Op een zonovergoten zaterdagmiddag mocht ut ‘twidde’ van Apollo aantreden op het sportpark Keizershoofd voor de hoofdact van de middag: Waarde 2 – Apollo’69 2.
Later op de middag werd er nog een wedstrijdje gespeeld maar dat was eigenlijk om de kantine langer open te houden voor de weldorstige mannen van ut ‘twidde’. Na 2 nederlagen werd het tijd voor de mannen van coach Peter Bleumink om de rug te rechten tegen Waarde. Thuis was er al gewonnen van Waarde na een redelijk stugge wedstrijd.

Vooraf werd de schade opgenomen van de 25+ en die bleek op sommige spelers toch redelijk wat invloed te hebben gehad. Zo had Jochem Pluuz een x niet gedronken en was er een groot gemis aan een alcoholwalm in de kleedkamer, Richard Bal had naar het schijnt een vrouw proberen te versieren en kwam op het sportpark aan met een blauw oog en Joost was duidelijk nog niet hersteld van de week ervoor in combinatie met de sinas van de avond er voor.

Voor Peter geen reden om de opstelling te veranderen en zo werden er 11 namen uit de hoge hoed getoverd:

                                                        Ramon

                      

                       Johnny                       Dennis                          Emiel             

                                                         

                                                          Richard

 

                       Jelle                            Joost                          Bjorn  

 

                                                          Robin K.

 

                                   Jochem                                   Damian

Op de bank mochten dit maal plaats nemen Nick en Kevin. Nick had last van hemorroïden?! En Kevin had sowieso al een baalweekend want die was de avond ervoor niet uitgenodigd op het feestje van teamgenoot Andy waar achteraf volgens de foto’s voornamelijk vrouwen aanwezig waren…

Vooraf nog de welbekende instructies van Peter en de wedstrijd kon beginnen. Het eerste wapenfeit werd verricht door Dennis die op professionele wijze de toss won en alles naar zijn hand zette. Hij twijfelde nog om te wisselen van vlagger na vorige week maar besloot om onze grens een tweede kans te geven die deze ook met beide handen heeft aangepakt.

De eerste helft was voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Waarde, een enorm veldoverwicht wat resulteerde in een paar kansjes voor Damian en wat vrije trappen richting het doel van Robin K. Bij de zoveelste vrije trap werd Richard Bal gevonden bij de 2de paal die de bal prima in kopte om zo het eerste doelpunt op het scorebord te zetten.

De thee werd opgezocht en het enige wat er nog aan ontbrak volgens de trainert was het afmaken van de kansen en het uitbouwen van de score.

De 2de helft begon en Kevin was gewisseld voor Robin K. die zijn conditie weer aan het opbouwen is na lang blessureleed. Het beeld van de eerste helft was onveranderd, enig minpuntje valt wel op te merken dat er veelvuldig balverlies werd geleden en de omschakeling te wensen overliet. Apollo weet toch nog 3 keer te scoren in de 2de helft, Richard Bal kopt twee keer op goal, eenmaal gaat die er rechtstreeks in en de andere keer werd zijn kopbal door Pluuz gepromoveerd tot doelpunt. Het vierde doelpunt was er wel eentje om in te lijsten... Pluuz krijgt de bal aangespeeld op het middenveld en gaat een driedubbele kaats aan met meerdere medespelers en krijgt de bal op kniehoogte terug en volleyt de bal in 1 keer in de kruising. De keeper hoorde de bal alleen maar langssuizen…

Zo denk ik in ieder geval dat het gegaan is want deze trouwe supporter stond inmiddels bier te bestellen aan de bar…

Eenmaal terug gekomen op de Zuudhoek stonden op het hoofdveld Andy en Dennis nog hun kunsten te vertonen op het hoofdveld bij het 3de. Dennis heeft zelfs de overwinning veilig gesteld door met een volley met z'n linkerbeen te scoren.

Volgende week is het de beurt aan Richard Bal om een stukje te schrijven.

Gegroet,
Een trouwe supporter

 

Aanvullende gegevens