Kleine jongens zijn groot geworden en sommige vedettes hebben hun zwaarden schilden speren {en wellicht hun vrouw} als zwaarbevochten trofeeën aan de muur gehangen. Peterodius Titus Saturninus uit de Flavische dynastie, bijgestaan door zijn uit de Adoptiefkeizers en Antonijnse dynastie Fabiannissius Lucius Verushebben het vaandel overgedragen aan de opgekomen en onverschrokken leiders Ronnieëlius Septimius Severus en Tazelaarinus Diadumenianus beide afkomstig uit de Severische dynastie.

De wind was guur kil en koud maar toch op klokslag 11.30 uur die uit de wachttoren van s'gravenpolder als een schreeuw uit de nacht viel, zijn de krijgers en strijders van de Appoloitanen bij elkander gekomen gekleed in bijzonder blauw berenvel. Nadat de koppen waren geteld en iedereen aanwezig was ging de horde op weg. Gespand in de mooiste strijdwagens met verschillende paarden vervolgde de weg zich richting de stad van de Dikke toren...MZC te Zierikzee.

Van te voren waren de Apolloiatanen al gewaarschuwd dankzij het goede werk van de vooruit gestuurde verkenner, dat de heenweg niet zonder slag of stoot vervolgd kon worden. Op ongeveer de helft van van de weg was dit dan ook het geval, en werdt de weg geblokkeerd door een maai systeem. Niks ernstigs maar wel iets om rekening mee te houden. Helaas hierdoor kwam er wel een tijd verschil. Aangekomen op MZC sprongen de Appoloitanen vol woest met schuim op de lippen en razernij uit hun strijdwagens om zich in hun GVT te hijsen. Het blauw witte pantser werdt omgehangen, de stalen platen om de schenen gebonden en met het vuur in de ogen werden de laatste intel gegevens door besproken.

Het was zover!!! De strijd ging beginnen. Na de aftrap die werdt genomen door MZC zetten de Appoloitanen gelijk druk op de tegenstander. Deze hierdoor zeer waarschijnlijk geschrokken, wisten niet zo goed wat ze nu moesten doen en na wat pittige duels hanteerde dit zich in balbezit voor de Appoloitanen. De windrichting was ongunstig, wind tegen die vanuit een bepaalde hoek naar links weg draaide. Ook de Appoloitanen waren aan het zoeken en dit resulteerde in veelvuldig de lange bal naar voren spelen. Na ongeveer 15 minuten speelde de keeper van MZC de bal te zacht naar zijn medespeler waardoor deze door Niels kon worden onderschept. De speler van MZC dacht daar anders over en vloerde de speler dan ook binnen het 16 meter gebied. Dit werdt gezien door de arbitrage en er werdt hiervoor dan ook een penalty toegekend. De penalty werdt opgeëist door Jeffrey en deze plaatste de bal keurig in het linker hoekje...0-1. De Appoloitanen waren razend enthousiast door het dolle heen en in vol furore vastbesloten deze stand uit te breiden. Toch was het MZC die 4minuten later de 1-1 in ieders schild graffeerde. Deze tegenslag deden de speren naar voren richten wat resulteerde in een aantal kanzen. Waaronder wederom een prachtig schot van Plusisius, de bal werdt hoog voor gegeven maar wel net iets achter de man. De onbevreesde prins Plusius legde de bal goed en met een halve omhaal uit de draai belande de bal helaas vol op de lat. Basdorimianus, deze strijder kwam oog in oog met de keeper, maar deze kon de bal helaas toch onderscheppen. Vlak voor rust kwam de domper. De sterk verdedigende king Richard blokkeerde in eigen doelgebied een speler van MZC waardoor deze de bal tegen de oksel schoot. De arbitrage oordeelde penalty. Alle ogen werden nu op Ramonius {de slachter uit Rome} gericht. Daar waar hij de laatst gespeelde strijd een penalty stopte, zat hij wel in de goede hoek, alleen werdt de bal hoog in het netje gelegd 2-1. Met deze stand werdt er een rust ingeblazen.

Robinialdo kwam erin voor Wesley. De Appoloitanen gingen mee in het spel van MZV, lange trappen ipv tikken, was dat wel gedaan had MZC niks in te brengen. Na ongeveer 15minuten was het weer MZC die scoorde. Vanaf de rechterkant werdt de speler weggestuurd en helaas schatte Ramonius de balsnelheid verkeerd in waardoor deze voorbij werdt gespeeld en het een makkelijk in tikkertje was. Wederom een grote kans voor Jeffrey, deze werdt vanaf de rechterkant gelanceerd maar weer stond de keeper in de weg en kreeg Jeffrey de bal er niet over geplaatst. Dit zou nog een keer gebeuren helaas werdt hij in de rug gelopen, dit wat de arbitrage niet gezien zou hebben. Ondertussen kwam Pieter in het strijdveld voor Niels. Met nog 15 minuten te gaan maakte Pieter het nog spannend. Deze jonge speler werd voor de keeper geplaatst en van een metertje of 17 stifte deze de bal prachtig over de keeper; 3-2. Dit is tevens ook de eindstand gebleven.


Nog een paar...wist u datjes. Wist u dat:

  • Sander Nagelkerke na 9 maanden hard werken, afzien en ploeteren zijn Sergeant opleiding positief heeft afgerond. Wij van Apollo feliciteren Sander hiermee van harte...Kratje van Sander voor Apollo het twidde.
  • Sander Nagelkerke een volwaardig speler van Apollo het twidde is en hij daarin een gemis is.
  • Samir Bouyelma gewoon in NL is geboren, en dus geen verblijfsvergunning nodig heeft.
  • De volgende pen gaat naar Sander Nagelkerke, aangezien hij de volgende wedstrijd gewoon met het twidde mee doet.

Niels.

Aanvullende gegevens