Na de 6-0 overwinning vorige week in Terneuzen stond vandaag een lastige wedstrijd op het programma. Kapelle 4 komt op bezoek en wat we weten van de uit wedstrijd is dat dit een moeilijke tegenstander is. Veel fysiek en een moeilijk te breken verdediging. Wat we nog weten van de uitwedstrijd is dat het later in de wedstrijd makkelijker voetballen zou worden, want op conditie waren ze niet de beste.

Gelukkig waren we vandaag eindelijk weer eens redelijk compleet, Joost was nog druk met (apres) ski, Bas mocht weer schitteren bij het 1e (een hattrick tegen Hansweert, keurig!), Nick zijn bouwval is nog geen paleis en Dennis Tolhoek kwam supporten. Daarvoor terug hebben we Johnny van een blessure, Dennis Nagelkerke hoeft een keer niet met 1 mee en Geus, Tom en Dennis van Burg kwamen ons weer versterken.

De coach had bij een avondje Nac zijn strijdplan weer gereed gemaakt, de volgende 11 mannen moesten het vandaag gaan doen:

Ramon

Johnny - Richard - Dennis N - Emiel

Jelle - Geus - Sander - Bjorn

Jochem - Kevin

Wissel:

Dennis vb, Tom en Andy sloten 2e helft aan.

We beginnen de wedstrijd fel en zetten Kapelle al vroeg onder druk, het is duidelijk, wij willen het spel bepalen en verdelen vandaag. De mannen van Kapelle hebben het hier moeilijk mee en er onstaan al vroeg in de wedstrijd kansen en ruimte voor Apollo. Onze militair Sander loopt voorop in de strijd en al vroeg in de wedstrijd resulteert dit in een goal. In de 6e minuut gaat Sander op avontuur via de linker kant en omzeilt uitgestoken benen van Kapelle, binnen de 16 haalt hij de trekker over en deze is niet te stoppen. 1-0 voor het Twidde in de 6e minuut, een heerlijk start voor de mannen in het blauw wit.

We zetten door en blijven Kapelle onder druk zetten, het is precies wat we willen, we willen deze 3 punten zo snel mogelijk binnen halen. In de 10e minuut een goede actie van Sander op links, speelt Kevin buiten de 16 in de voeten en die besluit eens uit te halen, de bal gaat hard richting goal, hard genoeg dat hij voor de goalie niet te stoppen is, 2-0 voor de mannen. We staan vroeg op 2-0 voor en weten dat bij 3-0 de wedstrijd wel gespeeld is.

Helaas voor het Twidde breekt er hierna een mindere periode aan, Sander probeert in een laatste poging de bal langs de keeper te spelen maar bleseert zich hierbij. Een vroege wissel voor 1 van de betere mannen aan Apollo zijde, hij wordt vervangen door Dennis van Burg.

We hebben het moeilijk en zijn erg zoekende naar de juiste combinaties en juist op dit moment slaat Kapelle toe, een matige bal aan de linkerkant wordt veroverd en met een paar simpele bewegingen staat de spits van Kapelle oog in oog met Ramon en faalt niet. Het staat weer 2-1 en we geven Kapelle hiermee onnodig hoop. Het geloof bij de spelers van Kapelle motiveert ze en de duels worden vanaf dit moment harder van beide kanten. Het wordt een knok wedstrijd en dit is juist wat we wilde voorkomen. We houden wel stand en gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

In de rust enkele wisselingen, Johnny pakt zijn rust en Tom is zijn vervanger en Andy komt op het middenveld te spelen in plaats van de goed spelende Geus.

Begin van de 2e helft een zelfde beeld als het eind van de 1e helft, het spel is hard en er worden veel overtredingen gemaakt. We creeren vanaf dit moment gelukkig wel meer kansen, alleen de bal wilt er (nog) niet in. De flanken worden goed gezocht maar het laatste zetje de goal in wilt niet lukken. Uit een van de vele vrije trappen dan eindelijk de goal, Richard Bal komt hem binnen, maar de vlagger van Kapelle vlagt voor de zoveelste keer vandaag. Goal afgekeurd.

In de 70e minuut komt Kevin eraf en komt Sander er terug in om het laatste stuk nog even te vlammen. Het heeft effect want al snel valt de goal waar we zo naar op zoek waren. Wederom is het Richard met een kopbal die nu niet afgekeurd kan worden. 3-1 en je merkt dat de mannen van Kapelle hun vaatjes aardig leeg beginnen te raken en er voor ons weer gecombineerd kon worden zonder angst voor ernstige blessures. Die ruimte kwam er helemaal toen de nummer 4 van Kapelle naar de kant kon voor onophoudend commentaar op de scheidsrechter.

We gaan richting de laatste 10 minuten van de wedstrijd en Apollo heerst het spel en Kapelle snakt naar het eind signaal, we zetten nog een paar keer goed aan in dit resulteert in nog 2 goals voor Apollo. De eerste is een goede actie over rechts die Jelle goed strak voorzet en Jochem met een echte spitsengoal, de bal net dat tikje richting de 2e paal geven. In de 89e minuut nog een beetje frustratie bij Kapelle, de voorstopper geeft een tikje na bij Tom die er voorbij was en ook deze speler kan vroegtijdig vertrekken. Uit de vrije trap die volgt kopt wederom Richard hem tegen de touwen. Een 5-1 eindstand voor de mannen in het blauw wit.

Een zware, harde maar wel een wedstrijd die fair was met als eind resultaat wederom 3 punten in de tas!

De t-tags kunnen weer tevoorschijn worden gehaald, volgende week de uitwedstrijd tegen Axel. Hopelijk deze wedstrijd weer 3 punten die mee naar huis genomen kunnen worden. Hoe deze wedstrijd verliep kunnen jullie lezen van mijn wederhelft in de spits, de maker van alleen maar mooie goals, de man die verliefd is, Jochem.

Aanvullende gegevens