Het was zover.. D-Day (soort van). Na het tweeluik tegen Nieuwland en de midweekse wedstrijd tegen DWO stonden we eindelijk weer eens boven de nummer 2. Alle profvoetballers klagen altijd dat ze zo moe zijn na 2 wedstrijden in 4 dagen, et twidde pakte gewoon 9 punten in 3 wedstrijden in 7 dagen. Hierdoor mochten we dus vandaag aantreden tegen nummer 2, Lebo. Dit was niet zomaar een wedstrijd, dit was DE wedstrijd. Bij winst zou Apollo 2 kampioen worden van de reserve 4de klas. Iets wat vorig jaar net niet gelukt is door een toch wel wat sterker SSV 3. Iedereen was zich er van bewust dat het vandaag dan toch moest gaan gebeuren. In de groepsapp ging het de hele week nergens anders meer over. Bjorn had zelfs een soort van 24 klok app gedownload https://www.youtube.com/watch?v=6nvKN_H4e-I die langzaam aftelde naar de grote wedstrijd. Tom en Jeffrey hadden speciaal vrij geregeld om er vandaag bij te kunnen zijn dus we gingen met een sterk team richting Lewedorp. 

Op deze prachtige dag in mei zat er bij een aantal mannen de spanning toch goed in, Richard wist niet waar hij het moest zoeken, Kevin en Pluus hebben de wc pot toch iets vaker gezien dan normaal om wat spanning eruit te gooien en Ramon zijn handen trilden zo erg dat hij iets weg had van een oude man met Parkinson. We spelen dan ook niet elke week een kampioenswedstrijd ;-). Bjorn deed er nog een schepje boven op door aan te geven dat we bij elke gescoord doelpunt een kratje bier konden verwachten. Bal werd steeds witter… 

Peter gaf voor de wedstrijd het bekende praatje en benadrukte dat we toch vooral van onze eigen kracht uit moesten gaan. We stonden niet voor niks bovenaan en met dit elftal moesten we gewoon kunnen winnen. De opstelling bestond dan ook uit de 11 die het wekelijks laten zien: 

De erg sterke bank bestond vandaag uit: Andy, Dennis T, Jeffrey, Bas en Dennis v B. Johnny wilde er ook graag weer een keertje bij zijn dus was hij zo aardig om voor ons te gaan vlaggen.  

In de warming up kwamen de supporters van Apollo al langzaam binnendruppelen op het sportpark van Lebo. Natuurlijk een hoop bekende gezichten maar er stond ook 1 opvallend persoon tussen.. niemand minder dan onze getatoeëerde sloper van het middenveld van vorig seizoen, Niels Erwich. Niels leest de stukjes van et twidde elke week aandachtig door dus kwam hij speciaal uit Rotterdam om zijn oude teammaten een hart onder de riem te steken. Klasse Niels! En mocht je ooit weer richting Zeeland komen, je bent altijd welkom.  

Dan de wedstrijd, de toss werd gewonnen en onze knappe captain (https://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Star) die ook nog eens beschikt over een dosis voetbaltalent besloot om van kant te ruilen. Lebo mocht daardoor natuurlijk beginnen en legde meteen druk op de blauw witte verdediging. Het eerste kwartier begon zenuwachtig voor de mannen van Apollo en Lebo had hierdoor het betere van het spel. Maar niet iedereen aan de zijde van Apollo had wat last van knikkende knieën, er was 1 man(netje) die er anders over dacht. Deze kleine man van 1.65 mtr luistert naar de naam Kevin Savonije. Kevin liep de laatste weken met wat frustratie rond omdat het maar niet wilde lukken om zijn moyenne naar boven te krikken. Was er door Apollo al 101 x gescoord, Kevin kwam niet verder dan 10. Maar deze man maakt vandaag zijn hele seizoen goed. Hij haalt in de 16e min maar eens uit met een vernietigend schot en scoort hierdoor de bevrijdende treffer voor Apollo. Hij vond dit nog niet genoeg en gaat in de 25ste minuut maar eens op avontuur, passeert 2 man en passeert wederom de keeper. 0-2. Om alle criticasters helemaal de mond te snoeren geeft hij ook nog de assist op de 0-3 die prachtig wordt binnen geschoten door onze rossige spits Jochem Groen. Lebo weet na het eerste kwartier niet echt de druk meer op de verdediging van Apollo te leggen waardoor we de rust in gaan met een 0-3 voorsprong 

Peter geeft in de rust aan dat we goed bezig zijn maar wel op moeten letten dat Lebo nu vol druk zal gaan zetten. Dit geeft ons dan weer wat ruimte voorin zodat Bjorn gewisseld wordt voor Bas. Jelle schuift hierdoor naar de rechterkant. We mogen niet verslappen want bij een tegentreffer zou Lebo er ook weer in gaan geloven.  

