelle waar een aantal jonge spelers het verschil maken. Misschien dat er in de rust wat omgezet kan worden.

In de rust is iedereen het er wel over eens dat er wat veranderd moet worden, het is dus wachten op wat tachtische omzettingen. Er word verwacht dat we gaan spelen in een 4-4-2 systeem om het middenveld wat te ondersteunen. Sander krijgt ondanks zijn harde werklust het op het middenveld niet aangelopen. Toch word besloten om op de oude voet verder te gaan met 2 verse krachten. Kevin en Pieter komen er uit en Jelle en Rick komen er in. Sander gaat in de spits spelen en Tristen schuift 1 linie terug.

De 2de helft is een beetje zoals de 1e helft. Apollo zet wat meer druk naar voren en Kapelle loert met de snelle mannen voorin op een counter. De rechtsbuiten word op snelheid weggestuurd via de rechterkant, hij passeert Richard en schiet langs Ramon de 2-1 binnen. Apollo probeert er door heen te komen maar op wat afstandschoten en corners na lukt het niet om het de keeper echte moeilijk te maken. Wesley komt er nog in voor Tom en waar iedereen verwacht dat de lichtgeblesseerde Andy eruit gehaald word, komt Dennis er in voor Richard. Na deze wissels valt binnen 1 minuut de 3-1 en lijkt het erop dat Apollo vandaag niet gaat winnen. Dennis krijgt nog vanuit een corner een grote kopkans en Andy schiet vanuit de scrimmige bijna de 3-2 binnen. Als het de winnende was geweest, had Andy em waarschijnlijk wel gemaakt ? De prima fluitende scheids vind het na 90 minuten wel best en de punten blijven op Kapelle.

Ut twidde blijft door dit resultaat op de 5de plaats staan en dit is na de promotie van vorig jaar een prima resultaat. We gaan natuurlijk voor de top 3, maar als we af en toe onze wedstrijden winnen is het een prima seizoen.

De 2de seizoenshelft is in ieder geval weer begonnen, dus de middagen bij de woonboulevard, kinderboerderij en zwembad zijn gelukkig weer voorbij.

Volgende week thuis tegen MZC’11, hier hebben we uit met 3-2 verloren dus hebben wat goed te maken.

Hoe deze wedstrijd verloopt zult u lezen in het stukje van mijn kleine grote vriend, Robin Vermeulen!

Aanvullende gegevens