Het twidde gaat vandaag de wei in voor de 8e competitiewedstijd van het seizoen. We spelen een uitwedstrijd tegen een directe concurrent voor de bovenste plaatsen in het linker rijtje. De tegenstander Duiveland heeft 12 punten en bezet de 5e plaats, slechts 1 punt minder dan ons.
Een belangrijke wedstrijd, ook staat vandaag de topper Nieuwdorp – Kloetinge op het programma. Dit betekent dat we de achterstand op de koploper kunnen verkleinen.

Na de overwinning van vorige week, 5-1 winst tegen hekkensluiter Luctor-Heinkenszand hebben we alle vertrouwen in een goed resultaat.

We treden vandaag aan met een 14-koppige selectie. Naast onze eigen spelers een aantal versterkingen van het 1e Daniel, Jelle, Tom en Damien.
Andy laten we vandaag achter op de Zuudoek. Hij heeft vandaag de topper op het programma staan met de dames tegen Bruse Boys. En na zijn rode kaart van vorige week is hij ook niet speelgerechtigd.
Bij het 4e maakt Ramon vandaag zijn rentree na een enkelblessure.
Richard is niet aanwezig, omdat hij naar de intocht van Sinterklaas gaat. Hierover is nog wel enige onduidelijkheid wat zijn taak deze dag is. Zou hij op de stoomboot staan, of tussen de menigte op de kade? Kevin staat vandaag langs de zijlijn om ons aan te moedigen.

De opstelling luidt vandaag als volgt:

 • Doel: Samir
 • Verdediging: Rechtsback Wesley, centraal Tom en Dennis, linksback Emiel
 • Middenveld: Pieter, Sander en Jelle
 • Aanval: Links Rick, centraal Jochem en rechts Jeffrey
 • Wisselspelers: Niels, Daniel en Damien.

In de kleedkamer wordt nog duidelijk afgesproken dat we net zo fel moeten beginnen aan de wedstrijd als vorige week. Desondanks gebeurt het tegenovergestelde vanaf het eerste fluitsignaal in Oosterland. We hebben moeite om het middenveld goed te organiseren waardoor de tegenstander veel ruimte heeft om te voetballen. Er lopen een aantal gevaarlijke middenvelders bij Duiveland die hier wel raad mee weten.

Na een rommelige eerste 20 minuten aan beide kanten is het Duiveland die de score opent. Een vrije trap wordt genomen net buiten de zestien meter. Samir weet in eerste nog redding te brengen, maar ziet de bal erg laat op hem afkomen. De bal wordt niet goed weggewerkt. De spits van Duiveland lijkt de bal met zijn arm te controleren, waarna hij hem erg goed in de verre hoek binnen schiet. De scheidsrechter geeft aan geen hands te hebben gezien.

Het blijft na de 1-0 erg rommelig. Beide ploegen hebben wat kleine kansjes. Zo geeft Pieter een voorzet richting de tweede paal. Wesley komt goed richting de bal, maar komt een neuslengte te kort om de bal in het net te koppen.

Een kwartier voor rust schiet de keeper van Duiveland de bal richting de middenlijn. Tom lijkt de bal te kunnen controleren, maar de bal rolt ongelukkig door zijn benen, een ‘Dennis-momentje’. Zijn directe tegenstander kan hierdoor 1 op 1 richting Samir lopen en schuift de bal binnen, 2-0.

Vlak voor rust vergeet Apollo iets terug te doen. Sander schiet van afstand net voorlangs en Jochem weet een klutsbal 3 meter voor de doellijn recht in de handen van de keeper te schieten.

In de rust wordt er 2 keer gewisseld. Beide backs, Emiel en Wesley, verlaten het veld voor Damien en Daniel. Niels zou 15 minuten later worden ingebracht voor Sander.

Het strijdplan in de tweede helft lijkt goed uit te pakken, maar de binnenkant van de paal en onderkant van de lat staat een tegentreffer in de weg.

Een goede actie van één van de spitsen in het geel-zwart , 15 minuten voor tijd. De spits omspeelt 3 verdedigers waarna ook hij 1 op 1 met Samir de bal in de goal schiet. Dit betekent de 3-0 waardoor de wedstrijd is beslist.

5 minuten voor het einde van de wedstrijd weet Jochem nog bijna zijn totale doelpuntenproductie van dit seizoen te verdubbelen. Na een voorzet van de rechterflank, verlengt Jochem de bal met het hoofd. De keeper kan deze inzet te nauwer nood keren door de bal met zijn vingertoppen over het doel te werken.

3-0 is de eindstand. Vandaag ontbrak het aan voldoende inzet en scherpte. Een wedstrijd die we snel moeten vergeten. Volgende week wacht opnieuw een andere zware tegenstander, Krabbendijke.

Nog een paar feitjes, wist je dat:

 • Samir heeft wederom niet de nul weten te houden
 • Emiel opnieuw een basisplek had
 • Jochem zijn lip weer is hersteld
 • Andy met de dames de topper tegen Bruse boys met 8-1 heeft weten te winnen
 • Geus heeft gestemd op Samir voor man of the match
 • Kevin met zijn harem is achtergebleven in Oosterland
 • Emiel op de theaterschool heeft gezeten en blijkbaar talent blijkt te hebben voor dansen. Komende zaterdag zal hij dit demonstreren voor de wedstrijd
 • De pen naar Wesley gaat

Pieter

Aanvullende gegevens