Het is weer zaterdag en we mogen gelukkig weer een potje voetballen. Het spande er nog even om want donderdag en vrijdag kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden. De training van dinsdag lag er al uit dus het was nog even spannend. Toch vond onze keurmeester dat het allemaal wel mee viel, dus alle signalen stonden op groen voor een lekkere pot voetbal. Iedereen verzamelde zich bij de kantine voor een bakje koffie en weer een sterk verhaal van Samir Boeryelma. De klok wordt goed in de gaten gehouden want mocht er iemand om 11:30:01 binnenkomen. 5 euro in de boetepot. Helaas was dit niet het geval dus iedereen was netjes op tijd.  

 

De tegenstander van vandaag is Zaamslag 3, voor et twidde een redelijk onbekend team. Vorig seizoen mochten we het nog opnemen tegen hun tweede en deze wedstrijd leverde uit bijna ons eerste punt op. Helaas viel in de laatste minuut van de wedstrijd de 2-1 waardoor we wederom niet wisten te winnen. Het derde van zaamslag had ook wat wisselende resultaten gehaald dus het was voor ons een grote verrassing wat we zouden aantreffen. Het bleef ook nog lang spannend want de mannen uit Zaamslag namen alle tijd om rustig om te kleden en kwamen rond 12.15 pas het veld op. Het bleek een team te zijn van jong en oud.  

Ons trio heeft er weer lang over na moeten denken maar de volgende 11 mochten het vandaag gaan proberen.  

Op de goal, Ramon. Achterin Wes, Den, Bal en Daantje. Op et middenveld, Bjorn, Pieter, Sander, Sam. Voorin onze spitsen Jef en Pluis 

Wissels: 
Andy 
Niels 
Jeriel 

De nog jonge (maar prima fluitende) scheids blaast om 12:30 op zijn fluitje om de wedstrijd te laten beginnen. Pas een kwartier later is het de blauwwitte gelukt om de middenlijn te passeren. Zaamslag 3 begon furieus en Apollo 2 heeft niks in te brengen. Meerdere kansen worden gelukkig gemist door een erg goed keepende Ramon (op één balletje na toch) ? Zaamslag speelt rustig het balletje rond op zoek naar alweer een volgende kans. Na een half uurtje voetballen vindt Daantje het wel genoeg en begint aan zijn solo aan de linkerkant, half struikelend en met wat geluk stoomt hij richting de keeper. Ondertussen heeft hij het halve elftal van Zaamslag in zijn solo gepasseerd. Met een buitenkantje links schiet hij de bal vervolgens in het netje. Tegen de verwachting in staan we met 1-0 voor. Zaamslag is hier toch iets van slag van en hier profiteren we binnen 5 min na de 1-0 van. Sander en Jeffrey combineren er rustig op los en Sander stuurt Jeffrey richting goal. Jef laat deze kans niet onbenut en verdubbelt de score. Daan voelt de bui al hangen en ziet de titel man of the match al door zijn handen glippen, hij zal hier dus iets aan moeten doen. Vanaf randje zestien schiet hij met zen linker de bal tegen een tegenstander aan en de bal ligt alweer in het netje. 3-0 en dit is ook gelijk de ruststand. Het had hier ook zomaar 5-5 kunnen zijn.  

In de rust nog geen wissels en we spreken af dat we nu een x niet binnen 5 min een tegentreffer te verwerken krijgen. Jef is het hier helemaal mee eens en legt binnen een minuut na rust de 4-0 erin. Zaamslag heeft in de rust ook gelijk het halve team gewisseld en de wedstrijd is daarom gespeeld. Het is nu een kwestie van uitvoetballen en de nul proberen te houden. Doordat we een ruime voorsprong hebben zie je dat bij sommige spelers toch de concentratie wat verslappen. Balletje heeft in de nieuwe spits van Zaamslag een nieuwe BFF gevonden en de mannen lachen heel wat af. Apollo leunt wat achterover en dan valt de 4-1 alsnog. Jammer voor onze keeper want hij had deze wedstrijd graag zijn goal schoongehouden. Jef miste de vorige wedstrijden nog wel eens de scherpte maar deze wedstrijd lijkt alles te lukken en schiet hij de 5-1 ook nog ff binnen. Wedstrijd gespeeld en drie punten in de zak. Hoe anders was dit een jaar geleden... 

In de wedstrijd zeiken we heel wat af op elkaar maar als de scheids op zen fluit blaast voor het einde van de wedstrijd is al het gezeik vergeten en drinken we gezellig een biertje met zen allen. We hebben een team van jong en oud, goede en slechte voetballers. Als we zo onze puntjes blijven pakken wordt het een prima seizoen. 

Rest mij nog één taak en dat is de pen doorgeven. 

Man of the match van deze wedstrijd.. Daantje succes.  

Ex Capitan 

 

Aanvullende gegevens