Op de 4e van deze maand mocht ons sterrenteam aantreden tegen een vermoedelijk zware tegenstander. Waar eerder dit seizoen al verloren werd van Kapelle 2 voor de beker, mochten we vandaag aantreden tegen hun 3e.

Op de ranglijst stonden we tot vandaag bij elkaar met 7 punten. Wat zou na deze wedstrijd de stand zijn?

Op papier hadden we in ieder geval een prima team. het is elke week ook weer een verassing wie waar speelt en in welk team. Helaas was Kevin er nog niet bij vanwege een blessure, dit geldt tevens voor Wesley en Ramon. Dennis nagel was naar Dublin afgereist om op zoek te gaan naar Leprechaun en Bjorn zorgde voor de verjonging bij het 5e.

Coach Ronnie had voor de volgende 11 spelers een basis plek gereserveerd:

 • Sam keert weer terug onder de lat na verluidt een heerlijke vakantie te hebben gehad.
 • Op de linksback start onze (grote) vriend Robin V.
 • Rechtsback vandaag is Emiel (die speelde tegen de beste man van het veld).
 • Centraal achterin vandaag het duo birthday boy Niels (35) en captain Richard B.
 • Linkshalf: Pieter B.
 • Centraal: de teruggekeerde Sander nagel.
 • Rechtshalf: speelde vandaag de van het 1e geleende Peter dekker.
 • Linksvoor: speelde Bas de K.
 • Centraal voorin: Pascal
 • Rechtsvoor: Jeff

De wissels van vandaag waren: Jelle, Jochem, Daniel en in de 2e helft zou Andy nog aansluiten.
Oftewel we speelde vandaag weer 4-3-3.

Nadat we de warming up hadden gedaan en we de spelers van Kapelle hadden gekeurd waren we klaar voor de wedstrijd. Het viel ons op dat Kapelle een jonge ploeg had dus we zouden vol aan de bak moeten. Het devies was dan ook om er vol in te klappen en op strijd de wedstrijd naar ons toe trekken.

De wedstrijd is begonnen en al vanaf het begin is het duidelijk dat het twidde de bovenliggende partij is. dit resulteert nog niet direct in grote kansen maar die zouden vanzelf wel komen. De duels worden hard ingegaan en bijna elke keer gewonnen. en als dit niet lukt veroveren we de bal binnen no time weer terug.

Dan in de 8e minuut krijgen we een corner, Bas neemt plaats achter de bal en weet het hoofd van Pascal te vinden. Via een schouder van een jongetje van Kapelle vliegt de bal de goal in, en zo staan we verdient met 1-0 voor. Geen vuiltje aan de lucht en naar horen zeggen waren de eerste 25e minuten ook gewoon echt goed. iedereen wilt werken voor elkaar en als er al iets aan de hand lijkt te zijn wordt dit met positief coachen de wereld uit geholpen.

In de 15e minuut is het onze jarige strijder Niels die met bal aan zijn voet maar eens voorwaarts gaat. Niemand van Kapelle durft hem aan te pakken dus besluit Niels maar eens te schieten, dit mooie schot mist enige vorm van richting maar dat is precies wat Niels wou, hij bedient hiermee Pascal die zo zijn 2e van de middag maakt. 2-0 na een kwartier spelen, een prima start dus voor de mannen van het twidde. de wedstrijd gaat door richting de rust, waar niet echt iets opvallends valt te vermelden.

We spelen als een collectief en geven van achter nagenoeg niets weg. het enige wat ontbreekt is dat laatste zetje wat Kapelle doet capituleren. Dit zetje komt er ook in de 45e minuut. We krijgen een vrije trap zo een 35 meter voor het doel van de rood witte. het is Niels die deze bal gaat nemen, de vrije trap vertrekt van Niels zijn schoen en de bal belandt op onze captain zijn hoofd. een schitterende kop goal is een feit, en net voor de rust komen we dus op 3-0.

