Het was zover, in de 5e speelronde van de reserve 4e klasse stond een topper op het programma. Nummer 1 Spui tegen de nummer 2 Apollo. De 4 wedstrijden hiervoor zijn door beide partijen redelijk makkelijk gewonnen, Spui stond daarom 1 plaatsje hoger door een beter doelsaldo. Dat dit een belangrijk potje ging worden was donderdag op de training wel te merken. Stonden er vorig week nog 4 spelers op het veld om een potje te ballen, nu ineens 14. Vrijdagavond is de groepsapp nog nooit zo stil geweest en het leek zelfs of er echt helemaal niemand naar de stad was geweest.

Et twidde van Apollo is vorig jaar op de 2de plek geëindigd en heeft dit seizoen wat mutaties in het elftal moeten ondervinden. De 2 talenten van vorig jaar (Pino en Robin V) zijn doorgestoomd naar het 1e elftal. Daarentegen heeft Bas de Kraker een stapje terug gedaan en komt ons om de week versterken. Sander Nagel was gestopt moet voetballen i.v.m. zijn werk maar kon de verleiding toch niet weerstaan om af en toe z'n kicksen uit het vet te halen. We hebben ook nog 1 speler zo gek gekregen om bij ons te komen voetballen en dat is Joost. Doordat het 1e een redelijk grote selectie heeft komen er elke week ook wat spelers van 1 terug naar 2. Ik denk dus dat we qua team er iets sterker op zijn geworden in tegen stelling tot vorig jaar.

Dan Spui, opgericht in 1948, een dorpje van maar 187 inwoners. De club waar jarenlang aan beide kanten een aflopend veld heeft gelegen, een voorzitter die na de warming up met -3 en windkracht 8 het nodig vond om de hele jeugdafdeling nog even bij naam te noemen. Waar Andy met de ambulance van het veld is gereden. Waar Apollo het eigenlijk altijd lastig heeft en zelden de 3 punten mee konden nemen naar de “goede” kant van de tunnel. Het zou dus vandaag weer een pittig potje gaan worden…

Om 1 uur vertrokken we naar Spui met een zo goed als complete selectie. Johnny was afwezig i.v.m. een baardtrimcursus voor beginners en Emiel had een schoolreisje naar Plopsaland. Je kon goed merken aan de sfeer binnen de groep dat er toch wat spanning in zat. Peter nam dus maar het woord en begon gelijk met het tonen van de basis 11:

 

 

Ramon

 

 

 

     

 

 

Dennis

 

Richard

 

Bjorn

     

Jaimy

 

 

Joost

 

 

 

     

 

Jelle

 

Pascal

 

Bas

 

     

 

 

Sander

 

Jochem

 

De mannen die vandaag de bank warm mochten houden zijn:

Kevin: net terug van interlandverplichtingen.
Andy: ziet in Spui toch een beetje z'n angstgegner
Nick: vond die rit door de tunnel toch wel een beetje eng, dus moest even bijkomen

Peter gaf aan de mannen van Spui wat te laten komen en dat wij ze net over de middenlijn zouden opvangen. Mocht blijken dat wij toch wat de overhand zouden krijgen dan vol doordrukken en zo snel mogelijk scoren.

Het eerste kwartier bleek dat Spui hier toch wat moeite mee had. Ze wisten van achteruit niet zo goed wat te doen en door de snelle omschakeling van de kant van Apollo creëerden we toch wat kansen. Zo gebeurde het dat Bas op links zijn man weer eens volledig zoek speelt en op de inlopende Sander en Pascal voor geeft, Sander laat de bal lopen voor Pascal en die schiet beheerst binnen. 0-1 voor Apollo. En dit was zeker niet het laatste doelpunt voor de blauw witte…

0-1          Pascal
0-2          Jochem (bal aangenomen in de 16, zo de goal in)
0-3          Bas (Keeper schiet tegen Bas aan, zo de goal in)
0-4          Joost (pingel)
0-5          Richard (kopbal uit een corner)

Rust

0-6          Richard (kopbal uit een corner)
0-7          Bas
0-8          Nick
0-9          Bas
0-10       Pascal
0-11       Pascal
0-12       Bas
0-13       Nick
0-14       Nick
0-15       Jochem
0-16       Bas
0-17       Bas

U leest het goed... 0-17 gewonnen van de nummer 1! Toen we terug kwamen op Apollo geloofde ook niet iedereen dit. Later bleek dat er een hoop mannen van Spui 2 niet aanwezig waren door ziekte, met 1 mee, geblesseerd enz.

Nog wat feitjes op een rij.

  • Bas scoorde vandaag voor de eerste x in zijn voetbalcarrière 6x
  • Jochem deed vandaag 3x Wim Kieft na https://www.youtube.com/watch?v=iV6bC8LJKU0
  • Nick showde voor ons weer eens een radslag
  • Richard maakt bijna voor het eerst een hattrick als hij naar beneden had gekopt (advies van Cor Bal)
  • Ramon heeft dit seizoen nog niet 1x het balletje uit het net hoeven plukken. 

Fop bedankt voor het vlaggen vandaag en Peter B. benieuwd hoe jij Apollo 2 – Waarde 2 op papier gaat zetten ;)

Dennis Nagelkerke 

Aanvullende gegevens