18 februari 2017. Na een lange winterstop konden de kicks eindelijk weer uit het vet gehaald worden. Na de gebruikelijke nieuwjaarswensen gingen we goed gestemd de kleedkamer in. Op het programma Arendskerke. Een belangrijke wedstrijd. Zeker gezien het feit Lebo en Borssele punten hebben laten liggen begin februari waardoor de koppositie weer lonkt.

Zoals altijd heeft Peter heeft het eerste woord. Tijdens de bespreking wordt duidelijk dat Peter aan het einde van het seizoen afscheid neemt van zijn functie als trainer/leider van het Twidde. Het goede nieuws voor de club is dat Peter dus meer  tijd aan de bar zal besteden en dus ook de pannakooi sneller gerealiseerd zal zijn. Naast mooie worden heeft Peter ook een boodschap/opdracht voor de groep. “Ik wil kampioen worden”. Helder, hiervoor zijn punten nodig. Maar zoals men weet is een goede voorbereiding het halve werk. Niks is minder waar. Voor sommige  is vandaag het eerste balcontact sinds begin december. Zal dit goed gaan? NEE. Zo blijkt het direct na het eerste fluitsignaal van de wedstrijd. Binnen 1 minuut komt Arendskerke met een dieptepass door de lucht waarbij ondergetekende springt, wil koppen maar door een verkeerde timing de bal volledig mist. (welke timing?) 0-1 achter. Na kort gemopper gaan de kopjes omhoog en schiet Joost 2 minuten later keihard de 1-1 binnen vanuit het 16 metergebied. Het is een slechte wedstrijd van beide kanten. Volgens de coach niet om aan te zien. Dan is Joost er wederom in de 21ste minuut om de 2-1 binnen te schieten. Er zijn genoeg kansen voor Apollo om de voorsprong uit te breiden met 4 of 5 doepunten. Helaas gebeurt dit niet en het is rust. Peter had veel  kunnen vertellen maar kiest ervoor om dit niet doen. Het is voor iedereen duidelijk. Dit moet beter. Helaas loopt dit ook niet zoals het moet. Zo klinkt er twee minuten na de thee over het veld  “zijn we wakker?!”. Arendskerke scoort 2-2. Het is een moeizame en chaotische wedstrijd die op wat spannende momenten na lijkt uit te monden in een gelijk spel. Maar dan. in de 82ste minuut van de wedstrijd is het Pluus die de bal binnenkopt op prima voorgeven van Dennis Burg . De wedstrijd en de 3 punten zijn binnen. Niet verdient maar toch gekregen.

Zoals jullie hebben zien is het een kort stukje geworden. Excuus boys. Naast mijn timing is ook mijn inspiratie nog ergens opgeborgen in een verhuisdoosje op zolder. Gelukkig is het dit weekend carnaval en heb ik nog even tijd om te zoeken naar het juiste doosje. Om in het thema te blijven rest mij nog te zeggen….. Me é de wind in de zeilen………

Alaaf en tot Zaterdag

Richard

Aanvullende gegevens