Na een paar maandjes rust en een wat rommelige voorbereiding mag ’t twidde aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Terneuzense Boys 4.

’t Twidde heeft behoorlijk wat wisselingen in personele bezetting ten opzichte van vorig jaar.
Sander Nagelkerke gestopt, JP Harthoorn naar het eerste, Robin Vermeulen naar het eerst, Rob Westera gestopt, Niels Erwich gestopt, Stefan Wisse nog niet op het strijdtoneel gezien, Pieter Vos naar het derde, Pascal Korsuize naar het eerste.
Maar ook verwelkomen we een aantal nieuwe krachten, Joost Janse, Sander Louwes, Metcan Alhan, Bas de Kraker. Allemaal welkom bij ’t twidde.

 

We hebben dan ook minder hoge verwachtingen voor het komend seizoen, de vraag is alleen of dat terecht is.

In de wedstrijd bespreking bleek dat de keeper Joey Hubers toch nog te geblesseerd was om aan te treden en er werd dus een beroep gedaan op Ramon Schouwenaar die deze positie ook prima kan invullen. Nadat wat mensen van de week de website van Terneuzens Boys in de gaten hadden gehouden leek het dat ze niet erg compleet zouden aantreden, niet dat dit altijd wat zegt maar toch. Het was dan ook de bedoeling om vanaf minuut 1 vol druk te gaan zetten op de spelers van de tegenstander van vandaag.

De opstelling:

Ramon op de goal, Emiel Linksback, Johnny en Dennis centraal en Nick rechtsback. Op het middenveld Jelle, Joost, Bas en Björn en in de spits Kevin en Jochem.

Wissels:
Mitchel, Metcan, Sander, en Andy

Vanaf minuut 1 werd de toon gezet door Apollo, er werd goed druk gezet op de tegenstander en deze wisten zich dan ook geen raad met het ontketende Apollo 2, en met name Bas de Kraker want Bas maakte binnen 4 minuten de snelste hattrick ooit van Apollo. Alhoewel ik de statistieken niet precies weet ga ik daar maar vanuit. Binnen 4 minuten 3-0, wat een luxe. Ondanks deze snelle hattrick was ’t twidde nog niet tevreden met bleef goed druk zetten en de tegenstander kwam dan ook amper van de eigen helft af. Het was dan ook niet gek dat Apollo de doelpunten aan de lopende band maakte, voor rust werd het zelfs nog 7-0 door een kopgoal van Jochem, een schitterende goal van Jelle en nog 2 goals van Bas de Kraker. Als enige minpuntje kon in de rust dan ook aangegeven worden dat er eigenlijk nog veel vaker gescoord had kunnen worden de eerste helft.

In rust werd er door de technische staf een aantal wissels toegepast, Metcan voor Bas, Sander voor Nick en Andy voor Jelle.

De 2e helft ging Apollo de eerste 15 minuten vol door met druk zetten en goed voetbal dit resulteerde dan ook binnen de 15 minuten in de 8-0 (Joost), 9-0 (Jochem) en 10-0 (Kevin). Mitchell kwam er nog in voor Johnny maar Mitchell had niet heel erg veel te doen vandaag. Het voetbal werd wel een stukje minder, het hele twidde wilde scoren. Op zich logisch maar als we waren blijven voetballen had de score misschien wel de 15-0 kunnen bereiken. Uiteindelijk werd het nog wel 11-0 door Jochem die helaas ook nog een hattrickje mee naar huis nam. 

Overigens moet gezegd worden dat de scheidsrechter Toon ondanks dat hij een makkelijke middag had prima floot en dat de tegenstanders een sportieve wedstrijd speelde met weinig overtredingen, wat te prijzen is na zo een afstraffing.

Al met al weet ik zo net nog niet of ’t twidde persé verzwakt is ten opzichte van vorig jaar, dit zal de tijd moeten uitwijzen. Met een 11-0 overwinning zijn we prima gestart, hopelijk kunnen we deze prima wedstrijd door trekken naar volgende week als we aantreden tegen ’s-Heer Arendskerke 3.

Volgende week de eer aan Jochem Groen om een stukje te schrijven.

Bjorn Coldenhoff

Aanvullende gegevens