Vandaag de wedstrijd voor de mannen van het Twidde tegen Terneuzense boys.  Deze wedstrijd hebben we thuis ook al eens gespeeld ergens in september tijdens de start van de competitie, de uitslag toen 11-0 voor ut Twidde. Of we deze uitslag weer zouden gaan halen betwijfelde we, aan de voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen (of toch wel?).

Aangezien we redelijk verlaat richting Terneuzen vertrokken, ergens onderweg nog terug naar de Zuudoek moesten omdat Andy de autosleutels nog in zijn zak had zitten waardoor Sanne en Puck ons niet konden komen aanmoedigen en eenmaal aangekomen aan de overkant bleek ook nog eens dat we maar 11 shirts hadden, was het ondertussen al rond 14.15 uur. Al met al een heerlijke voorbereiding!

Een plus puntje was gelukkig wel dat Richard B nu wel een schone handdoek bij had, dus hij hoefde van de keer niet te grabbelen in Pluis zijn tas. Verder misten we nog wat behoorlijk wat spelers: Joost J was er niet bij vanwege winter(bier)sport, Dennis N vond het nodig om een kraamborrel te geven, Bas de K vindt ons niet meer leuk en speelde een helft met het 5e mee, Nick van T uuuhm naja dat dus, Sjonny S had dit weekend de kids en volgend weekend moet die waarschijnlijk weer naar een feestje en dat weekend daarop kan die waarschijnlijk ook weer niet, Peter B (coach) had een crematie (gecondoleerd) en Dennis T moest naar de pedicure om zijn charmante voetjes te laten verzorgen. Dus al met al misten we redelijk wat spelers. Daarentegen kregen we er wel wat voor terug natuurlijk. Zo hadden we Sherwin kunnen regelen en Tristan V was bereid om mee te gaan naar de overkant. Robert de G wou ons ook wel versterken en Jens T van de A’s wou ook wel eens een keer meedoen met het sterrenteam van Apollo. Tevens mochten we ook een beroep doen op Tom A. Heren bedankt hiervoor, we zullen jullie zeker niet vergeten als we op de platte kar door het dorp gaan!!!           

Tijdens het typen zit ik zo in een flow dat ik bijna vergeet dat we ook nog hebben gevoetbald dus ik zal nu overgaan naar de wedstrijd. Gelegenheidscoach Fabian vertelde in zijn mega korte praatje dat we volle bak druk moesten zetten en zeer aanvallend moesten gaan voetballen. Meer tijd was er ook niet want we hadden haast. De volgende 11 namen mochten aan de aftrap verschijnen.


Na een mega goeie warming up en een geweldige yell konden we eindelijk beginnen. De toss werd gewonnen door gelegenheidsaanvoerder Sander N. hij bepaalde dat we konden blijven staan zodat we ook  nog een beetje konden genieten van de derby op het andere veld. De wedstrijd begon zoals verwacht, wij maakten het spel en Terneuzen hanteerde de welbekende lange bal.  Het was dan ook niet zo gek dat Sander na 6 minuten spelen de bal over de verdediging heen legde van Terneuzen en zo Kevin op zijn snelheid lanceerde, de keeper kwam uit zijn goal maar aangezien hij niet wist dat Kevin de blanke Usain Bolt binnen de gelederen van Apollo is, kwam hij behoorlijk te laat. Kevin plaatste de bal met veel gevoel over de keeper en de 0-1 is een feit. Op dat moment had ik al het gevoel dat we hier niet zouden verliezen. 3 minuten na de goal van Kev wordt er op het middenveld door Sander en Robert een aanval opgezet. De aanval die via Sander naar Robert ging Robert speelt hem door naar Jochem, Jochem weer terug op Robert, vervolgens achter het standbeen naar Bjorn en zo staat Bjorn alleen voor de keeper. Normaal als Bjorn schiet dan bolt het net van de achtervangers, maar nu tekende die op prima wijze voor de 0-2. Er werd in deze fase van de wedstrijd prima gevoetbald. Iedereen deed zijn taak, de verdediging stond als een huis en er was geen vuiltje aan de lucht. Echter duurt het wel tot de 45e minuut voordat we de wedstrijd eigenlijk definitief beslissen. Het was Sander die vanaf rechts alle tijd heeft om de bal voor te geven op de vragende Jochem. Jochem kopt deze bal prima achter de keeper en we kunnen gaan rusten met een 0-3 tussenstand. 

