Vandaag spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Zeelandia Middelburg 2, aan de hoeveelheid pijntjes van iedereen en de trainingsopkomst is wel duidelijk te zien dat we hier allemaal aan toe zijn. Toch zullen we ons allemaal nog een keer op moeten laden want de laatste wedstrijd is nog wel een hele belangrijke voor de strijd om de 3e plaats. Apollo staat 3e met 5 punten voorsprong op nummer 4 Zeelandia, bij winst zouden we dus een aardig gat slaan op de achtervolgers en zelfs nog op relatief kleine afstand staan van de koplopers. 

 

We vertrekken vandaag om 1 uur vanuit ‘s Gravenpolder. Iedereen is zoals de laatste tijd wat te vaak netjes op tijd, integendeel, Robin Korsuize verschijnt als vanuit het niets precies op tijd op de Zuudoek en heeft ook wel zin om nog een wedstrijdje mee te pakken, hij hoefde hier geen 5 euro voor te betalen. Uiteindelijk arriveren we ( zeer ruim ) op tijd in Middelburg, aldaar blijkt dat ze ook hier toe zijn aan de winterstop en er zo vroeg nog niet helemaal op ons was gerekend. Zo zijn er wel 20 kleedkamers maar moeten wij precies in dezelfde kleedkamer waar ook de jongedames van Middelbrug zich bevinden. Na overleg en een paar gevaarlijke blikken van moeders besluiten we dan maar naar de kleedkamer ernaast te gaan. 

We starten vandaag met de volgende opstelling : Ramon op de goal. Achterin van links naar rechts Robin V, Richard B, Robin B en Tom. Het middenveld bestaat uit Pieter, Sander, RJ en Samir. Vooraan beginnen we met Marcus en onze topscorer Jeffrey. Niet onbelangrijk, op de bank zitten nog 3 supersubs namelijk Niels, Jochem en Wesley.

Er staat veel wind op het sportpark wat goed voetbal erg lastig maakt. We beginnen de eerste helft met windje mee en al binnen 1 minuut blijkt dat wij scherper beginnen dan Zeelandia, Jeffrey breekt door op rechts geeft een puike voorzet en Marcus kan bij de tweede paal vrij intikken 1-0! Vanaf de bank klinkt het al 10, 10, 10! Helaas stokt het daarna even met de doelpunten met name omdat veel ballen en corners door de harde wind over de achterlijn verdwijnen. Ondanks dit mag Jeffrey nog een keer 1 op 1 met de keeper en krijgt ook Pieter nog een grote kans die beide helaas naast worden geschoten. Ook Zeelandia krijgt nog 2 goede kansen over hun rechter kant maar beide schoten vliegen voorlangs. Intussen is de geblesseerde Sander na 20 min naar de kant gegaan en vervangen door Niels. Over een gouden wissel gesproken, 10 seconde later mag Jeffrey weer alleen op de keeper af en schiet hij rustig de 2-0 achter de doelman. Hierna gebeurd er niet veel meer en is het rust. 

De tweede helft hebben we zowel de wind als de laaghangende zon tegen, dus we hebben zeker nog niet het gevoel dat we er al zijn. Middelburg dringt iets meer aan en krijgt nog een grote kans op de aansluitingstreffer welke gelukkig wordt gemist. Kort daarna een goede aanval over rechts van ons, een lage voorzet en Jeffrey kan voor een leeg doel zijn tweede van de wedstrijd maken 3-0, het lijkt beslist. Halverwege de wedstrijd krijgt Zeelandia een corner welke ongelukkig tegen de hand van Marcus komt, de soms wat warrig fluitende scheidsrechter geeft een strafschop welke rustig wordt binnengeschoten 3-1. Gelukkig krijgen we kort daarna wat hulp van de keeper van Middelburg, hij vergeet even dat hij bij de rand van zijn 16 meter is ( of wordt er door de harde meewind uit geblazen?) en maakt hands, vrije trap Apollo. De ingevallen Robin K gaat achter de bal staan en schiet de bal langs de niet al te best opgestelde muur langs de keeper, 4-1. Hierna nog was kansen over en weer maar afgezien wat frustratie bij een paar spelers van Zeelandia en Jochem en Wesley die er nog inkomen gebeurd er niet veel meer. De 3 punten gaan mee naar Apollo en zo sluiten we de eerste seizoenshelft op een goede manier af en hebben we nu 8 punten voorsprong op de nummer 4. 

Wist je dat…

Pieter vandaag voor het eerst in zijn nog korte carrière als aanvoerder de toss gewonnen heeft.
Samir nog voor de wedstrijd in de kleedkamer in slaap viel en dacht dat niemand het had gezien ( En trouwensook niet weet waar Tbilisi ligt, maar dat terzijde ) 
Jochem zo vriendelijk was zijn trainingsbroek uit te lenen, hem vervolgens niet kon vinden en hem uiteindelijk zelf aan bleek te hebben. 
Het volgende stukje na de winterstop geschreven mag worden door Wesley.

Aanvullende gegevens