Vandaag een topper in de reserve 3 klasse. Kloetinge 4 staat bovenaan en heeft nog geen wedstrijd verloren, zelfs nog geen puntverlies geleden dit seizoen.
Dat belooft een pittige middag te worden op de zuudoek. 
 
Het is elke week weer spannend. Wie zou er te laat zijn, wie zou er geen jasje of polo aan hebben? Ook vandaag word de boetepot weer gespekt...ik noem geen namen. Als iedereen eenmaal is gearriveerd en Samir de financiën weer op orde heeft komen de manschappen uit het pitoreske Kloetinge aangelopen. Veel bekende gezichten en niemand twijfelt er aan dat er genoeg voetbalkwaliteit aanwezig is bij de groen-witten. Ook bij Apollo 2 zijn deze kwaliteiten aanwezig en de 11 die dat vandaag ten tonele mogen spreiden zijn. Michel op de goal de verdediging van links naar rechts Daniël, Richard B, Tom en Niels B. Het middenveld bestaat uit Bas, Pieter, R-J en Samir. Het duo in de spits vandaag zijn Richard v/d S. En Jeffrey.
 
Een koude maar mooie dag vandaag en het veld ligt er goed bij dus word er rond 12:30 afgetrapt. Het is Apollo dat gelijk de mouwen op stroopt en ten aanval trekt. De eerste kleine kans word nog net niet goed uitgespeeld door de blauw-witten maar de 2e poging is gelijk raak. Een splijtende pass van onze captain Pieter word op waarde geschat door Samir, deze vliegt de hoek in en met een afgemeten voorzet op Jeffrey word de verdediging van Kloetinge aan stukken gereten en is het voor Jeffrey een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en het gaat op het scherpst van de snede. Een paar harde maar vaak faire tackels, leuke duels en naar mijn mening is Apollo voetballend de betere ploeg. Een voorzet van Bas word al dan niet met de hand weg gewerkt door een verdediger van Kloetinge. Ondanks de vele protesten aan het adres van de scheidsrechter word er geen penalty gegeven. Een paar minuten later een schot op het doel van Michel dat word gekraakt. uit de kluts komt de bal op de hand van Tom die hier geen weet van heeft omdat de bal vanuit zijn rug komt. In mijn ogen nog minder opzettelijk hands dan even hiervoor aan de overkant. De scheidsrechter beslist echter anders en legt de bal op de stip. De penalty gaat er in en het is 1-1. Apollo wat eigenlijk de eerste helft de touwtjes in handen lijkt te hebben is even de kluts kwijt en zo valt net voor rust ook de onverdiende 1-2. Kort hierna gaan we de warme kleedkamer opzoeken.
 
Als iedereen is bijgekomen van wat er zojuist is gebeurd worden de puntjes op de I gezet. Als we zo blijven spelen krijgen we zeker nog kansen en gaan we er alles aan doen om de overwinning binnen te slepen.
 
De 2e helft begint net zoals de eerste, een fel Apollo en Kloetinge dat het vooral achterin niet bij kan benen. Toch is de eerste kans voor de groen-witten.
Niels B. Die een goede eerste helft speelt staat ineens tegenover 2 man en moet er eentje laten gaan. Deze staat ineens oog in oog met Michel maar weet het niet af te maken. De corner zorgt voor weinig gevaar maar uit de tegenstoot is het plotseling Apollo dat heel snel omschakelt. Een voorzet op Bas bij de 2e paal. Bas gaat omhoog maar word tijdens zijn afzet in de rug geduwd. Penalty zegt de scheidsrechter, iedereen is het er wel over eens dat dit een goedmakertje is voor de discutabele penalty in de eerste helft. Jeffrey neemt plaats achter de bal en laat de keeper kansloos. Het is 2-2 en Apollo ruikt bloed. Vol in de jacht op de 3-2, de spanning neemt toe en er is strijd alom. Kloetinge geeft het niet zomaar op en met een 11 blauw-witten op oorlogspad gebeuren er wel eens gekke dingen. Wat een tamelijk onschuldig duel leek werd sommige heren even te veel. Na wat duwen en trekken kon iedereen zonder kleerscheuren of kaarten weer verder. Een vrije trap voor Kloetinge, dat hebben we vaker gezien maar meer dan een ongevaarlijk schot had dit nog niet opgeleverd. Dit maal een kort genomen variant word vanaf een meter of 25 op doel geschoten en ploft met een vreemde zwabber in de bovenhoek. Apollo heeft het betere van het spel maar kijkt opnieuw tegen een achterstand aan. Andy komt er nog in en ook Jochem word nog in de spits geposteerd om de verdiende gelijkmaker te forceren. Richard word als breekijzer naar voren gestuurd en met effect want het vlak voor tijd Richard die de 3-3 prachtig in de verre hoek knikt. Het laatste fluitsignaal klinkt, wat vertwijfelde blikken. Moeten we blij zijn met een punt tegen de koploper die aan een gelijkspel genoeg heeft voor de eerste periode of had er toch meer in gezeten vandaag?
Gezien het spel en de inzet misschien wel maar ik denk dat 3-3 een goede afspiegeling is van de kansen die beide ploegen hebben gehad vandaag.
 
Dan gaan we weer over naar wekelijks terugkerende rubriek in de verslagenreeks.
Wist je dat.....
 
Samir de verdediger letterlijk aan zijn oren mee sleurde vanmiddag. 
 
Onze nieuwe fotograaf René met de week betere foto's maakt. 
 
Emiel hele mooie gedichtjes kan schrijven.
 
We al een paar weken proberen onze vaste vlagger aan de pen te krijgen maar sinds er een lofzang voor hem is geweest hij schittert in afwezigheid. Daarom deze week weer een poging, de pen gaat naar Eelco. ( mocht hij er niet zijn zal het verslag geschreven worden door Bas)
 
Hieronder in de link nog wat foto's te vinden zijn van onze fotograaf. 
 
Gr. Michel.
 

Aanvullende gegevens