Zaterdag 5 nov 2016 staat de match Kapelle 4 - Apollo 2 op ons te wachten.

Na een zeer gezellige 25+ avond de vrijdagnacht voor de wedstrijd en de grote jassen wisseltruc die avond waarvan sommige nog steeds opzoek zijn naar hun eigen jas (DN) lijkt "iedereen" er toch heel fris en fruitig uit te zien. Na een bakje koffie en een sportdrankje zijn we klaar om de flinke reis naar ons buurdorp af te leggen om daar deze derby van deze middag te spelen.

Daar aangekomen is peter tot de volgende opstelling gekomen deze week:

Ramon

Nick Richard Dennis Emiel

Dennis. T
Jelle Joost Björn (elsi)

Kevin Sander

Wissels:

  • Andy 
  • Johnny

Apollo 2 wint de tos en blijf aan dezelfde zijde staan waar ze al stonden. Kapelle trapt af en Apollo moet even zijn draai vinden in de wedstrijd, maar zoals dat eerdere weken eigenlijk niet echt lukte bij Apollo in de eerste helft begon het nu wel iets beter ondanks er sommige in en buiten het veld toch nog een beetje last hadden van de avond daarvoor. Kapelle maakte daar vandaag zeker geen gebruik van en was niet echt bij kracht om Apollo op welke manier dan ook pijn te doen, alleen met een smerige overtreding hier en daar gedurende de hele wedstrijd waar de scheidsrechter van Kapelle niks tegen deed, vooral niet bij zijn cafémaat de aanvoerder van Kapelle 4! Maar dat terzijde.

Ik geloof ergens rond de 25ste minuut breekt Kevin op de linker flank goed door waar al meerdere aanvallen vandaan komen van Apollo zijde en glipt langs 2 verdedigers waardoor hij zichzelf alleen voor de keeper zet en het koelbloedig afrond 0-1. Gedurende de eerste helft zie je dat er vandaag maar 1 team voor de winst gaat. Er komen van meerdere posities wat kansjes, Jelle, Sander, Kevin, Björn en Joost, maar Kevin is de enige die op het scorebord staat met de rust! Helaas, want Apollo is echt de betere op het veld.

Onder het genot van een lekker bakkie thee bespreken we de eerste helft vrij rustig en zeggen we tegen elkaar dat er nog genoeg kansen zullen komen en dat Kapelle vanzelf moe wordt. Iedereen lijkt er zeer gerust op dat we deze wedstrijd met een goed resultaat zullen afsluiten. Alleen de sportieve meegereisde supporter Leon Boot die vandaag vrij was met het 5de waar hij iedere week shined in de spits was er nog niet op gesteld. Er vinden nog 2 wissels plaats:

  • Andy voor Dennis T.
  • Johnny voor Björn.
  • Johnny komt op rechts te spelen en de jonge Jelle gaat zijn kansen benutten op links de 2de helft.

In de 2de helft heeft Kapelle ook gewisseld en zijn daarmee niet direct sterker geworden. Apollo lijkt nog beter bij de les als in de 1ste helft en lijkt deze wedstrijd zeker niet uit handen te geven. Apollo speelt in de 2de helft wat rustiger de bal rond in de ploeg. De sterk ingevallen Johnny en Andy draaien lekker mee! Hier en daar ontstaan weer een aantal kansen voor Apollo, maar het is Johnny die het laatst de bal aanraakt bij een echte kluts goal, maar die tellen ook, 0-2. Omdat de keeper van Kapelle zeer goed stond te keepen deze zaterdag middag maakte Apollo er geen 7 of 8 maar 3. Deze goal viel zo rond de 75 á 80ste minuut, een scherp indraaiende voorzet bij de tweede paal die voor de inlopende Johnny was bedoelt wordt binnen gewerkt door een verdediger van Kapelle en zo stond het 0-3 en dat was ook de eindstand. Verder kwam Björn nog terug in de wedstrijd voor de moegestreden Sander, had Jelle zich moeten belonen met een doelpunt en was Ramon zijn neus leeg voor zijn senioren diner die hij later die avond had. Waar de aanvoerder van Kapelle nog over de schreef ging de 2de helft door Andy keihard tegen het gras te schoppen wat gewoon een rode kaart had moeten zijn en uiteraard de scheids en café- maatje van Kapelle niks aan deed of net deed of hij het niet zag, ging Apollo zonder kleerscheuren en 3 puntjes terug richting de Zuudhoek om daar het feestje van Apollo 1 te vieren wat vorige week periodekampioen is geworden onder het genot van een biertje en bandje.

Omdat Kevin afgelopen zaterdag de eer had om naar Kapelle te rijden, het eerste doelpunt te maken en met klap op de vuurpijl de voetbaltas mee naar huis mocht nemen om die op zijn vrije zondag uit te wassen, waar Marin vast heel blij mee was!!! Mag volgende week bij onze uitwedstrijd bij Borsele 1 Ramon Schouwenaar verslag doen van deze match!

Sportieve groetjes!
Toi toi toi

Fabian Traas

Aanvullende gegevens