Zaterdag was het alweer tijd voor de 6e speelronde in de reserve 4e klasse, waar het tweede van Apollo aantrad tegen het tweede van Waarde. Apollo 2 dat vol vertrouwen is na de 17-0(!) overwinning op de inmiddels teruggeroepen koploper Spui. 

Waarde 2 had de afgelopen 5 wedstrijden 5 keer verloren en is daardoor de rode lantaarndrager met 0 punten, samen met Tern.boys.  Bij Apollo het compleet tegenovergestelde, met 5 overwinningen staat Apollo namelijk boven de nummer 2. In 5 wedstrijden heeft Apollo 43 keer gescoord en 2 tegen gekregen, een prima doelsaldo dus. Waarde kwam tot 5 goals voor en 22 tegen.

Aan Apollo de taak Ramon de nul te blijven houden (onder Ramon nog geen tegengoals) en proberen opnieuw 3 punten bij te schrijven. Van een gespannen sfeer leek deze keer allerminst sprake, toch sprak iedereen over absoluut geen onderschatting, want daar beginnen veel verliespartijen. Bij apollo enkele wijzigingen ten opzichte van afgelopen week.  Nick, Sander, Kevin en Bas waren afwezig, maar daar stond de terugkeer van Emiel, Johnny en Dennis Tolhoek tegenover.  Ook Pascal viel nog weg door een blessure. Jeffrey en Damian Menheere waren ook bereid mee te doen, Bedankt!

Zo kwam Peter tot de volgende opstelling:

De wissels vandaag waren:

  • Johnny
  • Damian Menheere
  • Dennis Tolhoek

Na de warming-up gedaan te hebben gedaan weer de kleedkamer in, heersen er nog maar 2 gedachtes alvorens we het veld opgaan, namelijk de 3 punten en wie  Nick zijn radslag vandaag vervangt. Persoonlijk verwachtte ik er een van Björn vandaag.

Vanaf het begin van de wedstrijd is het duidelijk dat Waarde niet voor niks naar 's Gravenpolder is afgereisd. Apollo wordt onder druk gezet door Waarde en weet daar nauwelijks onder uit te komen.

Dat resulteert al gauw in een paar grote kansen voor Waarde, maar gelukkig staat het vizier van de spitsen niet op scherp. Gelukkig voor Apollo 2 bleek ook de keeper van Waarde niet helemaal scherp te zijn en stond het na 15 minuten tegen de verhouding in 1-0 nadat Joost een bal doorkopt naar Pluis, die levert  een schot die houdbaar leek voor de keeper, maar waar misschien toch wat effect aan zat.

Apollo is overal een stapje te laat en Waarde speelt een sterke wedstrijd. Dat lijdt tot een 2e en 3e grote kans, die tot Apollo`s genoegen allebei op de lat belanden.

Na wat kansen over en weer, is daar toch de 2-0 voor Apollo. Jeffrey legt terug op Jelle, die met wat geluk Jochem bereikt, en ditmaal schiet hij de bal feilloos binnen, 2-0!

Met wat geluk en goed verdedigen bereiken we de rust, waar iedereen duidelijk ontevreden is en dat de tweede helft zeker beter moet, anders staan we straks nog met lege handen. In de rust wordt er ook nog gewisseld, alle drie de wissels komen erin.

Apollo voetbalt (ietsje) beter dan de eerste helft, en krijgt kansen op 3-0, maar ook Waarde heeft kansen op de verdiende 2-1, en die valt ook. Rond de 65e minuut schiet Waarde de 2-1 op de borden en lijken het nog 25 minuten billenknijpen te worden voor het twidde.

Beide ploegen creëren enkele kansen maar ook bij Waarde begint het pijpje leeg te raken, wat weer ruimte oplevert voor Apollo. Pluis met een mooie kopbal, die helaas belandt op de kruising.

In de allerlaatste minuut valt dan toch de verlossende 3-1, Pluis schiet op de keeper en de bal belandt bij Damian M die de bal binnen glijdt met een tackle.

Al met al een hele matige wedstrijd van iedereen, Waarde speelde een sterke wedstrijd, met enkele speler van 1 erbij en zulke wedstrijden zal je misschien wel eens hebben. Uiteindelijk zijn 3 punten 3 punten, en als je boven de nummer 2 wilt eindigen, zal je ook je slechte wedstrijden moeten winnen, zoals vandaag en tellen alleen de 3 punten.

Volgende week opnieuw een topper in de reserve 4e klasse, dan komt de nummer 2, Zaamslag op bezoek, om een resultaat te halen zullen we wel beter spel moeten laten zien, maar dat we beter zijn dan afgelopen zaterdag twijfelt niemand aan. Tel daarbij op dat Apollo 1 zaterdag periodekampioen kan worden op Cadzand, kan het een mooie zaterdag worden.

Het volgende verslagje zal worden geschreven door onze eigen Daley Sinkgraven, Emiel (van middenveld naar lintback!).

Jelle

 

Aanvullende gegevens