Op vermoedelijk een van de laatste zomerse dagen in 2017 verzamelt ’t twidde omstreeks 13.45 uur op de Zuudhoek. ’t Twidde heeft 2 lastige wedstrijden achter zich gelaten tegen Bevelanders en SKNWK waar onnodig punten werden verspeeld, vandaag tegen Kloetinge 3 die bovenaan staat moeten we vol aan de bak voor een goed resultaat. Gelukkig werkt het weer mee en kunnen we genieten van een heerlijk zonnetje, bovendien ligt het veld waar we vandaag op mogen spelen er zeer goed bij.

De basis opstelling tegen Kloetinge is als volgt:

Ramon

Wesley – Richard – Dennis – Björn

Niels – Andy – Pieter

Jeffrey – Jochem – Bas

Op de bank nemen plaats:

  • Emiel
  • Jelle
  • Mitchell

Vlak voordat de wedstrijd begint vernemen we nieuws van de Zuudhoek dat Apollo 1 na zo een 20-25 minuutjes 5-1 achterstaat tegen Halsteren en Apollo 2 zal dus vandaag de dag moeten redden voor Apollo. Omdat onze strijder Niels erg gevaarlijk is voor de goal hebben we maar besloten Richard op te offeren en deze Niels geen seconde vrijheid te laten genieten op het middenveld.

Apollo 2 begint erg sterk aan de wedstrijd, zoals er afgesproken is zit iedereen kort op de man en krijgt Kloetinge 3 geen centimeter ruimte om te voetballen. De mannen van Kloetinge komen hierdoor niet aan voetballen toe en bij de aanvallen die er wel waren stond men keer op keer buitenspel doordat de verdediging van ’t twidde goed stond. Na verdedigend al sterk diversen ballen weggekopt te hebben gaat Richard maar weer eens mee met een corner, vorige jaar heeft Richard hiermee al veelvuldig Apollo 2 een dienst bewezen. En uiteraard ook deze week kopt hij meedogenloos binnen. 0-1 voor Apollo en zeker terecht gezien het spelbeeld. Kloetinge probeerde grip te krijgen op de wedstrijd maar dit lukte alleen in spaarzame momenten, bij een van de aanvallen vertrekt de spits van Kloetinge vanuit buitenspel positie alleen op Ramon en maakt de 1-1. Er werd gevlagd door Kevin maar de scheidsrechter kon het vanaf de middencirkel een stuk beter zien en vond het geen buitenspel. Het was toch echt zeker een halve meter buitenspel dus dit was wel een domper voor Apollo. Overigens niet teveel negatiefs over de scheidsrechter want deze floot zo slecht nog niet vandaag, we hebben ze weleens stukken minder gehad.

Andy wordt na een botsing gewisseld voor Jelle. Jelle heeft dit seizoen al een paar keer mee gedaan en er moet gezegd worden dat deze A-junior zich prima in past in ’t twidde. Speelt eigenlijk altijd goed en zou zo vast in het ’t twidde kunnen komen.

Na 25-30 minuutjes wordt de bal op het middenveld veroverd en Jochem ziet de keeper veel te ver voor zijn goal staan, hij twijfelt geen seconde en haalt direct uit vanaf een metertje of 35. De bal valt bovenop de lat en de keeper van Kloetinge komt goed weg, je zou zeggen dat je dat geen 2e keer laat gebeuren als keeper. Maar niets is minder waar want zo een 5 minuten later wordt de bal weer op het middenveld veroverd en dit keer haalt Bas uit vanaf een metertje of 30-35. 1-2! In het restant van de 1e helft is Apollo de baas in Kloetinge en we gaan dan ook met een verdiende 1-2 voorsprong thee drinken.

In de rust spreken we nog maar eens af de tegenstander geen ruimte te laten en stappen na een kopje thee weer lekker het zonnetje in. Ook Kloetinge heeft het een en ander besproken in de rust en starten de 2e helft een stuk aanvallender dan de eerste helft. Apollo heeft het hier iets moeilijker mee dan de eerste helft maar echt grote problemen zijn er niet tot dat er weer 2 man vanuit buitenspel positie vertrekken, wederom wordt er wel gevlagd maar niet gefloten. Deze keer wordt er alleen niet gescoord vanuit deze kansrijke positie door Kloetinge, wel pikt Dennis nog even zijn gele kaartje mee door hierover het een en ander door te spreken met de scheidsrechter.

Na een minuutje of 10 in de 2e helft wordt Björn gewisseld voor Emiel die 2 weekjes afwezig is geweest, zijn snipperdagen zijn dus nu ook op voor dit jaar. Kloetinge heeft de druk er een stuk meer op de 2e helft en wordt hier en daar ook wat gevaarlijker. Bij een van de aanvallen wordt de aanvaller aangeraakt en de scheidsrechter geeft een penalty. De goed keepende Ramon de taak deze te keren zodat we de voorsprong kunnen behouden. En jazeker Ramon, onze terechte man of de match keert de penalty. Helaas staat het binnen 5 minuten wel 2-2 door een goede aanval van Kloetinge. Niels wordt gewisseld voor Mitchel, Mitchel doet ook niet voor de eerste keer mee bij ’t twidde. En heeft ook al bewezen niet onder te doen voor de andere spelers. 15 jaar en zo lekker mee ballen, klasse.

De 2e helft is Kloetinge een stuk scherper en men blijft aanvallen met als gevolg dat er toch nog wel een aantal kansen zijn, weleens waar geen makkelijke kansen. Kloetinge slaagt er niet in om de wedstrijd om te keren want ook Apollo kan hier en daar nog wel wat aandringen op de 2-3. Uiteindelijk wordt het ook 2-3, Jochem pakt vandaag toch zijn doelpunt mee en kopt goed binnen.

Na dit doelpunt moeten nog zeker 10 minuten overleefd worden door Apollo want ook lukt. Een klasse resultaat voor ’t twidde waarmee we thuis kunnen komen. Als we dit seizoen zo blijven strijden en voetballen doen we goed mee in de derde klasse.

Nog een paar feitjes:

  • Geen eigen doelpunt voor Niels, Richard heeft zijn taak volbracht vandaag.
  • We staan 2e.
  • Ramon man of the match.
  • Er staat een rentree gepland voor onze Sander.
  • Het was een duur weekend, 6 gele kaarten (2x Kloetinge, 4x Apollo).
  • Sander mag over 2 weken het stukje schrijven na de wedstrijd tegen MZC die op het programma staat.

 

Aanvullende gegevens