Als we voor de 2de helft het veld op komen lopen zien we dat Lebo wat wijzigingen heeft doorgevoerd. De lange man van achteren komt nu voorin te spelen, je zou dus verwachten dat ze de lange bal gaan hanteren. Maar met 3 goede koppers achterin bij et 2de zou dit geen probleem moeten zijn. Het spelbeeld werd eigenlijk niet veel anders dan dat het in de 1e heft het geval was. Apollo was gretiger, oogde wat fitter en was scherper voor de goal. Bas schoot dan ook redelijk snel na rust de bal prachtig van een meter of 20 in et netje. Kevin gaat ook na rust nog een keer goed door op de rechterkant en passeert wederom wat Lebo mannen alsof ze er niet staan. Deze rush beloont hij dan ook met een prachtige hattrick. Kevin mag dan ook deze wedstrijd 'Man of the match' genoemd worden. Wie deze wedstrijd niet scoorde maar ook een erg goede wedstrijd speelde was Jelle. Als hij deze lijn zo doortrekt kan het niet lang duren voordat de kleine donkere generaal van Apollo 1 (Rohan de Geus) hem een kans geeft in de hoofdmacht. Of hij nou aan de linker of rechterkant stond, Jelle passeerde zijn man keer op keer alsof hij er niet stond. Ook verdedigend stond hij ook prima te ballen. Het kan ook niet anders dat Dries langs de zijlijn trots naar zijn zoon heeft staan kijken. Joost maakte voor de vorm nog met een vlammend schot de 6-0 en Bas scoorde zijn tweede vandaag en zette de eindstand op het bord. De prima fluitende scheids fluit voor het einde en Apollo kan zijn feestje gaan vieren met de vele meegereisde supporters. Allemaal bedankt voor het komen en in het bijzonder Cor Bal die zo goed als alle uit en thuiswedstrijden erbij was. Hij was zelfs niet te beroerd om een rondje op de kar door het dorp mee te gaan en wat foto's te schieten.

Zonder iemand van het team tekort te doen, omdat we allemaal een goeie prestatie hebben geleverd. Wil ik er nog een aantal spelers eruit lichten. Emiel die al een heel seizoen op de linksback prima zijn mannetje staat en eigenlijk niet meer is weg te denken uit de basis elf. Joost die op het middenveld de rust bewaard en zelf ook regelmatig zijn doelpuntje meepakt. Zou toch mooi zijn als hij nog een seizoen met het 2de een niveautje hoger zou willen meepakken… maar de geruchten gaan dat het groen i.p.v. blauw lonkt. ;) Misschien kunnen we hem in Praag nog overhalen. Sander die met zijn werklust en gedrevenheid elke 1e 45 min een voorbeeld is voor de anderen. Jochem die sommige wedstrijden nog best wat kansen nodig heeft maar toch veel belangrijke doelpunten voor ons gemaakt heeft. Van Burg die als een beest over het middenveld dendert en samen met Joost als een blok voor de verdediging staat. Ramon die dit jaar met enige tegenzin onder de lat begon maar ons al vaak heeft gered van puntverlies. Bal die achterin als een ondoordringbare muur de ballen wegwerkt. En natuurlijk Andy, Johnny, Tom, Bjorn, Fop, Dennis T, Jeffrey, Peter, Nick, Bas en iedereen die ik nog ben vergeten. Mannen bedankt voor dit seizoen!! 

Nog 1 wedstrijd thuis tegen Borsele waar de legendarische vissenkom word gehanteerd. De week erop richting Praag om daar het feestje verder te vieren. Als we terugkomen staan er voor het 1e nog wat nacompetitie wedstrijden te wachten en hebben we nog een 50-jarig jubileum. Een mooi jaar voor Apollo! 

Er is maar 1 club in Zeeland! 

 

 

Aanvullende gegevens