Inmiddels is iedereen bovenwater en hersteld van het kampioensfeestje afgelopen seizoen. Zo is ook het korte bekeravontuur van het Twidde alweer ten einde. Voor de toeschouwers die onverhoopt een bekerwedstrijd hebben gemist, hieronder de balans :

 • Winstpartijen 1
 • verliespartijen 2
 • doelpunten voor 4
 • doelpunten tegen 20
 • bezoek aan de Raayberg 0

Kort en goed, niets om over naar huis te schrijven.

Vandaag de eerste competitiewedstrijd in de 3 klasse B. Nieuwe tegenstanders en geen idee wat te verwachten. Sommigen hopen op handhaving en sommigen denken te kunnen eindigen  als middenmoter. Wat is waar? Het enige dat vast staat is dat Nieuwdorp 2 op visite komt deze middag. Volgens sommige een gevaarlijke tegenstander andere fluisteren dat het hier om een ware kampioenskandidaat gaat. Grote druk dus op het nieuwe technische trio Ronnie, René en Andy.

Aan keuze geen gebrek voor de drie wijzen. Door veel nieuwe aanwas van buitenaf is de selectie van 1 en 2 flink gegroeid en kunnen ze putten uit brede selectie aan spelers. Dat de heren dit ook hebben gedaan blijkt wel uit het feit dat er vier man uit de vaste as van vorig jaar op de bank zaten (Björn, Dennis, Pluus en Niels).

De volgende namen mochten starten:

Goal:                        Sam

Verdediging:             Tom, Bal, Wolf (Emiel) en Wesley

Middenveld:              Pieter, Ramon, Andy

Voorhoede:               Rick, Tristan en Jeffrey

De opdracht:             Scherp beginnen en volle bak druk naar voren.

Verrassend genoeg is de boodschap van trainer Ronnie goed blijven hangen en komt Apollo goed uit de startblokken. Nieuwdorp wordt overrompeld en binnen tien minuten schieten Jeffrey en Rick de 1-0 en 2-0 binnen. Apollo is duidelijk beter. Dan laat Tristan van zich horen en tikt met gemak de 3-0 binnen en maakt met een wonderschone lob 4-0 van de stand. Door wat kleine pijntjes en ongemakken komt Niels voor rust nog in het veld voor Andy en maakt Ramon plaats voor Björn. Nieuwdorp komt wat beter in het spel en weet met hulp van onze keeper Sam nog een doelpuntje te maken. Jeffrey zorgt voor de rustand 5-1.

De  tweede helft wordt er minder gevoetbald en is het Nieuwdorp die Apollo onder druk zet. Desondanks houdt Apollo goed stand en zorgen Jeffrey en Tristan voor de rest van de doelpunten deze middag. Dan het laatste signaal….. een gil van keeper Sam……Eindstand 8-1.

Al met al een goeie pot dacht ik zo. Waar we staan nog geen idee. We zullen zien. Complimenten aan de begeleiding en het hele team inclusief wissels die hun wisselbeurtje positief hebben opgepakt. Het is duidelijk dat iedereen zal moeten knokken voor een basisplaats dit seizoen. Dit betekent lastige keuzes voor de trainer en soms een vervelende boodschap voor de speler(s). Hopelijk blijven we allemaal positief!!! Ik weet zeker dat als we zo blijven strijden en ballen dat het nog wel eens een mooi seizoen kan worden…………….

Als laatste nog wat opvallende zaken:

 • Ook als Wesley niet op de lijst staat komt hij gewoon voetballen
 • De bult op Sam zijn been is 4 x groter dan de bult in zijn broek
 • Aniek van Sam heeft de was gedaan
 • Zaterdag zullen onze shirts ruiken naar Arganolie
 • Tom, die over jaren ervaring beschikt als laatste man, man of the match is geworden
 • Je kan ook op jezelf stemmen bij de Man of the match verkiezing…..(klasse Tom)
 • Sander heeft prima gevlagd ondanks hij een erg zware week had J

Gr. Richard ©

Aanvullende gegevens