Na de ruime 5-2 overwinning tegen onze buren uit Kapelle van vorige week, stond er vandaag weer een derby op het programma. De mannen van de fusieclub Luctor-Heinkenzand 2 kwamen op bezoek. Enige onduidelijkheid of het eerste van hun nou wel of niet moest voetballen, maar het eerste speelde zelf een bekerwedstrijd deze dag.

Na 6 wedstrijden staan wij op de gedeelde 3e plaats met 10 punten samen met Krabbendijke en MZC. Een prima start van het Twidde dit seizoen. Luctor-Heinkenzand is de hekkensluiter met 3 punten.

Ook vandaag kon er weer een prima team op de been worden gebracht.

 • De jarige papa in spé Kevin (30 jaar) is nog niet helemaal fit en sloeg nog een wedstrijd over.
 • Onze Tibetaanse strijder Niels moest werken.
 • Jochem is nog herstellende van een Lipblessure.
 • Björn sloot weer aan bij het 5e om zijn kunsten daar te vertonen en Ramon houdt de komende tijd ook rust vanwege een blessure.

De Opstelling zag er als volgt uit:

 • In de achterhoede kreeg onze keeper Sam versterking van het centrale duo Richard en Dennis. Op de backs was er vandaag plek voor Robin V en Emiel.
 • Op het middenveld werd Sander gesteund door Jelle aan de linkerkant en Andy aan de rechterkant.
 • De voorhoede bestond vandaag uit Jeffrey, Bas en de van 1 teruggekeerde Tristan.
 • De bank werd vandaag warmgehouden door Wesley, Pieter en Rick.

Corne ondersteunde het team vandaag weer door te vlaggen, en werd in de 2e helft afgelost door Jesper Bleumink. Bedankt beide.

Bij het tactische praatje is het al vrij duidelijk dat als er net zo gevochten zou worden als vorige week tegen Kapelle de tegenstander van vandaag geen enkele kans zou krijgen. Na een scherpe warming-up kregen we voordat de wedstrijd begon nog hooggeëerd bezoek van de scheidsrechter. Hij kwam even duidelijk maken dat hij niet gediend is van commentaar op de leiding, en niet zou twijfelen kaarten te trekken. Dat blijkt wel uit de statistieken, die liegen er niet om. Laten we er vanuit gaan dat ook hij 6 wedstrijden onderweg is en inmiddels al 32! Kaarten had getrokken. We zijn dus gewaarschuwd.

Afijn de wedstrijd start zoals we afgesproken hadden. Vol druk op de bal, vastzetten van onze tegenstanders. Na een corner van Bas waarbij Sander de bal op de lat plaatst krijgen we na een minuut of 15 nog een corner aan de linkerkant die genomen word door onze vaste cornerspecialist Bas. Ik denk dat als je alleen Richard naar voren stuurt het al voldoende is. De bal beland vrijwel altijd op het hoofd van de aanvoerder, zo ook deze keer kan hij vrij inkoppen bij de 2e paal en staan we op 1-0.

Niet veel later krijgen we een vrije trap vanaf een meter of 20 die genomen word door Bas. Deze schiet hem op de keeper, maar verwerkt hem niet goed, zodat de bal via een paar benen voor de voeten van Sander komt en de bal met een stift op de lat krijgt. Wederom krijgt de verdediging de bal niet goed weg, waardoor de bal bij Bas beland en de bal hard tegen de touwen schiet. 2-0 na 15 minuten.

Na 25 minuten een mooie snelle aanval via een ingooi aan de linker kant komt de bal via Jeffrey en Jelle bij Bas terecht die de bal op het hoofd van onze kersverse sergeant der laagste klasse Sander plaatst. Geen vuiltje aan de lucht. De tegenstander komt er niet aan te pas. Zelfs met deze tussenstand word elk duel hard uitgevochten. Dit resulteert uiteindelijk in een gele kaart voor Sander na een tackle op de tegenstander. Na wat rumoer vanaf de zijlijn kunnen we de wedstrijd snel weer hervatten. Vlak hierna krijgt ook Andy een gele kaart voor een overtreding. Iedereen denkt dan met 3-0 de rust in te kunnen voor de thee, maar vlak voor rust krijgt Bas de bal nog 1 keer voor.

Jeffrey staat al klaar om uit te halen, maar Tristan roept nog net op tijd Los, en plaatst de bal mooi achter de keeper. We kunnen gaan rusten met een comfortabele 4-0 voorsprong.

In de rust word Robin eruit gehaald voor Wesley, en komt Rick erin voor Sander. Iedereen word weer even scherp gezet, zodat we de 2e helft niet slap zouden beginnen, wat regelmatig gebeurd.

We beginnen daarentegen niet slecht, en konden de tegenstander gelijk weer naar achter drukken. Na iets meer als 50 minuten word Andy naar de grond gewerkt en krijgt hiervoor een vrije trap. Direct na de tackle attendeert Andy de scheids erop dat de bal al lang weg was, waar de scheidsrechter niet van gediend is, en Andy zijn 2e gele kaart geeft, zodat hij kan gaan douchen. Een vreemde 2e gele kaart waar wel het een en het ander over te zeggen viel.

Met 10 man word de opstelling wel wat veranderd. Jeffrey blijft diep in de spits en de mannen aan de flanken gingen het middenveld ondersteunen.

Na 65 krijgen we een vrije trap vanaf rechts die niet goed word weggewerkt door de verdediging. Rick krijgt uiteindelijk de bal en geeft een puike voorzet op Tristan die de bal nogmaals achter de keeper plaatst. Na de 5-0 gaat Jeffrey eruit en krijgt Pieter nog 20 minuten speeltijd. Even later een zeldzame uitbraak van de tegenstander. Via meerdere schijven komt de bal aan de rechterkant uit, waarbij de aanvaller alleen door kan gaan op Sam en de bal onder hem door kan schuiven voor de 5-1.

Na dit ere-doelpunt bloedt de wedstrijd een beetje dood, en kan het Twidde weer 3 punten bijschrijven. Er is weer veel strijd geleverd, veel doelpunten voor, amper wat tegen. Wie weet hoe ons dat mogelijk nog gaat helpen aan het einde van het seizoen. We staan nog knap op een 3e plaatst samen met Krabbendijke met een kleine achterstand op Kloetinge en Nieuwdorp.

Ik denk dat als er elke wedstrijd word geknokt zoals deze dat het nog wel eens een heel mooi seizoen zou kunnen worden. Ik sluit af met een paar wist u datjes. Niet omdat ik dat wil, maar omdat iedereen dat doet, dus bij deze.

Wist u dat:

 • Sam maar 20 minuten verwijderd was van zijn eerste 0 dit seizoen.
 • Sander iets sneller is da  Dennis.
 • Tristan 10 minuten te vroeg was.
 • Ik de pen aan Andy wou geven, maar door omstandigheden deze toch aan Pieter ga geven.
 • Jochem inmiddels nog maar 1 hechting heeft.
 • Ik geen idee heb wie er volgende week moet wassen.
 • De scheidsrechter maar 3 gele kaarten heeft getrokken, dus wij het netjes gedaan hebben aangezien het gemiddelde tot nu toe per wedstrijd 5 a 6 was.

Jeffrey

Aanvullende gegevens