Afgelopen zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor de mannen van het Twidde. De nummer 2 van de ranglijst, Lebo 2, kwam op bezoek in 's Gravenpolder. Voor de mannen van Peter Bleumink taak om na de slechte wedstrijd tegen Borsele 1 van 2 weken geleden nu het tij weer te keren en de koppositie te hanteren.

Zoals wel vaker de afgelopen wedstrijden hadden we te maken met wat vernieuwingen in de opstelling. Dennis Nagelkerke moest mee met het 1e, Sander had nog teveel last van een blessure, en Joost moest helaas afbellen wegens griep. Dennis Tolhoek en Nick ontbraken ook voor deze wedstrijd. Gelukkig hadden we wel weer beschikking over Jochem, Robin Korsuize en ook Robin Braam. Nadat we op de foto waren geweest in ons nieuwe tenue gesponsord door de Brandpit was het tijd voor de wedstrijd.

De volgende 11 spelers moesten het vandaag gaan doen:

Ramon
Johnny - Richard - Andy - Emiel
Bjorn - Robin K. - Robin B. - Bas
Kevin - Jochem

Jelle en in de 2e helft Jaimy, namen plaats op de bank. Vanaf het eerste fluit signaal wilde we de wedstrijd in handen hebben, kort spelen op Lebo en ze onder druk zetten. Tot op zekere hoogte deden we dit ook goed, maar bleek dat Lebo het vandaag niet zomaar cadeau zou gaan geven. We spelen hoog op de helft van Lebo maar tot echt grote kansen leid dit niet. Lebo vind het verder prima om wat terug te vallen om zo ruimte te creëren voor hun snelle spits. Het is dan vooral ook de lange bal naar voren hanteren wat Lebo doet. Halverwege de 2e helft pakt dit dan ook goed uit voor Lebo. Een diepe bal op de spits en hij gaat 1 op 1 met Ramon die hem niet meer tegen kan houden. Hij blijft rustig en schiet beheerst de 0-1 achter Ramon. Vanaf de zijkant wordt nog geroepen dat het meters buitenspel was, maar dat is helaas achteraf. De goal wordt goedgekeurd en Lebo leid in 's Gravenpolder.

Het Twidde zal nu dus in de achtervolging moeten gaan en proberen de wedstrijd te kantelen, maar we hebben moeite echte kansen af te dwingen. Vlak voor rust dan toch nog een grote kans voor Apollo. Jochem stuurt Kevin met een slimme voet beweging weg in de diepte en naar een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Met binnenkant voet probeert hij de bal langs de keeper te plaatsen, maar hij weet toch zijn grote teen nog tegen de bal te krijgen waardoor de bal tegen de paal aan komt. Bjorn komt aangevlogen bij de 2e paal, maar kan de bal net niet het laatste zetje geven. Het blijft dan ook 0-1 tot de rust.

In de rust wat wijzigingen in het elftal, Johnny heeft verplichtingen en wordt vervangen door Jaimy die net bij de groep is gekomen. We zijn het met elkaar eens, we zullen een tandje bij moeten geven om te zorgen dat de 3 punten op 's Gravenpolder blijven en de 1e plaats in handen blijft van de blauw witten.

In het begin van de 2e helft meer van hetzelfde spel wat we de 1e helft hebben gezien, Lebo wacht geduldig af en laat het spel over aan Apollo. Met de ruimte die valt proberen ze gevaarlijk te zijn in de counter. Helaas voor Apollo lukt dit ook vroeg in de 2e helft. Wederom een diepe bal waar wij achterin niet fris ogen, de spitsen blijven rustig en spelen Ramon uit. 0-2 het zal nu een hele zware kluif worden voor Apollo om dit nog recht te zetten, maar de tijd die over is zou nog in ons voordeel kunnen werken.

In de 60e minuut moet ook Robin Braam vervangen worden door verplichtingen en Jelle komt er voor hem in. Niet veel later na deze wissel gaat Kevin een kopduel aan met de lange verdediger van Lebo en hij lijkt verkeerd te landen en ook hij moet de strijd staken. Hij gaat hinkend het veld af, maar op dit moment zit Apollo door zijn wissels heen en lijkt dus verder te moeten met 10 man. Maar gelukkig zijn Damian en Sherwin 5min later bereid aan te sluiten bij het 2e en Damian komt er direct in om Jochem in de spits te gaan versterken.

We zitten nu rond de 75e minuut en het is nu 1 richtings verkeer. Peter vervangt Andy voor Sherwin waardoor we alles of niets gaan spelen, en het is een ware stormloop richting de goal van Lebo. Maar de bal wilt niet in het vallen. Bas raakt wederom de paal, ditmaal vanuit een vrije trap. Verder is het voor Lebo achterover hangen en de bal zo hard mogelijk naar voren rammen om tijd te winnen. Het lijkt een kansloze 0-2 nederlaag te worden, maar 5min voor het einde van de wedstrijd valt hij dan toch! In de kluts komt de bal voor de voeten van Bas die de trekker over haalt en via een verdediger de bal in het net rost.

De goal geeft energie en we doen er in de laatste minuten met man en macht nog alles aan om er minimaal een punt uit te slepen, maar de wedstrijd duurt voor ons te kort. De scheids fluit af en we verliezen de wedstrijd met 1-2. De koppositie is overgenomen door Lebo, dus we kunnen nu weer in de achtervolging. Nog 2 belangrijke wedstrijden voor de winterstop, dus geen tijd om te mokken maar gelijk weer door pakken.

De pen is bij deze voor Joost, onze nieuwe aanwinst die aanstaande zaterdag zich vast weer beter voelt!

Aanvullende gegevens