Nu dan eindelijk de wedstrijd tegen Nieuwland 2. Deze tegenstander hebben we namelijk nog niet (!) gehad, het is midden april maar in de 5 wedstrijden die we nog spelen komen we nog 2x Nieuwland tegen, precies een week later mogen wij naar Nieuwland. Een cruciale tegenstander voor ’t twidde dus, waar we 6 punten van moeten pakken. En dan komt tussendoor ook Dwo’15 nog op bezoek.

Met 3 wedstrijden in week 15 kun je dit dus een cruciale week noemen. De week erna moet het twidde namelijk op bezoek bij naaste belager Lewedorpse Boys 2, dus om niet knock-out te gaan voor die finale moeten er  9 punten uit deze 3 wedstrijden gehaald worden.

Vandaag dan deel 1 van dit tweeluik, Sander en Jochem zijn een weekendje weg.

Zij hebben ook coach Fabian meegenomen waardoor Peter de leiding vandaag samen met Leon doet.

Ook viel Johnny nog geblesseerd uit op de training donderdag en moest Dennis N. met het eerste mee en zo kwam Peter tot de volgende opstelling en bank:

Als wissels startten Daniël, Rowan en Dennis T.

De start was redelijk voor beide teams. Na wat speldenprikjes van Nieuwland en Apollo is het Apollo dat de eerste goal maakt. Het was een nog lelijkere goal dan die vorige week. Een terugspeelbal op de keeper die de bal aanneemt op zijn 5 meter lijn. Hoe die de bal uiteindelijk over zijn eigen achterlijn krijgt is voor iedereen een groot raadsel. Op de overvolle tribune had er in ieder geval 1 supporter (van Nieuwland)een heel duidelijke mening over: Matchfixing, of beter gezegd vermoeden van matchfixing.

https://www.youtube.com/watch?v=eJSAEj2C6iM

Apollo gaat na deze makkelijk verkregen voorsprong beter voetballen en krijgt ook de kansen op 2-0.

Ook Nieuwland krijgt enkele mogelijkheden op de 1-1, zij breken er vaak gevaarlijk uit met snelle jongens. Na een minuut of 30 heeft Andy de bal en geeft een schitterende lange bal over 50 meter op de lopende Joost die hem heerlijk meeneemt en hard maar beheerst binnenschiet. 2-0 en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Helemaal niet wanneer Richard voor de verandering er weer een corner binnenkopt, 3-0.

In de rust wordt aangegeven op te blijven letten op de snelle en behendige spelers van Nieuwland.

Gewoon zo doorgaan, dan wordt het een mooie uitslag.

Emiel wordt gewisseld voor  Daniël en Rowan komt erin voor Kevin.

De 2e helft een iets anders wedstrijdbeeld. Nieuwland is beter zonder heel veel te creëren terwijl Apollo vergeet de wedstrijd te beslissen met enkele gevaarlijke counters.

Na een kwartier in de tweede helft begint Nieuwland te drukken wat resulteert in de 3-1 en een grote kans op de 3-2 waar Ramon een prachtige redding op had. Toch blijft Apollo in de tegenstoot gevaarlijk. Met enkele kansen voor Jeffrey, Jelle  en Joost vergeet Apollo de wedstrijd in het slot te gooien. Ondertussen komt Dennis voor Dennis, de wedstrijd gaat nu op en neer en het is wachten op een goal aan een van de kanten. Gelukkig is daar Jeffrey die de bal beheerst in het netje schiet na een pass van Tom. 4-1 en zo eindigt de wedstrijd ook.

Opnieuw een overwinning, er moest hard voor gewerkt worden tegen Nieuwland, waar niet alleen spelers van het eigen 2e meededen, maar al met al een behoorlijk stugge ploeg.

Een mooie zaterdag voor zowel 1 als 2. Als beide hun inhaalwedstrijd winnen (1 vs SPS, 2e paasdag en 2 vs DWO’15, woensdag) staan zowel 1 als 2 bovenaan, en om Pino te citeren: “dit zou toch een unicum zijn in het 50-Jarig jubileum jaar van onze club! Het 1e en het 2e Kampioen “.

Woensdag dus allereerst de thuiswedstrijd tegen DWO’15,  3 punten zijn een vereiste en het verslag van deze wedstrijd mag u lezen in het verslag van Emiel van Dalen, juist omdat hij vroeg om hem niet te kiezen als volgende ;).

Jelle

 

Aanvullende gegevens