Het was dinsdag dat coach Peter zijn lobby voor spelers al begon. Het eerste zat krap in de spelers en ook bij ons meerdere blessuregevallen. Hierdoor enkele verschuivingen, wat uiteindelijk betekende dat wij met elf fitte eigen spelers en twee JO19-spelers afreisden naar Borssele, om het daar op te nemen tegen de hoofdmacht van de plaatselijke FC. Getuige hun doelsaldo van 18 tegen 6 een team dat zelf weinig scoort, maar er nog een stuk minder tegen krijgt. Een stugge ploeg dus, die verdedigend en compact staat. Hierdoor staan zij op een verdienstelijke derde plaats. Deze wedstrijd was dan ook een heuse topper te noemen in de Zaterdag reserve vierde klasse 03.

Eenmaal aangekomen bleek dat we alles hadden meegenomen, behalve de tas met tenues. Gelukkig was Foppe nog op ’s-Gravenpolder, omdat hij op de wedstrijd van de A-junioren moest wachten. Hierdoor dus tijd genoeg voor nog maar een bakje koffie en een lange bespreking van coach Peter (misschien de volgende keer toch maar weer de korte variant?). Hierin werd volgende opstelling bekendgemaakt:

Ramon

Nick Andy © Richard Emiel

Dennis T.

Bjorn Joost Bas

Kevin Jelle

Wissels:

  • Senad
  • Jeriel

De lange bespreking betekende echter wel een zeer korte warming-up. Dus een keer of vier heen en weer lopen en we konden het veld op. Andy won de toss, dus de eerste winst (en zo bleek een uur en drie kwartier later enige winst) van de dag was binnen.

Van onze kant was het rommelig en we speelden in een veel te laag tempo. Voorin veel snelheid, maar te vaak en te snel werd voor de voorspelbare steekpass gekozen. Tegenover ons stond daarnaast een Borssele dat ook niet van plan om te gaan voetballen en vooral voor de lange bal koos. Na ongeveer een kwartier spelen viel zo’n lange bal achter onze verdediging. Ramon komt uit zijn doel en is een fractie eerder bij de bal dan de spits. Deze gaat echter met een grote schreeuw liggen en de scheidsrechter laat zo’n buitenkansje niet onbenut om de bal op de stip te leggen. Het was van Ramon zijn kant misschien wat onbeholpen, maar speelde wel degelijk gewoon de bal. Afijn, de scheidsrechter wilde er niks van weten en de Borssele spits schiet de bal goed hoog in de hoek. 1-0 achter, dit hebben we nog niet eerder meegemaakt dit seizoen.

De wedstrijd gaat verder en bij Borssele begint het tijdrekken al. Een doeltrap kost al snel drie minuten en de laffe bosjes-methode wordt tot in perfectie uitgevoerd. Apollo probeert daarentegen wel kansen te creëren, maar weet zich niet door de Borssele muur heen te voetballen of werd (onterecht) afgevlagd. Op het veld droop bij ons de irritatie er vanaf, wat er in resulteerde dat we vooral tegen onszelf voetbalden. Toch creëerden we nog enkele mogelijkheden. Joost werd twee keer gevloerd, waarop twee gevaarlijke vrije trappen van Bas volgden. Daarnaast nog een paar combinaties die jammer genoeg niet eindigden met een echt gevaarlijk schot. Zodoende gingen we de rust in met een achterstand. Coach Peter liet hierin zijn onvrede merken. Geheel terecht, want we waren veel te veel met onze medespelers, tegenstanders en de scheidsrechter bezig in plaats van gewoon goed te voetballen.  

De tweede helft nog 45 minuten om dit recht te zetten. Van onze kant daarom ook een andere tactiek dan de eerste helft, namelijk volle kracht voorruit. Borssele weet niet hoe ze met deze druk om moeten gaan en doet er dan ook alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Het veldspel van onze kant is beter en we krijgen ook meer kansen. Bjorn schiet een keer op de paal, tientallen corners krijgen we en Bas wordt maar weer eens onterecht afgevlagd. De scheidsrechter en tevens voorzitter van de vereniging Rinus de Visser honoreert elk vlagsignaal van zijn maat, echter Foppe had aan de andere kant net zo goed in de dug-out kunnen gaan zitten. Hij werd 90 minuten compleet genegeerd.

Het is dan met nog een kwartier te spelen Borssele met hun eerste echte kans. Een schot gaat door Jeriel z’n benen en langs Kevin en verrast daarmee Ramon in de korte hoek. Het geloof in een goed resultaat was daarmee wel weg. Vervolgens nog een opstootje, nadat Borssele maar weer eens een bal de bossen in rost. Dan na exact 90 minuten fluit de scheidsrechter af.

Zodoende dus het eerste puntenverlies. De eerste helft zelf gewoon niet goed genoeg gevoetbald en de tweede helft toch wel wat pech in de afronding. Je weet dat die zeperd er een keer aankomt, maar dit was zeer onnodig. De manier waarop voelt dan ook wel erg zuur. Volgende week geen competitiewedstrijd en dus een vrij weekend. Daarna staat er wederom een topper op het programma. De nog ongeslagen nummer twee Lewedorpse Boys 2 komt op de Zuudoek op bezoek. Onze voorsprong is inmiddels geslonken tot nog maar één punt, dus wederom een zeer belangrijke wedstrijd.

Vanaf deze kant een bedankje naar Jeriel en Senad dat zij bereid waren om na hun eigen wedstrijd mee te doen bij ons. Ook onze supporters bedankt dat zij ondanks het koude weer mee af zijn gereisd naar Borssele. Ten slotte ook Arie Leendert bedankt dat hij na een avondje stappen met Sander de tijd heeft genomen om te komen kijken… Rest mij alleen nog het doorgeven van de pen. Deze gaat naar één van mijn mede organisatoren van het teamweekend, Kevin veel succes!

Groetjes,

Ramon Schouwenaar

Aanvullende gegevens