Op deze zonnige nazomerse dag starten we de competitie met een uitwedstrijd bij Terneuzense Boys.
Na een zeer teleurstellend seizoen in de 2e klasse waar we zijn geëindigd met weliswaar 0 punten gingen we met vertrouwen richting Zeeuws-Vlaanderen. Dit vanwege een redelijk goede voorbereiding met 2 winst partijen en 1 gelijkspel.
We vertrekken vandaag met een 17-koppige selectie zonder aanvulling van het eerste, wat vrij uitzonderlijk lijkt, nu tal van onze spelers oppasverplichtingen hebben op zaterdag.
Ook Samir is vandaag weer in zijn nopjes, want de boetepot is voor de wedstrijd weer gespekt.
Aan de voorbereiding kan het vandaag ook niet liggen na een stevige lunch bij eetcafe 't Klompekot in Ovezande van meneer Nagelkerke senior. Dank hiervoor en de nieuwe inloopshirts namens Apollo 2!
 
Bij aankomst wordt de volgende opstelling bekend gemaakt.
 
Doel: Michel Korsuize
Verdediging: Niels, Dennis, Tom en Daniël 
Middenveld: Björn, Pieter en Sander
Aanval: Jeffrey, Jochem en Robin Braam
 
Wisselspelers: Samir, Wesley, Emiel en Andy
 
Vanaf de eerste minuut beginnen we de wedstrijd niet goed. Veel duels worden verloren en de passing is vaak niet op maat.
 
De eerste twintig minuten weten we Terneuzen, ondanks ons matige spel, nog redelijk te bedwingen, maar dan valt toch de eerste tegengoal. Een voorzet vanaf rechts wordt bij de tweede paal binnengeschoten door hun oplettende spits.
 
Ondanks de tegengoal zijn we toch nog niet wakker geschud en blijft er veel onnauwkeurigheid in ons spel. Vervolgens ontstaan er toch een aantal grote kansen voor Apollo. Sander schiet een bal van dichtbij rakelings over, Jeffrey weet een bal van 1 a 2 meter knap via de bovenkant van de lat over het doel te werken. 
 
Na een goede actie van Daniël en Sander, weet Daan de bal voor te geven, waarna Jochem de bal uit de lucht met links, ja met links, in het doel schiet. 10 minuten voor rust staat de 1-1 op het scorebord en Apollo krijgt vanaf dit moment meer vertrouwen en gaat beter voetballen. 
 
In de tussentijd is Niels Bakker aan de zijde van Apollo nog gewisseld. Hij had last van duizelingen (en van de vrijdagavond) en is gewisseld voor Wesley.
 
1-1 ruststand.
 
Apollo zet het betere spel van de laatste 10 minuten van de eerste helft direct door in de tweede helft en is de bovenliggende partij.
 
Opnieuw komen we toch op achterstand. Na een risicovolle terugspeelbal van Daniël op keeper Michel weet hun spits de bal te veroveren en in leeg doel te schieten. 2-1 Terneuzen.
 
Ons betere spel resulteert vervolgens in de 2-2. Zowel Apollo als Terneuzen hebben in de tussentijd wat kleine kansen gehad, maar na een goede aanval, waarbij invaller Samir is betrokken, weet Jeffrey de bal tegen de touwen te werken.
 
Dan wordt Andy Tazelaar binnen de lijnen gebracht. Niemand weet op dat moment dat dit een gouden wissel is van coach Emiel.
 
Na 2 keer op achterstand te zijn gekomen zou je denken dat dit geen 3e keer zal gebeuren. Toch valt de 3-2 voor Terneuzen een kwartier voor tijd. Na een matige kopbal van Wesley, zo oordeelt Dennis Nagelkerke, ontstaat er een aanval via de rechterzijde. De linksbuiten van Terneuzen stuurt de spits met een hoge bal diep en deze weet opnieuw het netje te laten bollen.
 
Apollo 2 lijkt verslagen en de klok tikt richting de 90 minuten.
Toch proberen we met een aantal hoge voorzetten 5 minuten voor tijd onze spitsen te bereiken. In plaats van tegen de bal aan te lopen, loopt Samir tegen Jeffrey aan, of Jeffrey tegen Samir, waardoor deze kans is bekeken. 
Bij de volgende afvallende bal na een aanval van ons staat Andy op de juiste plek en schiet de bal vanaf een meter of 20 over de keeper in het doel. Jammer dat deze nog van richting leek te worden veranderd door een verdediger.
3-3!
 
2 minuten voor tijd lijkt Jeffrey de 4-3 alsnog op zijn schoen te hebben, maar hij wordt onderuit gehaald buiten de zestien meter. Rode kaart voor Terneuzen. Helaas kunnen we het in de resterende minuten Terneuzen niet meer moeilijk maken.
 
Eindstand 3-3.
 
Een resultaat dat terecht is gezien het spelbeeld. 
 
Nog een paar feitjes, wist je dat: 
  • Pieter de nieuwe aanvoerder is van Apollo 2.
  • Er wordt nagedacht over een Kibeo op de Zuudoek.
  • De trainingen van Apollo 2 centraal zullen staan in het thema koppen.
  • Apollo 2 dit seizoen 3 trainers heeft.
  • Wesley zijn slepende polsblessure eindelijk verholpen lijkt te zijn. 
 
De volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis tegen Krabbendijke 2.
Hiervoor gaat de pen naar Dennis Nagelkerke.
 
El Capitan

Aanvullende gegevens