In de rust wordt er gezegd dat we snel de 4-0 moeten maken of lang 3-0 vast moeten houden. Verder als collectief de strijd aangaan en de duels winnen. Tevens wordt er ook gewisseld. De moe gestreden Sander nagel gaat eruit en wordt vervangen voor Pluis. Hierdoor zakt pascal een linie terug en neemt Pluis de plek van Pascal over.

Nog maar net van onder de douche loop ik richting het veld en zie ik nog net dat het erg druk is in de 16 van Kapelle, de bal belandt voor Pluis zijn voeten en met een uiterste poging krijgt die de bal bij Jeff. die aarzelt geen moment en Jeff maakt in de 47e minuut de 4-0. Niks aan de hand en de overwinning lijkt een feit voor de mannen van Ronnie. Echter door slordig balverlies komt Kapelle in de 50e minuut op 4-1. Op zich hoeven we ons nog geen zorgen te maken en gewoon ons eigen spel blijven spelen. Dit doen we dan ook, en als Kapelle er een keer uitkomt staat daar de goed keepende Samir altijd nog.

In de 60e minuut wordt Bas gewisseld voor Jelle. 5 minuten later is het Samir die een verre uittrap in huis heeft. De bal valt over de verdediging van Kapelle en Jeff ziet de keeper iets voor zijn goal staan, Jeff twijfelt dan ook geen moment en met een leep balletje plaatst hij de bal schitterend over de keeper van Kapelle. 5-1 en de wedstrijd lijkt beslist. Dit voelt de coach ook aan en past een dubbele wissel toe in de 70e minuut, Richard B komt eraf voor Andy en Emiel die een goeie wedstrijd speelde gaat eraf voor Daan.

Net voor de wissel veranderd het scorebord in 5-2 want een jongetje van Kapelle maakt uit het niets nog een doelpunt. Deze goal is echter alleen voor de statistieken. In het vervolg van de wedstrijd is het zeer rommelig, dit komt mede door het 4 keer wisselen en omdat Pluis in de 75e minuut een kopstoot krijgt waardoor hij een flinke wond aan zijn lip overhoudt en hierdoor naar de hap moet. gevolg: 2 hechtingen aan de buitenkant en 1 aan de binnenzijde en hij ziet er weer stukje knapper uit natuurlijk.

in de slotfase nog een paar kansjes voor het twidde, maar de stand veranderd niet en zo fluit Jan, die een prima wedstrijd floot af en zijn de 3 punten een feit voor Apollo.

Deze overwinning is grotendeels te danken aan strijd en werklust. hiermee zet je de toon van de wedstrijd en met dit materiaal aan spelers komen de goals vanzelf wel.

Hulde voor de overwinning Boys!!!

Via deze weg wil ik Cornè ook nog bedanken voor het vlaggen. Bedankt kerel. Van mij mag je elke week de vlag hanteren.

Natuurlijk kan ik dit stukje niet beeindigen met een paar wist je datjes.

 • Wist u dat: Niels een keer niet heeft gescoord in eigen doel
 • Wist u dat: Samir zich aan zijn woord houdt en een krat bier heeft gesponserd aan het twidde
 • Wist u dat: Pluis een heel klein beetje chagerijnig was na de wedstrijd
 • Wist u dat: Pluis hierdoor ook de was tas is vergeten
 • Wist u dat: Puck hierdoor naar Apollo moest komen om deze op te halen
 • Wist u dat: Dennis Leprechaun niet heeft gevonden, maar er volgende week wel gewoon bij is
 • Wist u dat: Tamara van Jeff volgende week Jeff mag helpen met het stukje te schrijven
 • Wist u dat: We ongeacht welke keuze de leiding maakt we deze gewoon moeten accepteren
 • Wist u dat: Andy op koers is om met de dames kampioen te worden (hulde hiervoor)
 • Wist u dat: Het twidde nu 3e staat
 • Wist u dat: De evenementencommisie goed bezig is
 • Wist u dat: Ik er helemaal klaar mee ben en ik dit stukje ga afsluiten.

Mannen tot volgende week. We spelen dan thuis tegen Luctor Hkz 2 om 14.30 uur op de Zuudoek

Sander Nagel

Aanvullende gegevens