In de rust geeft de coach aan dat het prima gaat en er bij vlagen echt wel redelijk wordt gevoetbald. Er wordt niet gezeken op elkaar en iedereen is het erover eens dat we iets meer moeten scoren en we deze wedstrijd ook gewoon gaan winnen. Tristan en Sherwin komen het veld in voor Kevin en Jelle. En we maken ons klaar voor de 2e helft.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld als de 1e helft. Het is het Twidde wat het spel maakt en Terneuzen houdt tegen. In de 52e minuut krijgen we een vrij trap. Sander gaat achter de bal staan en ziet wederom Jochem vragen. Wederom beland de bal op Jochem zijn koppie en jawel de 0-4 is een feit….. echter bepaald de vlagger anders…. Buitenspel. Zelfs de tegenstander moest hier om lachen want dit was zeer zeker geen buitenspel. Maar goed die 0-4 ging er uiteindelijk toch wel komen want in de 61e minuut gaat Sander op snelheid richting het doel van de tegenstander, met hem meegelopen Jochem en Tristan, Sander bewaard het overzicht en schuift de bal bij Jochem in zijn voeten, deze faalt niet en schiet zo de verdiende 0-4 tegen de touwen.  We krijgen in deze fase van de wedstrijd echt genoeg kansen alleen misten we net elke keer dat laatste tikje. In de 65e minuut verlaat Bjorn het veld voor A junior Jens (die een prima inval beurt draaide). In de 66e minuut is het Tristan die wordt bediend in het strafschop gebied van de tegenstander, deze kapt een vent uit maar wordt zelf neergehaald, je zou denken een penalty, echter de scheids geeft al dan niet bewust voordeel en Sherwin schiet zo de 0-5 op het scorebord.  Prima goal. Dan in minuut 70 van de wedstrijd is het Sander die een man of 2 passeert met vallen en opstaan, de bal beland voor Tristan zijn voeten en zet met een geniaal hakje Sander alleen voor de keeper. Deze aarzelt niet en schiet zo de 0-6 binnen. Dit was tevens het laatste wapenfeit voor Sander en wordt gewisseld voor Kevin. De wedstrijd blijft eenzijdig echter missen we nu kans na kans, dan wel door verkeerde keuzes dan wel door zelfzuchtigheid. Naar mijn mening hadden we de dubbele cijfers kunnen halen, al is 0-6 ook niet verkeerd natuurlijk.  Jelle komt er in de 75e minuut nog in de voor de prima spelende Robert. In het laatste kwart van de wedstrijd wordt er niet meer gescoord en voetballen we de wedstrijd prima uit. Ik denk dat Terneuzen Ramon niet 1 keer in verlegenheid heeft gebracht, dit komt mede doordat de verdediging prima werk heeft verricht. Dus ondanks de mindere voorbereiding toch een prima resultaat. 3 punten erbij en we doen nog volop mee voor het kampioenschap.  Helaas heeft lebo met 1-4 gewonnen van Borselle anders hadden we weer bovenaan gestaan. Echter hebben we alles zelf in eigen hand. Wel moeten we elke week er maximaal voor gaan. Dit begint al op de training.

Nu rest mij nog alleen dit verslag af te sluiten en die geweldige pen door te geven aan een ander.

Maar allereerst nog een paar feitjes:

  • Wist u dat Terneuzen toch 1 keer heeft mogen juichen. (dit kwam omdat hun 1e de 1-0 maakte tegen Axel) tevens de eindstand.
  • Wist u dat Sherwin niet zo goed kon koppen.
  • Wist u dat Cor B zijn balgevoel nog niet kwijt is.
  • Wist u dat Jochem zijn handdoek van de keer niet misbruikt is.
  • Wist u dat we volgende week thuis moeten gaan vlammen tegen Kapelle.
  • Wist u dat Kevin S u dan gaat voorzien van een geweldig verslagje.

Sportieve groet: Sander N

 

Aanvullende gegevens