Met nog drie wedstrijden te gaan is het onverminderd spannend in de Mannen zaterdag reserve vierde klasse 03. Zowel Lebo 2 als Apollo 2 maken een goed seizoen door en dus strijden beide teams nog volop voor de eerste plaats. In deze race hadden wij afgelopen zaterdag nog een lastige klus te klaren. Voor de tweede keer in een week tijd mocht Apollo 2 aantreden tegen het tweede team van Nieuwland. De eerste keer was het een wedstrijd die wij met goed aanvallend spel (en wat geluk) al in de eerste helft over de streep trokken, maar deze keer verliep het wel wat anders…

Vooraf weer veel speculatie over hoe de tegenstander zou gaan spelen. Van te voren was bekend dat zij personele problemen hadden en hun eerste vrij was. Dit bleek achteraf mee te vallen, met slechts enkele eerste spelers en een paar spelers uit hun hoogste jeugdteam.

Over de eerste helft kan ik heel kort zijn, die was gewoon niet goed. Misschien wel illustrerend was het tegendoelpunt in de 22e minuut. Een foute pass leidde een counter van Nieuwland in. Over rechts kwam hun pijlsnelle voorhoede eruit. Rond de zestien wordt de bal breed gelegd. Ondergetekende wil de bal nog onderscheppen en is er ook iets eerder bij. Maar zo ongelukkig als we speelden, zo verdwijnt de bal ook in het netje. De bal wordt tegen de instormende spits aangeschoten, waarna deze in de lege goal stuitert. Na dit doelpunt blijft het spelbeeld onveranderd, maar krijgen wij toch ook een paar goede kansen. Dennis van Burg en Jochem schieten op de lat en een corner wordt rakelings overgetrapt.

In de rust weet iedereen wel dat dit een zeer onnodige achterstand is en dat puntverlies ten koste van alles moet worden voorkomen. En dat gebeurt ook, de tweede helft is van onze kant een totaal andere wedstrijd. Geen gezeur meer, maar een team dat met volle kracht vooruit voetbalt. Er wordt meer energie in de wedstrijd gelegd, persoonlijke duels worden gewonnen en combinaties lukken weer.

Dit leidt ook al snel tot het eerste doelpunt. Dennis van Burg houdt op rechts goed zijn tegenstander van de bal af, waarna Pluis de afgemeten voorzet vrij kan binnenkoppen. Apollo drukt daarna door, wat resulteert in meer kansen. Het is Joost met een schot dat de keeper niet klem kan pakken. Jelle ruikt zijn kans en is er als de kippen bij om de bal in het netje te leggen.

Hiermee is de achterstand dus omgebogen, maar Apollo wil meer. Het 100e doelpunt van dit seizoen is nu binnen handbereik. Apollo blijft dus druk geven op Nieuwland, waardoor weer de volgende kansen ontstaan. Eerst nog een schot op de paal, maar het is Pluis die na een goed lopende aanval de bal mag binnenschuiven. Een bevrijdende treffer waarna bij Apollo de druk er wel af is.

We komen er daarna nog een paar keer goed uit, waarbij Pluis eerst nog een Wim Kieftje doet (https://www.youtube.com/watch?v=iV6bC8LJKU0).

Daarna laat hij echter zien niet voor niets in de spits te staan. Met een bal in de diepte stuurt Bjorn hem via de rechterkant weg en met een hard schot complementeert hij zijn hattrick.

Van onze kant dus een matige eerste helft, maar goede tweede. Door deze overwinning staan we nu een puntje boven Lebo 2. Aanstaande zaterdag is de directe confrontatie, de alles beslissende wedstrijd. Hoe dit afloopt is te lezen in het verslag van onze captain Dennis Nagelkerke, maar nog mooier zou zijn als je dit live komt bekijken. Namens alle spelers en de leiding van het tweede dan ook een oproep aan iedereen om aanstaande zaterdag naar Lewedorp af te reizen om het team te komen supporteren tijdens de wedstrijd die begint om half een!

Groetjes,
Ramon Schouwenaar

Aanvullende gegevens