Zaterdag 8 oktober is het tijd voor speelronde 4 in de zaterdag reserve 4e klasse. Dit betekend voor de Vrienden van Apollo 2 dat FC Axel 3 op bezoek komt.

Na 3 wedstrijden staan de mannen van de overkant in de middenmoot met 6 punten. Wij staan een stukje hoger, net boven de nummer 2.
Vandaag aan ons om deze positie vast te houden.

Donderdag na trainen blijkt al snel dat er helaas nogal wat personele problemen zijn.

Vorige week stonden er zonder problemen 5 complete teams op papier, deze week kwamen we in totaal bijna een heel elftal te kort.
Onze aanvoerder Dennis moest het 1e gaan versterken, Bjorn spaarde zichzelf voor de Harbourrun op zondag, Sander moest ons land verdedigen in Groningen, Bas zn vrije week, Kevin op vakantie etc…. Hierdoor komen Peter en Fabian uit op 9 “vaste” spelers van het 2e.

Gelukkig voor ons spelen de A’s (tegenwoordig JO-19…) hun wedstrijd thuis om 12.30 uur waardoor er een beroep op 3 spelers uit het oudste team van de jeugd gedaan kan worden.

Ook maakt Tom ivm werk zijn seizoen debuut in het 2e.

Na een bakje koffie te hebben gedronken in het najaarszonnetje gaan we de kleedkamer in waar de technische staf de volgende verrassende 3-4-3 opstelling onthuld.

Yens en Senat nemen plaats op de bank.
Fabian is vandaag naast leider ook vlagger!

Aangezien onze vaste aanvoerder Dennis ontbreekt moet er een nieuwe worden aangewezen. Deze eer gaat vandaag naar Jochem, verdiend op trainingsinzet (klasse Pluis!)

Om 15.00 uur fluit Jan van Ooijen voor het begin van de wedstrijd.

Net zoals de laatste weken hebben we weer de opdracht meegekregen om vanaf de 1e minuut direct vol druk te zetten op de tegenstander. Echter moeten we wel goed in de gaten houden dat we achterin maar met 3 man staan waardoor er meer situaties kunnen ontstaan zonder de rugdekking van een laatste man.

Al snel blijkt dat Axel zich moeilijk onder onze druk kan uit voetballen en vooral de lange bal richting hun snelle spits speelt. Gelukkig hebben wij genoeg goede koppers in de ploeg waardoor vrijwel ieder kopduel in het voordeel van Apollo wordt beslecht.

Door de druk naar voren en redelijk goed voetbal ontstaan er een aantal goede kansen. Alleen de afronding vormt een probleem. Telkens zit er wel een been uit Axel tussen (soms ook eentje van onszelf).

Ongeveer halverwege de 1e helft valt dan toch eindelijk de verdiende 1-0.

Joost komt niet voor het eerst vandaag in schietpositie, haalt uit, raakt weer een been van de tegenstander maar dit keer in ons voordeel! De keeper staat op het verkeerde been waardoor hij kansloos is.

Na een halfuurtje heeft Nick las van pijntjes en wordt hij vervangen door Yens.

Tot de rust creëren we nog verschillende kansen maar helaas komt de 2-0 niet op het scorebord.

Tijdens de limonade (de “veteranen” onder ons hebben toch liever thee) verwacht iedereen een niet al te blije trainer aangezien het nog maar 1-0 is maar Peter is zeer tevreden over het vertoonde spel en de goede inzet van iedereen.

Maar natuurlijk, en terecht, maakt hij wel duidelijk dat we snel de 2-0 moeten maken en niet moeten vergeten te blijven voetballen.

We starten iets minder goed dan voor rust maar gelukkig is er aan de vechtlust bij niemand iets veranderd. Het spel speelt zich dan ook nog steeds af op de helft van Axel en we komen regelmatig in scoringspositie. En uiteindelijk verdubbelen we dan ook ons marge. Jochem tekent voor de 2-0!

Voor Andy is na een uur de pijp wel een eind leeg en hij maakt plaats voor Senat.

Niet veel later staat voor het eerst vandaag de 3-mans verdediging niet helemaal goed waardoor de spits van Axel vrij doorgang naar Ramon lijkt te hebben. Echter is Richard net op tijd terug om met een goed blok aan de handrem te trekken. De spelers van Axel denken meteen aan rood maar de goed fluitende scheidrechter laat het bij geel en dus de bijbehorende 10 minuten tijdstraf voor Richard.

Deze 10 minuten vangen we goed op door iedereen op de as van het veld een linie terug te schuiven. Axel weet dan ook geen voordeel te halen uit de man-meersituatie.

We voetballen de wedstrijd rustig uit en uiteindelijk valt de 3-0 nog. Uit een vroege voorzet van Johnny legt Jochem de bal goed klaar voor Joost welke deze heerlijk binnenschiet!

Vlak voor tijd mag ook Axel met 10 man verder (wij staan inmiddels weer met 11).

De keeper komt onbesuisd uit in een luchtduel met Jochem. Gelukkig wordt hij op de borst geraakt en niet in het gezicht. Jochem krabbelt snel weer op, de keeper krijgt geel en geeft zijn handschoenen aan de nummer 7 van Axel.

Na 90 minuten wordt 3-0 als eindstand genoteerd.
We kunnen terugkijken op een goede wedstrijd.

Tijdens een welverdiend biertje zien we dat Spui 2 door een 0-8 overwinning ons op de ranglijst voorbij is. Beide 12 punten maar Spui heeft 3 doelpunten meer gemaakt en eentje minder tegen.

Volgende week gaan we dus als nummer 2 richting Spui om hopelijk weer van plaats de wisselen.

Ik wil afsluiten met het bedanken van onze 3 A-junioren Marcus, Yens en Senat. Zonder jullie hulp hadden we vandaag onze voetbalschoenen niet eens aan hoeven trekken!

Onze verrichten van volgende week zullen worden vastgelegd door Dennis Nagelkerke (als hij niet weer het 1e moet versterken :-))

Johnny Schouwenaar

 

Aanvullende gegevens