Met 1 punt op zak ( ook 1 punt meer als vorig seizoen) staat de tweede wedstrijd tegen Krabbendijke op het programma. Uit onderzoek van Emiel blijkt dat de boys uit Krabbendijke al twee seizoenen meespelen voor promotie naar de 2e klasse. Vorig jaar verloren zij de finale wedstrijd waardoor ze ook dit jaar wederom in de derde klasse spelen. Het belooft dus een pittige pot te worden.

De heilige drie-eenheid (Andy, Emiel & Jochem) hebben de volgende namen tot beschikking: Pieter ©, Jochem, Tom, Jeffrey, Daniël, Niels B, Samir, Bal, Emiel, Sander, Robin B, Michel en Björn.  

 

Na de aftrap is het Krabbendijke die het eerste kwartier feller is en het spel domineert.  Gelukkig staat de verdediging zijn mannetje waardoor het Krabbendijke niet lukt om tot scoren te komen. Toch weet ook Apollo een paar keer in de buurt van het doel van de tegenstander te komen. Tijdens een van deze aanvallen raakt een verdediger van Krabbendijke de bal met zijn hand en het is een penalty voor Apollo. Jeffrey schiet de bal beheerst in de touwen en zo is het na 20 minuten 1-0 voor Apollo. Ondanks de voorsprong wordt er niet gejuicht.... Een boze Sander begrijpt er niks van. Ik denk dat we zijn vergeten hoe het is om te juichen door het te lang durende avontuur in de 2e klasse ....Hoe dan ook, een andere les is dat je nooit te vroeg moet juichen.....Nog geen paar minuten later ziet de prima fluitende scheidsrechter Van Ooijen ook een handsbal aan de zijde van Apollo. Penalty voor Krabbendijke. 1-1. Ondanks deze tegenslag houdt Apollo het hoofd koel en komt iets beter in de wedstrijd. Dit resulteert in een knappe goal van Emiel 2-1. Dit op aangeven van Jeffrey die bij de meeste doelpunten (en gemiste kansen) betrokken was deze dag. Net voor rust helpt Krabbendijke een handje en tikt de bal in eigen doel. 3-1. 

In de rust komt Sander eraf voor Robin Braam. Verder zijn er geen wijzigingen. De tweede helft is het Apollo dat de boventoon voert. Helaas belonen we ons zelf niet. Hierdoor blijft het onnodig lang spannend en kunnen de mannen van Krabbendijke, die af en toe gevaarlijk uitvallen, nog steeds de aansluitingstreffer maken. Gelukkig gebeurt dit niet. 10 minuten in de tweede helft komt Daniël het veld af en komt Björn erin. Verder valt er over de tweede helft weinig te melden. Het spelbeeld blijft hetzelfde. Kans op kans maar er wordt niet gescoord. Dan een kwartier voor tijd....BAM! Geen goal, het is het Tom die een speler van Krabbendijke raakt. Helaas moet hij zelf het verlaten met een knie blessure. Speler/coach/trainer/technisch directeur Pluuz neemt het gelukkig prima over. Dan eindelijk, 5 minuten voor het einde van de wedstrijd, is het Krabbendijke zelf die de genadeslag geeft. Een van de boys helpt het hakje van Sam toch het doel te raken. Eindstand 4-1. Prima uitslag!! 


De volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis tegen Zaamslag 3. Bij winst blijven we in de top 3 staan. Kom op Boys! 

• Nog een paar feitjes, wist je dat: 
• Pieter niet door de spelers is gekozen als nieuwe aanvoerder 
• Samir afgelopen Zaterdag geen boetes heeft kunnen uitdelen
• Dennis aanstaande zaterdag het stukje mag schrijven 
• De knie van Tom helaas gigantisch groot is geworden 
• De moeder van Wesley extra moet wassen nu hij zijn pols weer kan gebruiken

EX Capitan

Aanvullende gegevens