Matchday! De 7de speelronde is aangebroken. Een spannende wedstrijd want we moeten tegen de nummer 2 als we winnen staan we 6 punten los. Na de slechte vertoning van vorige week hebben we wel wat goed te maken en moeten we er geconcentreerder aan beginnen dan vorige week. Het is een extra speciale dag want het 1ste kan periode kampioen worden.

Om de dag helemaal compleet te maken spelen we in nieuwe shirts, broekjes en nieuwe sokken. Met deze nieuwe outfit moeten we wel winnen. Op de app waren we al vroeg bezig met de wedstrijd en waren we het met z’n allen eens dat de beuk erin moest vandaag.

De wedstrijd ging bijna niet door omdat we geen scheidsrechter hadden maar gelukkig had Dennis nog iemand kunnen regelen.

Het was weer een zonnige dag en nadat peter zijn praatje had gedaan, werd de opstelling bekend gemaakt.

Ramon

Johnny   bal   Dennis N  Emiel

Bjorn   Jelle   Sander   Bas

Kevin   Pluuz

Op de bank beginnen.

  • Dennis Tolhoek
  • Nick
  • Senad

De scheids fluit en de wedstrijd is begonnen. We beginnen matig aan de wedstrijd, we geven veel ballen weg en we zijn niet zuinig met het balbezit. Daar door krijgen we bijna geen kansen en wordt onze verdediging getest. Onze passen zijn niet goed en komen vaak niet aan dit resulteert dan ook in kansen voor de tegen partij.

Uit 1 van die acties komt een hoekschop voor de tegenpartij iedereen gaat bij een mannetje staan en focust zich op de hoekschop. De speler van Zaamslag schiet de bal voor, een GOAL voor Zaamslag. Oh nee toch niet de goal wordt afkeurt omdat Johnny om ver gelopen gewordt. Een terechte beslissing van de goed fluitende scheids. En zo kruipt Apollo door de oog van naald.

Het is rust en het is nog altijd 0-0 we krijgen te horen dat we beter moeten gaan voetballen. Want zo goed speelde Zaamslag niet dus het zou een schade zijn als we hier zouden verliezen. Jelle werd gewisseld voor Dennis tolhoek en de tweede helft kon beginnen.

Ook de eerste 10 minuten van de tweede helft spelen we minder. Maar daarna beginnen we steeds beter te spelen en gaan we er meer voor. Onze passen komen aan en we hebben kansen. Zo wordt er af en toe toch een schot op goal gelost maar lukt het toch maar niet om de score te open. Gelukkig doet Zaamslag ook niks goeds met hun kansen. Johnny komt eruit en Nick komt erin.

Maar dan komt er een voorzet van de rechterkant ( ik weet niet wie die nam ) recht voor de goal maar die wordt weg gekopt door de tegenstander weg kans. Oh nee toch niet, gelukkig staat Emiel buiten de 16 en twijfelt geen moment en nam de bal op de slof. Hij schiet de bal met effect krullend langs de keeper. 1-0!!! Eindelijk staat Apollo dan voor en is de spanning wat van de wedstrijd.

Maar we zijn er nog niet Zaamslag probeert ook wat meer en drukt wat meer door. Maar dit resulteert niet in een goal, omdat de verdediging goed staat te verdedigen.  Sander gaat naar de kant want die heeft van de week 97 kilometer moeten lopen dus die had geen voeten meer over en Senad van de A’s komt erin

Dan gaat Apollo toch nog opzoek naar de goal. Er wordt gevaarlijk spel gemaakt door Zaamslag bij het 16 meter gebied. Indirecte vrije trap. Bas loopt naar de bal samen met Dennis Tolhoek, Dennis geeft de bal een klein tikje en Bas schiet keihard in de rechter kruising een wereld goal, een goal zoals je ze niet vaak ziet hij ging bijna door het net. Toen stond het 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeelt met nog 10 minuten op de klok probeerde Zaamslag nog wel wat maar ze kwamen er niet uit en zo speelde we de wedstrijd rustig uit en was de eindstand 2-0.

Ondanks dat we niet zo goed begonnen aan de wedstrijd hebben we toch laten zien dat we op doorzettingsvermogen en wilskracht kunnen winnen en staan we nog steeds boven de nummer 2!

Hier nog wat feiten. Wist je dat:

  • De eerste goal werd gemaakt in 69ste minuut. ( dit kan ook niet anders)
  • Bjorn zijn tweede naam is Elsi.
  • Kevin met zijn brede lichaam de scheids omver liep.
  • Emiel niet kan ingooien en moet gaan fitnissen met Dennis N.
  • Ramon gaat keepen in een Hongaarse tennisbroek.
  • Dat de assist van Dennis Tolhoek echt heel mooi was.
  • Apollo 2 na 7 wedstrijden nog ongeslagen is en 48 doelpunten voor heeft en maar 3 tegen.

Verder wil ik het eerste feliciteren met het behalen van de periode titel! En geef ik de pen door aan onze vlagger Fabian. Succes volgende week met het schrijven van het stukje over Kapelle uit.

Groet Dolfje

Aanvullende gegevens